את המתכון הזה, שמגיע הישר מאיטליה, למדתי לאהוב רק לאחרונה. מדובר בצלחת שהיא תמצית הפשטות. שילוב אדיר של שום, פטרוזיליה ושמן זית ואם תוסיפו גם פרמזן בסוף תקבלו ארוחה שקשה להסביר את גאוניותה עד שלא טועמים ומבינים כמה שמן זית איכותי, ביחד עם שום, יכולים להפוך לחלום.
יש משהו בהיעדר הרוטב הכבד של העגבניות או השמנת שהופכים את הפסטה הזאת לדעינה מצד אחד אבל גם בועטת בטעמיה. מסוג האוכל שאפשר לאכול עוד ועוד.
רק טיפ קטן – אני אוהבת להכין את המתכון הזה עם ספגטי דק. כמה דק? בעיני כמה שיותר. זאת ממש לא המלצה של איטלקייה שחיה שם, רחוק מזה, אבל מבחינת הביס יש משהו מאוד כיפי בעדינות של הפסטה שעטופה ברוטב השומי שמאוד משמחת אותי.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
– אל תפספסו: מלא מתכוני פסטה מעולים
ספגטי אליו אוליו
מצרכים:
1 חבילה ספגטי (כמה שיותר דק)
5 שיני שום, קלופות
1/4 כוס שמן זית איכותי
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית צ’ילי גרוס
גבינת פרמזן או פקורינו מגורדת דק להגשה
אופן הכנה:
– קוצצים את הפטרוזיליה והשום דק דק.
– בסיר גדול מחממים מים וממליחים. מבשלים את הפסטה עד שהיא רכה. כשהפסטה מוכנה מסננים אותה מנוזלים (שומרים 1/2 כוס מהנוזלים בצד). בינתיים עוברים להכין את הרוטב.
– בסיר רחב ונמוך (סוטאז’) מחממים שמן זית על אש נמוכה ומוסיפים שום, מלח, צ’ילי ופטרוזיליה. ממש ממש חשוב אש נמוכה כי המטרה היא לרכך את השום ולא לשרוף אותו או את הפטרוזיליה.
– מטגנים את השום והפטרוזיליה בסיר במשך 3-4 דקות ולא יותר אחרת עשבי התיבול והשום ישרפו. אם הפסטה עוד לא מוכנה מכבים את האש עם השמן כדי שהשום לא ישרף.
– כשהפסטה מוכנה מסננים אותה מנוזלים (לא לשכוח לשמור 1/2 כוס מהנוזלים בצד) ומוסיפים את הפסטה לסיר עם השמן המתובל.
– מבשלים יחד עם השמן, על אש נמוכה, במשך 3 דקות ולא יותר. אם רוצים קצת רוטב אפשר להוסיף 1/2 כוס ממי הפסטה ששמרתם בצד.
– מגישים עם מלא פרמזן מגורדת דק מעל.
הערות ושדרוגים
– אפשר להפחית בכמות השמן אם כי קחו בחשבון שמדובר פה במתכון למשפחה שלמה כי יש פה חבילת פסטה.
– רוצים לשדרג ולגוון? אפשר להוסיף לרוטב גם 1/2 צרור עירית שקוצצים לטבעות דקות ואפשר גם להוסיף כמה עגבניות מיובשות קצוצות.
– תהיו נדיבים עם הפלפל השחור, הוא מאוד מוסיף כאן.
נראה נהדר!!
האם אפשר גם להכין את הרוטב לספגטי ביתי(במכונת פסטה)?
מקסים❤
פעם אכלתי אותו בקפה קפה. רוטב משגע. כדי שהשום לא ישרף אני מטגנת זמן קצר ,מכבה , ממתינה שיתקרר מעט ושוב מטגנת. אני גם מוסיפה זיתי קלמטה חתוכים. לא זוכרת אם זה במקור או שדרוג שלי
תודה על המתכונים הנהדרים שלך. החלות ועוגת רוגלך הכי טובות בעולם
יצא קצת מלוח.. מלח בפסטה, מלח ברוטב ופרמז’ן… חוצמיזה טעים
אני מכינה עם מרווה במקום פטרוזליה יוצא מושלם
אפשר לשים בזיליקום במקום פטרוזיליה?
היי, יכול להתאים לצד בורקס הבשר שלך? כמובן ללא הגבינה
אני מאוהבת בפחמימה לצד פחמימה אבל לא כולם אוהבים 🙂
מנה מושלמת! יצא טעים ממש!
מעולה ישר כח