אל תתפלאו אם קרוטוני הטורטיה המסולסלים יגמרו עוד לפני הסלט.
אל תפספסו: מגוון מתכוני סלטים מעולים
סלט יווני עם רצועות טורטייה ואורגנו
מצרכים:
2 מלפפונים קשים ופריכים
10 עגבניות שרי מסוג תמר או 2-3 עגבניות תמר רגילות
1/2 בצל סגול, קלוף
100 גרם גבינת פטה או בולגרית – לא חובה
1/2 כוס זיתי קלמטה ללא גלעין
2 טורטיות
3 כפות שמן זית
1 כף גדושה אורגנו מיובש או זעתר עם שומשום
לרוטב:
3 כפות שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-190 מעלות ומניחים נייר אפייה על תבנית תנור.
– מניחים את הטורטיות אחת מעל השנייה ומגלגלים למעין רולדה. חותכים את הרולדה שנוצרה לרצועות דקות ומעבירים לקערה.
– מזלפים על הטורטיות שמן זית ומתבלים באורגנו ומלח. מערבבים היטב.
– מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה, מפזרים בצורה חופשית ואופים עד הזהבה עדינה.
– בינתיים חותכים את המלפפונים לחצי ירח ואת העגבניות שרי חוצים ל-2. אם משתשמים בעגבניות רגילות חותכים לרבעים או קוביות גדולות.
– פורסים את הבצל לרצועות כמה שיותר דקות.
– חותכים את גבינת הפטה לפרוסות או מפוררים גס.
– מערבבים את כל מצרכי הסלט, כולל הרוטב, ומניחים מעל הר של טורטיות אורגנו זהובות.
הערות ושדרוגים
– במקום אורגנו אפשר להשתמש בטימין מיובש או רוזמרין מיובש.
– במקום גבינת פטה או בולגרית אפשר לשים גבינת חמד או לחתוך לקוביות גבינת חלומי, לצרוב אותה על מחבת עד הזהבה יפה מכל הכיוונים ולהוסיף לסלט.
– אתם כמובן יכולים להוסיף לסט כל ירק שאתם אוהבים למשל פלפלים או פרחי כרובית.
0 תגובות