זה שאני מאוהבת בסלט קיסר זה רובכם כבר בטח יודעים. תנו לי את הסלט הזה, ובתנאי שהוא עשוי כמו שצריך, ואני באמת יכולה לחיות עליו מבוקר עד ערב.
השילוב בין לבבות החסה הרעננים, הקרוטונים הפריכים שמכינים מבאגט או לחמנייה (ולא קרוטונים מוכנים כי הם קטנים וקשים מדי פה) ורוטב מלוח-עוקצני קרמי ועשיר, הופכים את השלם לגדול בהרבה מסך חלקיו.
עכשיו תוסיפו לכל האושר הזה גם פסטה והרי לכם ארוחה של ממש. שילוב אדיר שרץ עכשיו ברשת בחו”ל והתחיל את דרכו ככל הנראה בבלוג המטורף של קלי והפך ויראלי בשנייה. ובצדק מוחלט.
או בקיצור – רוצו להכין.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
סלט פסטה קיסר – המתכון ששבר את הרשת
מצרכים:
1/3 חבילה (150 גרם בערך) פסטה קצרה-בינונית
2 ראשי חסה
1 באגט
2-3 כפות שמן זית
לרוטב (הרוטב מספיק ל-3 סלטים ונשמר במקרר עד שבועיים):
1/2 כוס גבינת פרמזן, מגורדת דק דק
2 כפות מיונז איכותי
1 מיכל שמנת לבישול 10 או 15 אחוז
5 כפות שמן זית
1 כפית שטוחה חרדל דיז’ון
3-4 כפות מיץ לימון סחוט
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
מלח לפי הטעם
אופן הכנה:
– מרתיחים הרבה מים בסיר וממליחים בנדיבות. מבשלים את הפסטה עד ריכוך ומסננים.
– לאחר הבישול מאפשרים לפסטה להצטנן לפני שמוסיפים לסלט. שימו לב שאם מדובר בפסטה קצרה, או כזאת שבישלתם קצת יותר מדי, היא יכולה להדבק אחת לשנייה אז אפשר למנוע את זה על ידי זילוף של מעט שמן זית על הפסטה וערבוב שלה (לאחר הסינון מהמים).
– בינתיים חותכים את הבאגט לקוביות די גדולות. אני פורסת אותו לפרוסות ואז כל פרוסה חותכת ל-4.
– מעבירים את חתיכות הבאגט לתבנית תנור עם נייר אפייה ומזלפים 2 כפות שמן זית. מערבבים עם הידיים בתוך התבנית, ממליחים בעדינות ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 7-10 דקות או עד הזהבה. מצננים מעט.
– חותכים את החסה לרצועות בעובי 2 ס”מ או קורעים עם הידיים.
– בקערה קטנה מערבבים את מצרכי הרוטב וטועמים אם צריך להוסיף מליחות או לא. חשוב שהרוטב יהיה עם טעם דומיננטי יחסית כי כל שאר המצרכים בסלט יחסית בלי הרבה טעם.
– בקערה גדולה שמים פסטה, חסה וקרוטונים. מוסיפים 3-4 כפות גדושות מהרוטב ומערבבים. מגישים מיד.
הערות ושדרוגים
– אפשר להכין את הקרוטונים, הרוטב וחיתוך החסה קודם (את החסה והרוטב שומרים במקרר ואת הקרוטונים בשקית בחוץ) ואת ההרכבה לעשות ממש סמוך להגשה כי הסלט הזה הכי טעים ברגע הכנתו.
– אני אוהבת להכין קרוטונים מכל הבאגט ולשמור בקופסה או שקית בחוץ. זה נשמר בערך 3-6 ימים ומשמש אותי לשלל סלטים.
– הרוטב כאן מספיק ל-3 סלטים גדולים והוא מושלם לא רק לסלט הזה אלא גם כמטבל לירקות חתוכים וגם כרוטב גבינות לפסטה. פשוט מבשלים פסטה עד ריכוך, מסננים מהמים ומחזירים לסיר. מוסיפים כמה כפות מהרוטב, מבשלים יחד במשך 3-5 דקות ומגישים.
– איזה פסטה לבחור? עדיפות לפסטה קצרה או בינונית (כל צורה תעבוד) רק לא הגדולות מדי וגם לא ספגטי.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף זיתים שחורים פרוסים או מגולענים.
– במקום באגט אפשר להשתמש בלחמנייה או בלחם שלם שחותכים לקוביות. בבקשה בבקשה לא קרוטונים מוכנים ולא קרוטונים מלחם פרוס כי הם קטנים ולא מתאימים פה לביס.
– אפשר להוסיף לרוטב גם 1/2 כפית אבקת שום או 2 שיני שום כתושות.
לא חסר אנשובי לסלט?
בדיוק! אין קיסר בלי אנשובי!!
איך אפשר להפוך לפרווה?
ממליצה על שמרי בירה
במה אפשר להחליף את המיונז?
האנשובי ממש נעלב , שכחו אותו מסכן.
אין כמו אנשובי קצוץ דק דק עם שום טרי עד כדי משחה .
האם אפשר להוסיף קוביות חזה עוף שנאפה בגריל
זה חלבי.לא מתאים
אפשר חלה במקום באגט?
אין טיפת חלבון בסלט, פחמימה על פחמימה
ממליצה על שמרי בירה
חרדל דיג’ון הכוונה עם גרגרים או חלק?
סלט נדיר !! הכנתי כמה פעמים
יצא מעולה. אפשר ומומלץ להוסיף גם פרמזן על הסלט המתובל ובפעם הבאה נוסיף גם אנשובי.
אחלה שדרוגים. ושמחה מאוד שיצא מוצלח ♥
בבקשה גרסת פרווה?
תודה🙏
אם אין לי שמנת לבישול, אוכל להחליף במשהו אחר?