על פניו מדובר בסלט די פשוט, ובגדול הוא אכן כזה, אבל אחרי הביס הראשון מבינים שהוא ה-סלט. כזה שיש בו ירקות פריכים חתוכים גס שכל אחד מהם מביא איתו מלא טעם. כזה שיש בו רוטב תפוזים נפלא מנוקד בפלפל שחור ומעל הכל מככבים 2 תוספות שהופכות את הסלט לחגיגה של ממש – קרוטוני פיתה עם זעתר וקוביות גבינת חלומי צרובה וזהובה.
אז נכון, זה אמנם סלט, אבל הוא בהחלט מתפקד גם כארוחה או כמנה חגיגית בשולחן החג.
צפו בסרטון הכנה של הסלט:
View this post on Instagram
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
סלט פאטוש עם קרעי פיתה זעתר וקוביות חלומי
מצרכים לסלט משפחתי גדול:
2 פיתות או טורטיות
3-4 כפות שמן זית
2 כפות זעתר עם שומשום
4 מלפפונים
15 עגבניות שרי תמר
6 צנוניות
3/4 בצל סגול, קלוף
1 חבילה גבינת חלומי
חופן עלי נענע – לא חובה
לרוטב:
5 כפות שמן זית
1/3 כוס מיץ תפוזים סחוט (אני השתמשתי בפריגת)
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית חרדל דיז’ון – חלק או עם גרגירים
3/4 כפית מלח
1 כף דבש
3/4 כפית אבקת שום או שום גבישי
אופן הכנה:
– להכנת קרוטוני פיתה זעתר: קורעים את הפיתות לקרעים בערך בגודל 3-4 ס”מ ומעבירים לקערה. מזלפים שמן זית ומפזרים זעתר. מערבבים.
– מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם ל-190 מעלות עד הזהבה. זה לוקח בערך 20 דקות. מניחים בצד או שומרים בקופה סגורה על השיש עד להגשה.
– להכנת הרוטב: טורפים היטב את כל המצרכים עד שנוצר רוטב חלק. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם להעדפה שלכם.
– להכנת הסלט: חותכים את המלפפונים והבצל לקוביות די גדולות ואת העגבניות חותכים לחצי או לשליש תלוי בגודל שלהן. אני אוהבת לחתוך אותך לרוחבן כמו שחותכים לטבעות. את הצנוניות חותכים לרבעים.
– מניחים את כל הירקות בקערה גדולה.
להכנת הגבינה: חותכים את הגבינה לקוביות בגודל 1.5 ס”מ בערך וצורבים על מחבת עם מעט שמן זית (בערך כף על כל המחבת) מכל הצדדים עד הזהבה. חשוב לצרוב את הגבינה לפני ההגשה כי היא מתרככת וטעימה כשהיא חמה.
– מרכיבים: מזלפים את הרוטב על הירקות בקערה ומערבבים. מפזרים מעל קרוטוני פיתה וגבינת חלומי צרובה ומגישים מיד.
הערות ושדרוגים
– בזמן שקרעי הפיתה נאפים בתנור אפשר להכין את הסלט (במידה ומגישים באותו זמן) ואפשר גם להכין אותם יום קודם ולשמור בקופסה או שקית סגורה מחוץ למקרר.
– את הסלט ירקות עצמו, כמו גם צריבת הגבינה, חשוב להכין בסמוך להגשה. ואם בכל זאת רוצים להכין מראש? את הפיתה והרוטב אין בעיה להכין גם יום קודם, את הירקות אפשר כבר לחתוך כמה שעות קודם להגשה, רק את הגבינה הצרובה ממש חשוב לצרוב לפני ההגשה כי היא טעימה פי כמה כשהיא חמה ורכה. כשהיא מתקררת היא מתייצבת חזרה.
– במקום גבינת חלומי אפשר לשים קוביות של גבינת פטה או בולגרית.
– אם אתם אוהבים כוסברה או פטרוזיליה אין בעיה להוסיף כמה שתרצו. כנ”ל עירית קצוצה.
– אם יש לכם תבלין סומאק בבית ממש ממש טעים לפזר אותו מעל הסלט לפני ההגשה.
– ממש חשוב להשתמש פה בבצל סגול ולא לבן כי הוא עדין יותר.
– המתכון בשיתוף פריגת.
תודה רבה על השיתוף נראה נפלא
האם יש אפשרות תחליף בריא וטעים לגבינה?
ואם אין אז אפשרי שלא לשים בכלל?
אפשר גבינה מלוחה אחרת.. חמד, פטה…
אפשר להשתמש בטורטיות במקום פיתות.. יותר טעים לדעתי