סלט שהוא תמצית הטוב שיש בירוקים של הטבע. תמצאו כאן עשבי תיבול משלל סוגים, גרעיני דלעת, כרוב, מלפפונים וגם חסה. ואל כל הטוב הזה מתווספות גם רצועות עוף שמהווה חלבון מאוזן ולא שמן. שימו לב שיש כאן מגוון סוגים של עשבי תיבול ואין בעיה להחליף אותם או להוריד. העיקר שהכמות הסופית תהיה זהה פחות או יותר. אם יש לכם אבוקדו בבית אפשר להוסיף 1/2 אבוקדו בשל ולטחון אותו ביחד עם הרוטב.
שימו לב שאפשר להכין את רצועות העוף מכרעיים, חזה עוף או פרגיות. ובזמן שהעוף יתבשל או יצלה בתנור אתם תוכלו להכין את הרוטב ולחתוך את הירקות.
אל תפספסו: עשרות מתכונים לסלטים מעולים ממש
צפו: סרטון עם כל שלבי ההכנה של הסלט
View this post on Instagram
סלט עוף וכרוב הענק הירוק
מצרכים לרוטב (מספיק ל-3 סלטים):
1/3 צרור עלי פטרוזיליה או כוסברה או גם וגם
1/4 צרור עלי בזיליקום
1/4 צרור עירית
4-5 שיני שום, קלופות
1/2 בצל סגול, קלוף
מיץ מ-1/2 לימון
1/4 כוס שמן זית
20 עלי נענע
1 כף מייפל
1/2 כוס שקדים קלופים או קשיו טבעי (לא מומלח או מטוגן)
2-3 כפות גרעיני דלעת
3/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
לסלט:
1/2 כרוב לבן
1-2 מלפפונים מוצקים
1/2 חסה אייסברג – לא חובה
לעוף:
2-3 כרעיים או 2-3 חזה עוף שלם או 300 גרם פרגיות
אופן הכנה:
– להכנת העוף: אם משתמשים בכרעיים אפשר או לבשל אותם במים מומלחים במשך 40 דקות או לאפות בתנור עם מעט מלח מעל במשך 40-50 דקות. כנ”ל אם משתמשים בחזה עוף שלם (לא חתוך לשניצלים) רק שאז צריך הבישול/אפייה מתקצר ל-30 דקות. בסיום מצננים מעט ואז מפרקים את העוף לרצועות. אם משתמשים בפרגיות או בחזה עוף שכבר נחתך לשניצלים, חותכים אותם לרצועות דקות ומקפיצים במחבת עם קצת שמן זית עד הזהבה עדינה.
– שמים את השקדים/קשיו בקערה עם מים ומניחים להם להתרכך במשך שעה או עד יממה – בסיום מסננים את הנוזלים החוצה. השלב הזה לא הכרחי אבל הוא מייצר רוטב יותר חלק וקרמי כי אז השקדים או הקשיו ממש נטחנים לממרח. אם אין לכם זמן אפשר לטחון גם בלי ההשרייה ואז תהיה גרגיריות ברוטב שזה בסדר גמור גם ככה.
– בקערת מעבד המזון שמים את כל מצרכי הרוטב, כולל הקשיו/שקדים שהושרו, וטוחנים לממרח חלק ככל הניתן. הרוטב נשמר במקרר, בצנצנת סגורה, עד שבועיים וגם יותר אם תקפידו לא להכניס לתוך הצנצנת כלי מלוכלך.
– חותכים את הכרוב, המלפפונים והחסה לקוביות קטנות ומעבירים לקערה גדולה.
– מזלפים מעל 3-4 כפות גדושות של רוטב ומערבבים.
– מניחים מעל את העוף המפורק, מערבבים ומגישים.
– רוצים לשדרג? אפשר לקלות במחבת חמה, ללא שמן, 1/2 כוס שקדים פרוסים עד שהם זהובים ולפזר מעל הסלט.
הסלט נשמע טעים בטרוף. השאלה היא האם אפשר ללא העוף ועדיין יהיה לזה טעם טוב?