כשאני רוצה להתפנק או לפנק אני מכינה את הסלט הזה. והבעיה הגדולה שלו? הוא באמת אף פעם לא מספיק. לא משנה כמה ביצים בישלתי או כמה אנשים אוכלים אותו, הוא תמיד נגמר בשנייה וחצי. אז אל תלמדו ממני ותכינו מראש כמות כפולה, שלא לומר משולשת.
ואגב, רק בלי בצל חי, בסדר?
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- אל תפספסו: מלא מתכונים לארוחות בוקר מעולות וקלות להכנה.
סלט ביצים מושלם
מצרכים:
6-7 ביצים
1 כף גדושה חרדל דיז’ון חלק
4 כפות מיונז איכותי (אפשר גם לייט)
1/3 צרור עירית – לא לוותר
מעט מלח – תלוי במליחות המיונז
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה:
– קוצצים את העירית לטבעות דקות. אנחנו רוצים כאן נקודות קטנות של עירית ולא ביס שיש בו פתאום חצי גבעול אז תקצצו דק דק.
– מבשלים את הביצים במשך 10 דקות ומיד מעבירים למים קרים כדי שיהיה קל לקלוף.
– קולפים וקוצצים את הביצים לקוביות. אפשר גם לגרד על החלק העבה בפומפייה. מעבירים לקערה.
– מוסיפים לקערה את שאר המצרכים ומערבבים. מומלץ לטעום לפני שמוסיפים מלח, מאוד תלוי במליחות החרדל והמיונז אבל אל תוותרו על פלפל שחור.
– הסלט במיטבו כשהוא בטמפרטורת החדר.
הערות וטיפים חשובים:
– בבקשה אל תשימו פה בצל חי, בצל ירוק, בצל סגול או כל ירק שיש לו טעם מאוד דומיננטי. כל הקטע של הסלט הזה הוא העדינות שלו ולא ביס שיש בו פתאום עוקצנות כזאת. רק עירית קצוצה דק מתאימה פה בעיני.
– אם תגרדו את הביצים על פומפייה תקבלו סלט שאפשר גם למרוח בקלות יותר על לחם.
– חשוב לבשל כאן את הביצים עד שהן קשות כדי שיהיה קל לחתוך ו/או לגרד אז 10 דקות יעשו את העבודה.
לא הבנתי, נגמרו הרעיונות למתכונים? זה כמו לתת מתכון לכוס תה 🙂
למה להגיב משהו לא נחמד.. זה לא נותן כלום. לא חייבים להיכנס ולהסתכל אם לא רוצים
צודקת. למה יש כאלה שחייבים להפגין בקיאות יתר, ולהיות שלילי ?
טל יא אפס מה כואב לך ה***? יאללה סתום תפה שך אם אין לל משהו טוב להגיד אשכנטוז מנייאק
אני מת מוטי
מסתבר שגם אחרי 30 שנה של בישולים ואפיה יש מה לחדש. לא חייבים לקרוא ולהכין אם לא מעוניינים
במקום עירית כי לא היה לי, שמתי בצל סגול קצוץ.. יצא מושלם!
גם אם קרוטית היתה נותנת מתכון לכוס מים הייתי רצה להכין.
מדויק חחחח:))))
טל חמודה, לא כולם יודעים ולא לכולם זה מצליח בול. לפעמים אני מתארחת ומגישים סלט ביצים שאני ממש ממש לא אוהבת. לעומת זה, אני מכינה סלט כזה בדיוק והוא באמת מתחסל תוך שנייה.
וגם, אם לא מתאים לך, אז דלגי אבל למה לדבר לא יפה. היא נותנת מתנות בשפע ומכל הלב וצריך להגיד לה תודה. זה יעצים גם אותך
אז אני אומרת תודה, ממש הארתן את עיניי
תגובה ארסית ולא נעימה שלך דווקא. חבל
לגמרי…
תודה רבה על המתכון בצים הטעים תהי ברוכה
בשבילי זה מצויין
כנראה שהאתר אינו מיועדים לאנשים כמוך שיודעים הכל. קחי את כוס התה הירוק שלך לאתר ויפאסנה.
וואלה אני לא הכרתי את המנה הזאת ואני שמחה ממש שהביאו מתכון. אבל תמשיכי להתנשא, בטוחה שטוב לך בחיים ✌️
תתפלא/י גם בשלנים מאוד טובים לפעמים חסר רק מרכיב אחד קטן כדי להפוך מנה למשודרגת… תודה על השיתוף למתכון
תתפלא/י גם בשלנים מאוד טובים לפעמים חסר רק מרכיב אחד קטן כדי להפוך מנה למשודרגת… תודה על השיתוף למתכון
נגמרו הדברים להגיב אליהם ברחבי הרשת?
תגובה פשוט מיותרת וחסרת טעם.
מתכון מצויין בשל הפשטות שבו ויש אנשים שלא יודעים להכין כוס תה…גברת טל
בשבילי המתכון הזה מושלם. אני לא ידעתי להכין סלט ביצים ובזכות קרוטית לא רק שאני יודעת, הוא גם יצא לי מדהים.
והנה עובדה חיפשתי מתכון לזה..
איזה שטויות!
מתכון נפלא ❤️❤️❤️
הברקת!
חרדל ועירית נשמע שילוב מנצח
חייבת לנסות
אני מוסיפה בצל לבן אחד קצוץ דק, מטגנת לצבע חום ומוסיפה
נשמע מעולה, הולכת לנסות, יופי של מתכונים 🙂
האם יחזיק לדעתך יומיים במקרר?…
מחזיק לפחות 5 ימים. מניסיון
זה מחזיק הרבה זמן רק בגלל שיש חומר משמר גם במיונז וגם בחרדל ,וזה נהדר
יצא נפלא!!! המון תודה. באמת צריך לשלש כמויות
עשיתי כמות של 5 ביצים וחצי מהכמות של הרוטב ויצא לי המון רוטב ביחס לכמות הביצים. כך זה אמור לצאת? מרגיש לי המון 🙁
חחחחח….גדול . ממש נכון.
נהדר בטעם גן עדן אני מאוד אוהבת סלט ביצים אך בעזרתך שידרגתי אותו למושלם אלף תודות על המתכון הנהדר♥️♥️
הכנתי את הסלט הזה , כי ילדים תמיד מפרידים את מרכיבי הסלט מיונז הסטנדרטי- מוציאים את הדברים הבריאים. הכי מצחיק הבת שלי שאלה אותי איזה סלט זה?
הי, במה אפשר להחיף את העירית?
זה מחזיק הרבה זמן רק בגלל שיש חומר משמר גם במיונז וגם בחרדל ,וזה נהדר
הצעה לשדרוג, אני שמה בפנים בצל מטוגן עם מעט שמן משדרג לגמרי את הסלט
הי רחלי קרוט, ראיתי את סלט הביצים שלך והחלטתי לתת לך רעיונות לשידרוג כי אני מתה על סלט ביצים רק בזמן האחרון אסור לי לאכול ביצים בגלל בעיות רפואיות. אז הוסיפי לו שמיר קצוץ, אלא אם כן את לא אוהבת שמיר, אבל זה סוד הטעם הטוב שלו. ובנוסף בצל לבן קצוץ וכדי לנטרל את מרירות הבצל קצצי אותו דק ושימי במסננת רשת צפופה, פזרי עליו מלח, ערבבי עם הידיים והשהיי מעל קערה שיגיר נוזלים, לחצי שעה. שיטפי היטב במים וסחטי היטב עם הידיים. הוסיפי לסלט ויש לך קצת קרנצ’י. ודבר נוסף: מלפפון ירוק טרי: לקלוף וחתוך באמצע, להוציא את הגרעינים ולקצוץ קטן מאוד ולהוסיף לסלט. משפר את הטעם פלאים.
מלא חרדל.. טעות שלא התחלתי בכפית אחת
רעיונות יפים .. אבל לדעתי יש לחוות את,הביצים וללא תוספים במקרה,הזה אז שאלה זה לא,הרבה מידיי חרדל?
תודה על המתכון. אך, כמות החרדל והמיונז לא הגיוניות לכמויות הביצים. הכנתי את הסלט והייתי צריכה להוסיף עוד 5-6 ביצים כדי לאזן את כמות החרדל והמיונז… זה צריך להיות ״כפיות״ במתכון, לא כפות. אולי טעות דפוס…
מתכון אליפוּת!!! כל פעם אני חוזרת אליו. תודה רבה רחלי יקרה
יצא טובע במיונז וחרדל, זרקתי הכל לפח
שימו חצי מהכמות ואפשר להוסיף לפי הטעם