אני קוראת לו אמנם סלט אבל האמת היא שמדובר על מנה מופלאה בפני עצמה שהיא הרבה יותר מסלט. כזאת שמתפקדת ממש כארוחה שאפשר גם לקחת לדרך ובחגים כמו שבועות היא לגמרי תהפוך למנה עיקרית בשולחן.
יש כאן שילוב נהדר של פסטה רכה עם כיסים שמאפשרים לכל הרוטב והגודיז להכנס פנימה ולצידה תמצאו זוקיני, ברוקולי, כדורי מוצרלה מפנקים וצנוברים קראנצ’יים.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
סלט פסטה עם ברוקולי וזוקיני ברוטב פסטו
מצרכים:
1/3 חבילה פסטה אורקייטה ברילה
2 כפות שמן זית
2 זוקיני או קישואים
1/3 ראש ברוקולי
1 קופסה כדורי מוצרלה
3 כפות רוטב פסטו מוכן או ביתי (מתכון בהמשך)
1/2 כוס צנוברים – לא חובה אבל מאוד מוסיף
אופן הכנה:
– מבשלים את הפסטה במים רותחים ומומלחים במשך 15 דקות או עד שהפסטה רכה. מסננים ומניחים בצד.
– חותכים את הזוקיני לקוביות או לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ ומקפיצים במחבת עם מעט שמן זית עד הזהבה עדינה. מתבלים במלח ופלפל שחור.
– חותכים את הברוקולי לפרחים קטנים. אני אוהבת להכניס אותם לסלט כשהם טריים וקראנצ’יים אבל אם אתם פחות אוהבים ברוקולי חי אפשר לצרוב את הפרחים גם במחבת אבל ממש כמה דקות בודדות רק עד שהם מתחממים קצת.
– קולים את הצנוברים על מחבת חמה ללא שמן עד הזהבה עדינה.
– בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הסלט ומגישים בטמפרטורת החדר. חשוב לטעום לפני ההגשה לוודא שלא חסר מלח – מאוד תלוי ברוטב פסטו שלכם.
צפו בסרטון הכנה:
View this post on Instagram
רוטב פסטו ביתי
הכמות מספיקה ל-5 סלטים (שומרים את מה שנשאר במקרר חודשים)
מצרכים:
1 צרור עלי בזיליקום
4 שיני שום, קלופות
1/2 כוס צנוברים
1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת
1/3 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
– טוחנים את כל המצרכים עד לקבלת ממרח עם צ’אנקים קטנים.
– שומרים במקרר בצנצנת זכוכית.
הערות ושדרוגים
– ניתן לשמור את הסלט עד 3 ימים אבל מומלץ מאוד להוציא אותו לפחות שעה לפני ההגשה כדי שהוא לא יהיה קר.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף חופן זיתים קצוצים גס.
– אם רוצים את הסלט טבעוני או ללא מוצרי חלב אפשר לוותר על המוצרלה ולהשתמש בפסטו ללא מוצרי חלב.
– המתכון בשיתוף ברילה.
מדהים מדהים
https://pastebin.com/ZJZraBm1
אפשר להשתמש במקום בברוקולוי בכרובית?
אפשר במקום פסטה קינואה / בורגול?