סלט קינואה מושלם של ג’ינפר אניסטון

Posted on
סלט קינואה של ג'ניפר אניסטון

האמת היא, שלמרות שהסלט הזה מככב בארה”ב בלי הפסקה, וכל מי שמכין אותו עף עליו, לא חשבתי שהוא יצא כזה טעים כמו שמספרים. כשיש יותר מדי טרפת סביב מתכון אני תמיד תוהה אם הוא באמת שווה את ההייפ. אז אני שמחה לבשר לכם שהוא שווה.

מקורות מספרים שזה הסלט האהוב על ג’ניפר אניסטון והאמת אני לגמרי מבינה למה. מצד אחד הוא בריא ומזין, משביע וקל להכנה, ומצד שני מאוד טעים ולא מרגישים שחסר בשר או איזה עיקרית מפוצצת. מסוג הסלטים שמתפקדים באמת כמו ארוחה.

אז נכון שהמתכון קצת שונה מזה של אניסטון, והוכנסו בו שינויים שאני ממש ממש אוהבת, אבל הבסיס נשאר דומה. קינואה בשילוב עם ירקות, גרגירי חומוס שמוסיפים שובע ורכות, עשבי תיבול וגבינת פטה שאפשר להחליף גם בעוף.

סלט קינואה של ג'ניפר אניסטון
סלט קינואה של ג’ניפר אניסטון
סלט קינואה של ג'ניפר אניסטון
סלט קינואה של ג’ניפר אניסטון

סלט קינואה מושלם של ג’ינפר אניסטון

מצרכים לסלט גדול (6-8 מנות):
2 כפות שמן זית
1 כוס קינואה לבנה, לא מבושלת
2 כוסות מים רותחים
1/2 כפית מלח
1/2 בצל סגול, קלוף
2 מלפפונים מוצקים
½ כוס פיסטוקים
1/3 כוס חמוציות או אוכמניות מיובשות
1 קופסת שימורים גרגירי חומוס רכים – ללא הנוזלים
1 אבוקדו בשל – בעונה
100-150 גרם גבינת פטה או בולגרית
20 עלי נענע
1/3 צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה או גם וגם

לרוטב:
4-5 כפות שמן זית
1 כף מייפל
מיץ מ-3/4 לימון
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
– שוטפים את הקינואה במים זורמים במשך 2-3 דקות ומסננים מכל הנוזלים.
– בסיר בינוני שמים שמן זית וקינואה ומטגנים יחד במשך 5 דקות. מוסיפים מים רותחים ומלח, מערבבים וסוגרים את הסיר עם מכסה. מבשלים על האש הכי נמוכה במשך 20 דקות או עד שהקינואה תפוחה. מצננים בחוץ.
–  קוצצים את הבצל והמלפפונים לקוביות כמה שיותר קטנות ואחידות בגודלן וקוצצים גס את הפיסטוקים. חותכים את האבוקדו לקוביות בגודל 2 ס”מ.
– קוצצים גס את עשבי התיבול ומפוררים את הגבינה.
– בקערה גדולה מאוד שמים את כל המרכיבים ומערבבים בעדינות.
– מזלפים מעל שמן זית, מיץ לימון, מייפל, מלח ופלפל ומערבבים.

סלט קינואה של ג'ניפר אניסטון
סלט קינואה של ג’ניפר אניסטון

הערות ושדרוגים
– מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.
– במקום פטה אפשר לשים עוף/פרגיות. פשוט חותכים לרצועות וצולים במחבת עם קצת מלח עד הזהבה.
– במקום פיסטוקים אפשר לשים אגוזים/פקאנים קצוצים או שקדים פרוסים קלויים.
– במקום קינואה אפשר להשתמש בבורגול עבה/בינוני.

 

17 תגובות

  1. שרון קרני says:

    סלט נפלא.. אבל שם בעייתי.. הגברת בחרה להביע צער אך לא גינתה את החמאס.. באסה..

  2. Michael says:

    שיתקע לה בגרון…

    1. יופי says:

      בדיוק

  3. כרמל says:

    נראה מאד טעים, איזה ירק אפשר במקום מלפפונים?

    1. ישי says:

      את יודעת מתכון זה לא קודש קודשים שאם בטח לא המתכון הזה שיש בו איזה אלף מרכיבים …. אם חסר משהו הכול טוב
      וסתם במקום מלפפון אפשר קישוא כן גם קישוא חי חתוך לקוביות קטנות

  4. ואנחנו ממשיכים לשמר אותה כאילו היא איזה נכס says:

    אניסטון עוכרת ישראל

  5. ענבל says:

    מה יכול להחליף את החומוס?

  6. יהודית says:

    השם דוחה הסלט לא משהו בכלל. בעיקרון כל ברת דעת יודעת שאין בריא כמו פרי וירק טרי וכדי שתהיה ארוחה שלימה בקערה אחת, משחקים ויוצרים על עיקרון- חלבונים דגנים קטניות אגוזים ירוקים פירות ירקות ורוטב

    1. אהובה says:

      את מודעת לזה שמאחורי המתכון הזה יש אישה שהשקיעה מחשבה ומאמץ וגם לה יש רגשות?
      לא טעים לך-סבבה, אבל יש דרך להתבטא. התגובה שלך ממש לא נעימה כלפי רחלי.

  7. נתנאלה says:

    תודה על המתכון ובכלל על האתר המדהים שלך.
    אשמח לדעת איזה גודל השימושים של החומוס. תודה

  8. הדס says:

    מה אתם נותנים לה בכלל כותרת? צבועה שכמותה

  9. שם says:

    מה זה הטמטום הזה לפרסם סלט של אנטי ישראל, פרו פלסטינים.
    שאלוהים יעזור לנו.

  10. דנה says:

    תתביישו לכם!!! היא תומכת בחמאס ואתם נותנים לה במה
    אין לכם כבוד לעם שלנו?

  11. גן says:

    עוכרת ישראל ,תומכת טרור מה אתם מזכירים אותה ..יממח שמה

  12. לא לעניין says:

    לקרוא למתכון על שמה?
    חבל, בדרך כלל את יודעת לתת כותרות מאוד אטרקטיביות למתכונים שלך, גם בלי צורך להשתמש בשמות של סלבס מפוקפקים. מציעה שתשני את השם, ולו מתוך כבוד לנרצחים בטבח שהגברת אינה מרגישה שום רחמים ואמפתיה כלפיהם. מזעזע.

  13. שרי says:

    כמה זמן זה נשמר במקרר?

  14. נעה says:

    הכי טעים בעולם, מכינה אותו המון
    תודה!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend