קצת מצחיק לקרוא לסלט הזה סלט, כי בנינו, אבל אל תגלו – הוא הכי תוספת.
מצד שני, יש פה ירקות משגעים כמו אפונת שלג שעכשיו אפשר למצוא כמעט בכל שוק (למטה בהערות תמצאו תחליפים למקרה שלא מצאתם) וגם רבעים קטנים של צנוניות שמוסיפות רעננות וטעם קצת פיקנטי.
אה, וגם בצל. מלא מלא בצל. כזה שהופך למתקתק אחרי הקרמול במחבת וביחד עם הרוטב החמצמץ שמחבר הכל ביחד והטעם האדמתי של תפוחי האדמה, הופכים לביס אדיר.
מה שאני עוד אוהבת בסלט הזה, שיש כאן משחקים של חום וקור. תפוחי האדמה והבצל החמים מתערבבים פה בצורה מופלאה עם הרוטב שמשלב בתוכו יוגורט מעט חמוץ, קרם פרש שמזכיר גבינת שמנת בגלל הקרמיות וגבינת פטה שמתפקדת פה על תקן המלח – כולם קרים ומרעננים. בקיצור, הכי חגיגה!
והנה עוד המלצה חמה – אם יוצא לכם למצוא תפוחי אדמה מסוג ראטה (תשאלו את המוכר זה הזן הארוך), לרוב הם נמכרים בשווקים ובאתרים כמו כרמלה למשל, זכיתם בגדול. מדובר בתפוחי אדמה בטעם של חמאה שפשוט הופכים את כל הסלט הזה לפי מיליון יותר טעים.
מחכה לשמוע איך יצא לכם <3 שתפו אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם.
- המתכון הופק חוברת שבועות של השף הלבן שתופץ בעוד 3 ימים בכל העיתונים בארץ.
- אל תפספסו: מתכון לעוגת גבינה ושוקולד עם הר קצפת | מתכון לפולנטה עם גרגירי תירס ופטריות צרובות.
- נשארה לכם גבינת פטה? אפשר להכין איתה בורקס גבינות משפחתי הורס!
סלט תפוחי אדמה צלויים ובצל מקורמל עם רוטב קרם פרש ויוגורט
מצרכים:
10 תפוחי אדמה מסוג ראטה או 20 תפוחי אדמה קטנים
3-4 כפות שמן זית
1 כפית מלח גס
3 כפות חמאה – תנובה
2 כפות סוכר חום
2 בצלים לבנים, קלופים
מלח ופלפל שחור
1 קופסה אפונת שלג
לרוטב ולהגשה:
1/2 יוגורט בטעם טבעי תנובה
1 קרם פרש השף הלבן
1/3 צרור עירית, קצוצה דק
100 גרם גבינת פטה עיזים פיראוס 16%
אופן הכנה:
– שוטפים היטב את תפוחי האדמה, אין צורך לקלוף וחותכים לחצאים (אם הם קטנים) או שמיניות אם הם גדולים יותר. מעבירים לקערה ומזלפים שמן זית. ממליחים במלח גס ומעט פלפל שחור ומערבבים היטב.
– מעבירים לתבנית עם נייר אפייה, כשצד החתוך כלפי מטה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שתפוחי האדמה רכים וזהובים מאוד.
– פורסים את הבצלים לרצועות.
– במחבת גדולה מחממים חמאה ומטגנים את הבצלים עד ריכוך.
– מפזרים סוכר חום, מלח ופלפל וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שהבצלים שחומים לגמרי ורכים. זה לוקח 15 דקות אז סבלנות, אתם רוצים כאן בצלים רכים ומקורמלים ולא מטוגנים וקריספיים.
– מבשלים את אפונת השלג בסיר עם מים מומלחים במשך 2 דקות, מוציאים את הפס הדק בצידי האפונה, ומעבירים מיד לקערה עם מי קרח כדי לעצור את הבישול.
– מרכיבים: מערבבים בקערת הגשה יפה את תפוחי האדמה הצלויים עם הבצלים המקורמלים ואפונת השלג. טועמים ומתקנים תיבול.
– מערבבים יוגורט, קרם פרש, גבינת פטה מפוררת ועירית עד שנוצר רוטב.
– מזלפים את הרוטב על הסלט, עדיף כשהוא עדיין חמים, ומגישים.
הערות
– רוצים לשדרג? מוסיפים מעל צנוניות קטנטנות חתוכות לרבעים.
– במקום אפונת שלג אפשר לשים פרחי ברוקולי שחולטים במים רותחים במשך 4 דקות עד שהם מתרככים אבל לא מדי ואז מעבירים למי קרח כדי לשמור על הצבע הירוק.
– הסלט הזה יהיה נהדר גם עם עלי נענע קטנים או בזיליקום.
– איןו לכם אפונת שלג וגם לא ברוקולי? אפשר להמיר בכוס אפונה עדינה, מופשרת. אין צורך לבשל. שימו לב רק להשתמש באפונה עדינה ולא אפונה רגילה ובטח לא אפונה מקופסת שימורים.
וואו, כמה שהסלט הזה נראה טעים! בלי קשר לשבועות 🙂 מושלם גם לפיקניק!
כמה זה 3 כפות חמאה בגרמים?
מה אפשר לשים במקום אפונת שלג?