אם יש משהו שאני מכינה כמעט כל שבוע זה סלט אטריות שעועית. גם כי הוא אהוב עלי במיוחד וגם כי זה מתכון מעולה לנצל דרכו ירקות שנותרו במקרר.
כמעט כל ירק קשה יעבוד כאן, מכרוב וגזר ועד גמבה ומלפפונים, הדבר היחיד שחשוב זה לחתוך את הירקות דק דק כדי שלא תקבלו ביס שיש בו פתאום חתיכה גדולה של כרוב ו-2 אטריות דקות ולא מורגשות ואז תגידו שיצא לא טעים ?
ועוד דבר מאוד חשוב: כוסברה ונענע. כמה שיותר מהם – יותר טעים. אם אתם לא אוהבים כוסברה פשוט תשמיטו, אבל אל תשימו פטרוזיליה, היא באמת לא קשורה כאן. ואפשר אגב גם קצת עירית קצוצה דק.
סלט אטריות שעועית ברוטב חמאת בוטנים
מצרכים:
1/2 חבילה אטריות שעועית
1 זוקיני ירוק או 2 מלפפונים קשים
1/2 בצל סגול, קלוף
1 גזר
1/2 צרור עלי כוסברה
1/2 צרור עלי נענע
1/2 צ’ילי אדום טרי
לרוטב חמאת בוטנים:
3 כפות חמאת בוטנים
3 כפות רוטב צ’ילי מתוק
2 כפות רוטב סויה
3 כפות מיץ לימון או ליים
1/2 כפית שמן שומשום
2 כפות שמן זית או מים
3/4 כוס בוטנים קלויים, קצוצים או חצויים
אופן הכנה:
– מניחים את אטריות השעועית בקערה ומכסים במים רותחים. ממתינים 8 דקות בערך, עד שהאטריות רכות אבל עדיין שומרות על יציבות, ומסננים.
– קולפים את הזוקיני והגזר לגפרורים דקים. אפשר לעשות את זה עם קולפן ג’וליינים או לקלוף עם קולפן רגיל לפרוסות דקות, להניח אחת מעל השנייה ולחתוך לרצועות דקות.
– פורסים את הבצל והצ’ילי לרצועות דקות מאוד וקוצצים גס את עשבי התיבול או קורעים עם היד.
מערבבים את כל מצרכי הסלט בקערה.
– שמים בצנצנת את כל מצרכי הרוטב ומנערים היטב או מערבבים בתוך קערה.
– מזלפים על הסלט כמה שאוהבים, מערבבים ומגישים.
הערות ושדרוגים
– עוד ירקות שישתלבו כאן מעולה: רצועות כרוב דקות מאוד (לבן או סגול), רבעי עגבניות שרי, פרוסות דקות של כרובית, בצל ירוק, אצות, פטריות פרוסות, רצועות גמבה דקות ועוד.
– ואפשר גם לשדרג עם פירות רכים! רצועות מנגו או נקטרינות ישדרגו מאוד. רק במקרה הזה עדיף להחליף את הרוטב לרוטב אסיאתי (כתבו לי בתגובות אם תרצו שאעלה גם רוטב אסיאתי על בסיס סויה).
– אם רוטב חמאת הבוטנים סמיך לכם מדי פשוט תוסיפו קצת מים או שמן זית וערבבו היטב עד שתגיעו למרקם שאתם אוהבים.
– רוצים להגיש מאוחר יותר? פשוט תמתינו עם זילוף הרוטב. את כל השאר אפשר להכין ולשמור במקרר (אבל להגיש בטמפרטורת החדר).
היי אפשר את הרוטב האסייתי גם?
בטח, בבקשה:
בצנצנת קטנה מערבבים
3 כפות סויה
1 כף רוטב צ’ילי מתוק
1/2 צ’ילי חריף קצוץ דק
1 ס”מ ג’ינג’ר מגורד על החלק הדק של הפומפייה
1/2 כפית שמן שומשום
1 שן שום כתושה
1 כפית סוכר חום כהה או מייפל
לאילו סלטים מתאים הרוטב האסיאתי?
עשיתי את המתכון והילדים ממש ממש התלהבו, אז תודה רבה!
רציתי לשאול האם במקום אטריות שעועית ניתן להשתמש באטריות אדממה השופעות בחלבונים, או שאופן ההכנה אינו מתאים לאטריות אדממה.
תודה, איריס
היי. אשמח גם לרוטב האסייאתי.
תודה
בטח, בבקשה:
בצנצנת קטנה מערבבים
3 כפות סויה
1 כף רוטב צ’ילי מתוק
1/2 צ’ילי חריף קצוץ דק
1 ס”מ ג’ינג’ר מגורד על החלק הדק של הפומפייה
1/2 כפית שמן שומשום
1 שן שום כתושה
1 כפית סוכר חום כהה או מייפל
הסלט יצא מדהים!! הוספתי מקל סלאי קצוץ דק , ממש שדרג ! תודה על מתכונים מופלאים ❤
רעיון מעולה עם הסלרי, אני בדיוק בתקופת הסלרי שלי 🙂
ושמחה שאהבת.
אשמח לקבל את הרוטב האסייתי
בטח, בבקשה:
בצנצנת קטנה מערבבים
3 כפות סויה
1 כף רוטב צ’ילי מתוק
1/2 צ’ילי חריף קצוץ דק
1 ס”מ ג’ינג’ר מגורד על החלק הדק של הפומפייה
1/2 כפית שמן שומשום
1 שן שום כתושה
1 כפית סוכר חום כהה או מייפל
חמאת בוטנים – זו האיכותית הלא מתוקה או ה״סקיפי״ מלאת הסוכר? ?
האמת שהפעם השתמשתי בטבעית לגמרי אבל אני מתה על סקיפי, בעיקר זאת עם הבוטנים הקצוצים. יו, עשית לי חשק עכשיו לפרוסה עם חמאת בוטנים 🙂
אשמח גם לרוטב האסייתי
אופציה – אפשר במקום חמאת בוטנים לשים טחינה גולמית. זה טעים
צודקת! רעיון מעולה
עשיתי כבר כמה מתכונים מהאתר, כולם יצאו ממש טוב.
אשמח גם לרוטס האסייתי
תודה על האתר המצוין!
ממש שמחה לשמוע!
בטח, בבקשה:
בצנצנת קטנה מערבבים
3 כפות סויה
1 כף רוטב צ’ילי מתוק
1/2 צ’ילי חריף קצוץ דק
1 ס”מ ג’ינג’ר מגורד על החלק הדק של הפומפייה
1/2 כפית שמן שומשום
1 שן שום כתושה
1 כפית סוכר חום כהה או מייפל
יש לי אטריות אדממה. זה יכול להתאים? במקום השעועית?
נשמע כמו סלט מדהים!!! בדיוק כמו שאני אוהבת!
אבל אולי יש לך שיטה יעילה לחצות חבילת אטריות שעועית לחצי??
אני תמיד נאלצת להכין סלטי-ענק בגלל הייאוש מהניסיון לחתוך אותם (לפעמים זה מצליח, כי חצי מפוזר על כל המטבח…;) )
תודה:))
אני גוזרת עם מספריים 🙂
נכון, גם אני גזרתי היום במספריים:)
רצועות עוף יתאימו לסלט? המלצה לתיבול שיתאים לסלט?
היי 🙂
מה אפשר לשים במקום הצ’ילי מתוק?
אטריות שעועית באנגלית? זה מה שנקרא אזוקי?
https://en.wikipedia.org/wiki/Cellophane_noodles
תודה!
את הירקות הקלופים לא מבשלים? קישואים שמים ככה לא מבושלים בסלט?
[…] סלט אטריות שעועית עם ירקות ברוטב חמאת בוטנים הופיע ראשון בקרוטית – […]
בכמה מנות מדובר לכמויות האלו?
היי.. אמורים לשבור את האטריות? התקשתי קצת לערבב את הסלט
חוץ מזה היה מצויין
לשבור לפני ההשרייה במים רותחים? לא חייבים. כמו בספגטי, תלוי אם את אוהבת אותן ארוכות או קצרות יותר.
היי!! את הקישואים שמים חי ללא בישול?? תודה רבה רבה
הי, אפשר להכין עם אטריות אורז במקום שעועית?
כן, לגמרי יעבוד
הכנו לליל הסדר והכל חוסל- ממליצה להכין מנה כפולה לפחות.. טעים!!
תודה רבה!
ממש ממש מממש ללק את האצבעות…
היי רחלי. מצה על הסלטים שלך.
הכנתי את הסלט הזה לפני כמה חודשים ללא בצל, יצא מושלם מושלם. אני רוצה להכין אותו שוב, פחות אוהבים כוסברה, והייתי רוצה לשים עוד ירקות, מה היית ממליצה לי?
תודה רבה ושנה טובה מלאה במתכונים שווים 🙂
הכנתי ויצא מושלם!! הרוטב כל כך משדרג, תודה!
[…] […]
שלום רחלי
תודה על מגוון הסלטים
ןהרטבים
חגיגה לעינים ולחך נפלא🌷
הי, אפשר איטריות אורז אם אין איטריות שעועית בבית?
הי ,
תוספת טופו לסלט יכולה להתאים?
אבוקדו גם מתאים כתוספת?
מה אפשר במקום ממרח בוטנים
יש לי ילד אלרגני לבוטנים?
הי, איך נמנעים מהמסה שיוצרות האטריות עקב ההדבקות המהירה שלהן? השתמשתי באטריות אורז במקרה, אבל כולן מתנהגות זהה..
הכנתי ויצא מוצלח מאד. תודה על מתכון נהדר