את הסלט הזה, שמשלב כרוביות צלויות, גרגירי חומוס רכים, צנוניות מרעננות וזיתים מלוחים, הכנתי עוד הרבה לפני שהחלטתי לעבור לאכול מאוזן יותר.
מי שעוקב אחרי קצת באינסטגרם בוודאי שם לב שבחודש וחצי האחרונים החלטתי לנסות ולשפר את האוכל שאני אוכלת.
למרות שמדובר במתכון שישב אצלי בראש, ובבטן, כבר אז הוא לגמרי מתאים גם לארוחות שאני אוכלת היום, ומאז שהכנתי אותו לחוברת שבועות אני מכינה אותו לא מעט כשמתחשק לי ארוחה קלה אבל מושקעת, כזאת שכיף להגיש בימי קיץ חמים.
אתם יכולים להגיש את הסלט היפהפה הזה לצד מאפים או פשטידות והוא גם בן לוויה מושלם ללחם טרי.
אגב, מה שהופך את הסלט הזה לנהדר כל כך הוא שילוב המרקמים, הטעמים והטמפרטורות – יש כאן כרוביות רכות וחמימות עם יוגורט קריר ומרענן, צנוניות קראנצ’יות, חומוס רך ומתמסר וגם זיתים מלוחים ועלי זעתר או כוסברה שמוסיפים טעם עשבי שמח.
שימו לב שלמטה בהערות כתבתי לכם שלל רעיונות לשדרוגים ושינויים.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
- אל תפספסו: עשרות מתכונים מעולים לשבועות.
סלט כרוביות צלויות שאין לתאר
מצרכים:
1 כרובית לבנה וטרייה
4 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
5 צנוניות
1/2 בצל סגול, קלוף
חופן עלי זעתר טריים (אפשר גם כוסברה או עירית)
1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים
10-15 זיתי קלמטה – ללא גלעין
1 גביע שמנת חמוצה של פעם תנובה
1 גביע יוגורט BIO 3% תנובה
לרוטב:
4 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
מעט פלפל שחור גרוס
2 כפות מייפל
1/2 צ’ילי טרי
אופן הכנה:
– מפרקים את הכרובית לפרחים בגודל 4-5 ס”מ ושוטפים היטב.
– מבשלים את פרחי הכרובית במים רותחים במשך 10 דקות ומסננים. זה בסדר אם הכרוביות עוד לא לגמרי רכות.
– מעבירים את פרחי הכרובית לתבנית תנור עם נייר אפייה ומזלפים עליהן שמן זית בנדיבות. ממליחים מעט.
– אופים את פרחי הכרובית בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד הזהבה יפה.
– פורסים את הצנוניות והבצל לפרוסות דקות מאוד. חשוב שתהיינה דקות כדי שהביס יהיה כיפי ואף אחד לא יתקל בחתיכת צנונית או בצל עבה.
– בינתיים מערבבים את השמנת והיוגורט ומניחים בצלחת הגשה יפה. מצלחתים את קרם הגבינה ממש כמו חומוס.
– מערבבים את כל מצרכי הסלט, פרט ליוגורט שכבר בצלחת.
– מניחים מעל קרם היוגורט את סלט הכרוביות.
– מערבבים את מצרכי הרוטב ומזלפים מעל בנדיבות. מגישים בטמפרטורת החדר.
הערות ושדרוגים
– רוצים לשדרג? מפזרים מעל הסלט 1/3 כוס של שקדים פרוסים, צנוברים או גרעיני דלעת/חמנייה. את כל אחד מהם צריך לקלות במחבת חמה כמה דקות, ללא שמן, עד הזהבה ואז לפזר מעל הסלט.
– במקום שמנת חמוצה אפשר לערבב את היוגורט עם קצת שמנת לבישול או גבינת שמנת או כל גבינה רכה ופחות חמצמצה שתאזן את החמיצות של היוגורט.
– לגרסה טבעונית משתמשים ביוגורט טבעוני.
– שימו לב להשתמש בזיתים ללא גלעין כדי שלא תהיינה תקלות 🙂
– מי שפחות אוהבת בצל חי בסלט, אפשר לצרוב את הבצלים במחבת עם מעט שמן ואז לערבב עם הסלט. יוצא מושלם.
– המתכון בשיתוף תנובה.
אפשר משקית כרובית של סנפרוסט?
סלט מטורף! היה ווואו. לחלוטין אכין שוב
הייתי עושה חצי מכמות הסילאן ברוטב
וואו יצא מעולהההה 😍
המייפל ברוטב לא קשור בעליל.. יוצא מתוק ודוחה:(
חבל, המרכיבים האחרים עובדים נחמד יחד
מנה חגיגית, טעימה ובריאה. יצא מעולה!!! מכינה את זה היום שוב פעם
הי
איך אפשר להפוך אותו לסלט פרווה?
תודה
היה טעים לפנים אנשים התעלפו
😋😋
לא שמים שמן על הכרובית לפני התנור ?
היי:) אפשר לדעתך להוסיף גם פטריות צלויות יחד עם הכרובית?
תודה מראש.