את הסלט הזה לימדה אותי להכין מעיין קרוט, שהיא גיסתי המהממת, והוא אחד הסלטים הכי אהובים במשפחה אצלנו. כזה שמככב כמעט בכל ארוחה.
הוא ממכר במרקמים הקראנצ’יים ובטעמים המתקתקים ומרעננים שלו ואני מבטיחה לכם שאחרי פעם אחת שתכינו לא יפסיקו לבקש מכם להכין אותו שוב ושוב. וכן, הנודלס לא מבושל אלא רק צרוב במחבת ומקורמל.
- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
- רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- אחרי שיטוט בגוגל, כדי לנסות להבין מאיפה נולד המתכון, אני משערת שהוא שייך במקור לאורית לוי המוכשרת (מתנצלת מראש אם אני טועה).
סלט כרוב עם קריספי נודלס
מצרכים:
1/2 כרוב לבן, טרי ומוצק
1/2 כוס שקדים פרוסים
2 חבילות נודלס מהיר להכנה (נודלס להקפצה – הסבר למטה)
2 כפות מייפל
1/4 כוס חמוציות או אוכמניות מיובשות
1/2 צרור עירית
לרוטב:
5 כפות שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
1 כף מייפל
1 כפית גדושה חרדל דיז’ון חלק
1/2 כפית שמן שומשום – לא חובה אבל מאוד מוסיף
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
– במחבת רחבה שמים את פרוסות השקדים ומפוררים פנימה את הנודלס. קולים על מחבת חמה, ללא שמן, עד שהשקדים והנודלס מתחילים להזהיב. מוסיפים את המייפל וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עוד 2 דקות. מורידים מהאש, מצננים היטב.
– פורסים את הכרוב לרצועות דקות ואת העירית לטבעות דקות ומעבירים לקערה.
– מוסיפים את השקדים, הנודלס והחמוציות ומערבבים.
– כשרוצים להגיש מערבבים היטב את מצרכי הרוטב ומזלפים על הסלט. מערבבים ומגישים.
הערות ושדרוגים
– במקום חמוציות אפשר לשים חופן משמשים מיובשים שקוצצים לקוביות קטנות.
– במקום עירית אפשר כוסברה.
-שימו לב שמוסיפים את המייפל בטיגון הנודלס רק לקראת הסוף כי יש לו נטייה להשרף מהר. פשוט ממתינים שהנודלס טיפל’ה יזהיב ואז מוסיפים ומערבבים 2-3 דקות.
– במקום שקדים פרוסים אפשר לשים צנוברים.
– נודלס להכנה מהירה זה כמו הנודלס שיש במנות חמות – הדק וקצת מסולסל כזה. שמה לכם תמונה בסטורי באינסטגרם.
סלט טעים בטירוף. מאיפה הקערה הצהובה המושלמת?
למה הכוונה נודלס מהיר להכנה? של איזה חברה?
ערב טוב
האם אפשר להכין את הסלט יום קודם
תודה מראש
נשמע טוב!
מה זה “חבלית נודלס” יש מלא גדלים וסוגים
אשמח לתמונה של חבילת נודלס בבקשה 🙂
יש רעיונות לתחליפים ללא גלוטן ?
ב2 חבילות נודלס הכוונה ל2*70 גרם?
מה יכול להחליף חרדל דיז’ון? (לא אוהבת :-((
רחלי שלום, הסלט נראה משגע!
לגבי. נודלס האם פשוט לשלוף 2 שקיות של נודלס ממנה חמה עבור המתכון או שניתן לקנות בנפרד? האם מבחינת הכמות של הנודיסטים זו הכוונה? אם לא… אפשר תמונה של הנודלס אם יש שקית שנמכרת בנפרד? ראיתי שכתבת שיש תמונה….משום מה לא הצלחתי למצוא תמונה של הנודיסטים בפוסט .
היי, אני לא הבנתי כל כך לגבי הנודלס, את הנודלס שמים על מחבת כשהוא ישר מהשקית בלי להכין אותו לפני? הוא לא יוצא קשה ו״לא מוכן ״ בטיגון שלו?
לא מצאתי באינסטגרם את התמונה של הנודלס, לא מבינה איזה לקנות אשמח לקישור ספציפי לאינטגרציה או תמונה
מה עם הכרוב? לא מבשלים אותו?
הכנתי בשישי האחרון.
בעלי: השתגעת? מי יאכל את כל הסלט.
אחרי הארוחה – לא נשאר זכר.
בעלי: צדקת
כיף להיות צודקת.
תודה רבה על סלט מושלם!
לא צריך לבשל את האיטריות לפני? הן לא יוצאות קשות מידי?
מומלץ. הכנתי לארוחת שישי אחרי שראיתי שפרסמת באינסטוש, וזה נטרף. ממש ממש היה מוצלח. תודה!
הי, נשמע מעולה אפשר להכין מראש?
שלמות!!!
יצא נהדר וקצר מחמאות!
כיף גדול לשמוע.
מטגנים את הנודלס ללא בישול מוקדם?
אפשר להכין עם נודלס רגיל ששוברים לחתיכות קטנות?
תודה על המתכון!
הכנתי אתמול, לדעתי היחס בין הרוטב לכרוב לדעתי לא היה טוב, היה חסר רוטב, הסלט יצא קצת יבש וחסר טעם. היה גם חסר קצת מלח, שמתי לב שברוטב אין מלח. אולי כדאי להוסיף קצת?
בכל אופן, בפעם הבאה אכין כמות כפולה של רוטב.
גם אני לא הבנתי איך מטגנים אטריות לא מוכנות בלי שמן ובלי שום נוזל. מה יצא לי? מסמרים?🤷♀️
גם אני לא הבנתי איך מטגנים אטריות לא מוכנות בלי שמן ובלי שום נוזל. מה יצא לי? מסמרים?🤷♀️אולי צריך כאן סרטון!
היי, קיבלת תשובה? אשמח גם לדעת…
הי רחלי, סלט מעולה! אני מארחת מישהי שמרגישה לגלוטן – יעבוד עם נודלס אורז?
היי, כמה גרם הנודלס? תודה
ממש מבאס שלא רשום כמה גרם נודלס….
מה אפשר במקום אבקת שום?
אפשר להחליף את עירית בנענע?
מישהו קיבל פה אי פעם תשובה? הגעתי למתכון הזה ויש לי אותן שאלות שעלו פה ורואה שמעולם לא התקבלו תשובות… חבל