את המתכון לסלט הזה רציתי לפרסם לכם כבר המון זמן, בעצם מאז שטעמתי אותו לראשונה בקפה פועה בשוק הפשפשים בתל אביב. מדובר באמת באחד הסלטים הכי טעימים שיצא לי לטעום – שילוב אדיר בין עשבי תיבול מרעננים עם טעם מודגש של כוסברה ונענע ובינהם משובצים אוכמניות או חמוציות מתוקות ולעיסות, בוטנים קראנצ’יים ומלוחים וגם צ’אנקים של סלמון עסיסי שהופך את הסלט הזה לארוחה של ממש.
במקור, הסלט מוגש על קרם פרש אבל קצת מאתגר למצוא היום קרם פרש בסופר אז הבאתי לכם גרסה יותר נגישה ולא פחות טעימה לרוטב מרענן וקר שמתחבא בתחתית שמשלב בין יוגורט לשמנת מתוקה/לבישול.
מדובר בסלט שמתאים בול לחודשי הקיץ החמים כי הוא לא מכביד, סופר מרענן ועדיין מאוד משביע ומפוצץ במרקים.
אם רוצים להכין אותו קודם פשוט מכינים את הסלמון, קוצצים את הבוטנים והבצל ומכינים את הרוטב – את הכל שומרים במקרר עד להגשה. כשרוצים להגיש חותכים את עשבי התיבול, מערבבים ומגישים. ממש חשוב לא לקצוץ אותם הרבה זמן לפני ההגשה ובטח לא לערבב אותם עם הרוטב אחרת הם יקמלו מהר ואנחנו רוצים כאן את הרעננות שלהם.
ועוד דבר חשוב – הקפידו לצרוב את הסלמון רק עד שהוא משנה את צבעו ולא דקה יותר כדי לא לייבש אותו.
- ובהזדמנות זאת תודה גדולה לקפה פועה על השראה גדולה ועל מנות מדהימות. ממליצה לכם בחום לרוץ לאכול שם. אה וכן, המתכון פה לא זהה לחלוטין למתכון שלהם פשוט כי אין לי את המתכון המדויק שלהם, יותר מתכון מתוך זכרון הטעמים שאכלתי.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
סלט עשבי תיבול עם סלמון ויוגורט כמו בקפה פועה
מצרכים (2 סלטים בינוניים):
1/2 צרור עלי כוסברה
1/4 צרור עלי פטרוזיליה
1/2 צרור עירית
1/4 צרור עלי נענע
300 גרם פילה סלמון טרי, ללא עצמות
1/2 בצל סגול, קלוף
1/2 כוס בוטנים מומלחים
1/2 כוס אוכמניות מיובשות או חמוציות
לרוטב:
מיץ מ-1/2 לימון
3 כפות שמן זית
1 כף מייפל
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
להגשה:
1 מיכל (200 מ”ל) יוגורט בטעם טבעי
1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
1/2 גביע ריקוטה – לא חובה
אופן הכנה:
– קוצצים דק את עשבי התיבול והבצל.
– צורבים את הסלמון, על הצד של העור, במחבת עם מעט שמן זית ומלח. חשוב לצרוב עם מכסה סגור כדי שהסלמון יתבשל גם מבפנים ולא תצטרכו להפוך אותו ולצרוב הרבה זמן מכל צד כדי שלא יתייבש. מצננים את הסלמון מעט רק כדי שלא יהיה רותח. שימו לב שבסלט הזה הכי טעים שהסלמון בטמפרטורת החדר ולא קר מדי.
– קוצצים גס את הבוטנים.
– מערבבים בקערה קטנה את הרוטב.
– בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים פרט לסלמון. לא לשכוח לזלף מעל את הרוטב.
– מפוררים מעט את הסלמון לצ’אנקים ומוסיפים לסלט הירוק.
– מערבבים את היוגורט, השמנת והריקוטה ומניחים בתחתית צלחת ההגשה. אם זה לא מתערבב טוב עם מזלג אפשר עם מטרפה קטנה.
– מניחים מעל את הסלט ומגישים מיד.
הערות ושדרוגים
– בעקרון אפשר להשתמש פה בכל דג, עדיף דג ים, רק חשוב לצרוב אותו רק עד לשינוי הצבע ולא לייבש אותו. אבל באמת שסלמון עושה פה את העבודה הכי טוב.
– הסלט מעולה גם בלי הדג למי שפחות אוהב או לא אוכל דגים.
– במקום הרוטב יוגורט בתחתית אפשר לשים קרם פרש ואפשר גם לוותר עליו אבל הוא באמת מאוד משדרג.
– אל תוותרו על הבוטנים ואם קניתם בוטנים לא מומלחים תקלו אותם כבר במחבת בלי שמן ותמליחו מעט ורק כשהם יצטננו תקצצו גס.
– למי שלא אוהב כוסברה אפשר לוותר, אבל רק אם אתם ממש ממש לא אוהבים, במקומה שמים קצת יותר עשבי תיבול מהשאר.
– חשוב לקצוץ את הבצל דק כדי שלא לקבל ביס עם חתיכת בצל גדולה שהטעם שלה ישתלט על כל הסלט.
היי קרוטית
חייבים שמנת?
סלט מומלץ ביותר, קייצי וטעים.
החלפתי את החמוציות במשמש אוזבקי..
איזה רעיון מושלם! אני מאוהבת במשמשים האלה.
עשיתי עם תפוחים במקום חמוציות ושמנת חמוצה במקום יוגורט שמנת וריקוטה ויצא מעולה. סלט כיפי וסופר משביע.
ממש ממש שמחה לשמוע
אני רוצה להגיש כמנה ראשונה לארוחה בשרית. האם אפשר לוותר על הרוטב החלבי מלמטה? האם יש תחליף פרווה?
תודה מיכל
אפשר להשמיט את הרוטב למטה ♥
תודה על המתכון. הכנתי את הסלט בחנוכה . אני לא אוכלת דגים, אבל אנשים ממש התלהבו ממנו והוא קצר מחמאות.
שאלה – האם ניתן לוותר על השמנת או להשתמש ב 10% כדי להפוך אותו ליותר בריא