כדי להכין סלמון צריך לדייק לא מעט. לוודא שהדג לא מתייבש, לדאוג שיהיה עטוף בטעמים טובים וגם לחבר אליו רוטב שמחמיא לו. המתכון שלפניכם, שאני ממש אוהבת, עונה בדיוק על כל הרצונות האלה.
שילוב מופלא בין סלמון רך ועסיסי שנשאר כזה בזכות שימוש גם בקורנפלור וגם במיץ תפוזים שמרכך ומוסיף מתיקות וחמצמצות ומעל הכל קראסט אדיר של פיסטוקים עם ניחוח של שום שמוסיפים מרקם וגם שומרים על הסלמון שלא יתייבש.
מה שעוד נהדר כאן, שאפשר לחמם את הדג שוב בתנור לכמה דקות והוא יצא טרי ועסיסי בדיוק כמו שיצא מהתנור יום קודם. ואף מילה על הרוטב הכל כך טעים שנצמד לדג בסמיכותו והופך את הסלמון לחגיגי במיוחד.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
אל תפספסו:
– עוגת דבש פשוטה ורכה
– לרכישת החוברת חלה של אהבה
סלמון ברוטב תפוזים עם קראסט פיסטוקים
מצרכים (תבנית מלבנית בגודל 20X30):
4-5 נתחי סלמון במשקל 200 גרם כל אחד
5 כפות דבש
3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי – פריגת
עלים מ-3 ענפי טימין
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
3/4 כפית מלח גס או דק
3/4 כפית אבקת שום
1 כף גדושה קורנפלור
10-12 שיני שום קלופות
לקראסט פיסטוקים:
3/4 כוס פיסטוקים
עלים מ-2 ענפי טימין
1/4 צרור עירית
4 שיני שום כתושות
6-8 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
אופן הכנה:
– בתבנית מלבנית שמים דבש, מיץ תפוזים, טימין, מלח ופלפל, אבקת שום וקורנפלור וטורפים היטב עם מטרפה ידנית עד שהדבש נטמע היטב במרינדה.
– מניחים את נתחי הסלמון בתוך המרינדה והופכים אותם מכל הצדדים בתוך המרינדה. מפזרים מסביב את שיני השום הקלופות.
– עוטפים את התבנית בניילון נצמד ושומרים במקרר במשך שעה או עד יממה.
– בינתיים קוצצים דק את הפיסטוקים ופורסים את העירית לטבעות דקות.
– מערבבים את כל מצרכי הקראסט.
– מחממים תנור ל-200 מעלות.
– דואגים שהסלמון יהיה עם העור כלפי מטה ומניחים מעל את הקראסט בשכבה אחידה ונדיבה.
– אופים במשך 20 דקות או עד שהסלמון מוכן מבפנים אבל עדיין רך. מומלץ לא לאפות יותר מ-30 דקות כדי שהסלמון לא יתייבש.
הערות ושדרוגים
– במקום סלמון אפשר להשתמש בכל פילה דג שאוהבים.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף למרינדה 1/2 כפית צ’ילי גרוס.
– במקום עירית ששמים בקראסט אפשר לשים 1/4 צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים דק.
– מומלץ מדי פעם, כשהסלמון בתבנית במקרר, להרטיב אותו עם המרינדה של התפוזים. ככה הרוטב יחלחל פנימה וירכך מאוד את הדג.
– מכינים את הדג יום קודם? אין בעיה רק הקפידו לעטוף את התבנית עם הדג היטב כדי שהוא לא יתייבש.
אפשר במקום פיסטוק להשתמש בקשיו?
במה אפשר להשתמש במקום פיסטוק?
שקדים או פקאנים
אפשר להשתמש בסלמון שלם?
כן. תעשי חתכים לפני שאת מתבלת אותו. יהיה לך גם יותר נוח בהגשה
הי. את אופה את הסלמון בתוכנית עליון תחתון או טורבו?
עכשיו יצא החג, ראש השנה תשפ”ג
ואני חייבת לציין שכככככולם התעלפו מהדג הזה.
פשוט שלימות של שילוב טעמים , הדג הכי טעים שאכלנו אי פעם, ואני מכינה הרבה סוגים של סלמון
ממליצה בחום !!!
כמו כל המתכונים המדהימים שלך שמרבה להשתמש בהם בלי סוף
תודה לך,
שנה טובה!
אם אני רוצה להכין את הסלומון היום ולאפות אותו מחר.
כדאי לשים כבר היום את הקראסט? או היום רק לטבול ברוטב ומחר לשים את הקראסט?
ממליצה לך לשים לפני האפיה את הקרסט שהפיסטוק לא יספוג לחות
עדיף לשים את הקראסט לפני שנכנס לתנור.
שכחתי לקנות מיץ תפוזים , זה מאסט או שיש תחליף?
עשיתי כבר פעמיים… יוצא מעולה. מומלץ!!!
יצא מושלם!!!!!
שאלה קצת מצחיקה אבל אפשר להכין בלי הקראסט? ( עבור ילד שלא אוהב תוספות שכאלה :))
לגמרי יעבוד ♥
יוצא מדהים!!!!
נראה מעולה , האם זה יוצא מתוק? 5 כפות דבש זה די הרבה .
יצא נדיר אבל אתה צודק לטעמי היה קצת מתוק. פעם הבאה פשוט אני אוריד קצת מכמות הדבש
מכינה את המתכון הזה בפעם השלישית או הרביעית לכבוד החגים
מתכון ממש מוצלח
הכנתי גם בפסח- בלי קיטניות- החלפתי את הקורנפלור בקמח תפוח אדמה
היי, אפשרי להחליף את הדבש במשהו אחר? תודה!
אפשר להשתמש בפיסטוק לא קלוי ?
מתכון מדהים מדהים מדהים!!!!!!!
מכינה כל פעם ויוצא מדהים
מתכון מנצח❤️
הי קרוטית, מאד נהנית מהמתכונים שלך !!!!!!!
במה אפשר להחליף את הטימין (יש בן משפחה שממש לא אוהב) אפשר אולי אורגנו או זעתר ? או תיבול איטלקי של דורות?
תיבול איטלקי יעבוד מצוין