סיגרים במילוי עוף וצנוברים

Posted on

הם אקסטרה קראנצ’יים, יפהפיים, עושים חשק לגנוב הישר מהמחבת וטומנים בתוכם מילוי עוף עדין ונהדר שמזכיר לכולנו למה אי אפשר לעמוד בפני סיגרים. כי רק עוד אחד, ועוד אחרון ודי.

אפשר להגיש אותם עם רוטב מיוחד של דבש ושומשום שמהווה ניגוד טעמים נהדר ואפשר להגיש עם טחינה ירוקה.

סיגרים במילוי עוף וצנוברים שהם חלום

מצרכים (18-22 סיגרים ארוכים):
1 חבילה (500 גרם) עלי סיגר, מופשרים על פי הוראות היצרן
3 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
4 שיני שום, קלופות
500 גרם פרגיות טחונות (אפשר גם חזה עוף אבל פרגיות טוב יותר)
3/4 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
3/4 כפית בהרט
1/4 צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה או חצי חצי
10 עלי נענע
1/2 כוס צנוברים
שמן לטיגון הסיגרים

לרוטב דבש ושומשום:
1/2 כוס דבש
2 כפות מיץ לימון
4-5 כפות שומשום לבן או שחור או חצי חצי
1/2 כפית מלח
1/2 כפית צ’ילי גרוס או 1/2 צ’ילי טרי קצוץ דק דק

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצלים והשום לקוביות קטנות ואת עשבי התיבול קוצצים דק.
– במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל והשום עד ריכוך.
– מוסיפים את העוף וממשיכים לטגן, תוך כדי מעיכה עדינה של העוף כדי שיתפורר, במשך 10 דקות.
– מוסיפים את התבלינים (מלח, פלפל, ברהט) וממשיכים לטגן עד שהעוף משנה את צבעו לגמרי.
– מוציאים ומעבירים לקערה, אם יש נוזלים נפטרים מהם (חשוב) ומצננים את תערובת המילוי.
– כשהעוף כבר לא חם מוסיפים לקערה את עשבי התיבול והצנוברים ומערבבים.
– פורסים עלה סיגר על השיש (את השאר מכסים במגבת שלא יתייבשו) ומניחים פס של מילוי בתחתית העלה – חשוב שיהיה פס דק יחסית כדי שיצאו סיגרים דקים וארוכים.
– מגלגלים בצורה הדוקה לסיגר דק סגור היטב. שימו לב שאין צורך לקפל את הצדדים כלפי פנים. אם הסיגר לא נשאר לכם סגור אפשר להתיז מעט תרסיס שמן על קצה הסיגר כדי שידבק (זה בסדר גם אם לא נדבק לגמרי זה יסגר במחבת).
– חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הסיגר והמילוי.
– מחממים במחבת שמן בגובה 2 ס”מ ומטגנים את הסיגרים עד הזהבה מכל הצדדים. חשוב להתחיל את הטיגון כשהצד של הסגירה כלפי מטה כדי לסגור אותו בעזרת הטיגון.
– מעבירים לנייר סופג ומגישים חם חם.
– בינתיים מערבבים את מצרכי הרוטב ומגישים לצד הסיגרים.

סיגרים במילוי עוף וצנוברים. צילום: אפרת ליכטנשטט
קראנצ’ים ברמות אחרות. צילום: אפרת ליכטנשטט

הערות ושדרוגים
– ניתן להמיר את העוף בבשר טחון.
– לגרסה צמחונית מטגנים 2 גזרים ו-2 קישואים מגורדים על פומפייה במקום העוף. במקרה הזה חשוב להפטר מהנוזלים אחרי הטיגון. עוד אופציה היא לעבוד בדיוק לפי המתכון ולהשתמש בטופו שמפרקים לצ’אנקים קטנים במקום העוף.
– רוצים לאפות? מברישים את הסיגרים היטב בשמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30 דקות או עד שהמאפים זהובים.
– ואם רוצים להכין קודם? פשוט מטגנים לגמרי ושומרים בקופסה. כשרוצים להגיש מחממים בתנור חם חם כמה דקות.
– כן, בעקרון אפשר להכין גם עם עלי פילו, אבל ממש ממש ממליצה לכם לקנות עלי סיגר. מדובר בפריכות אחרת לגמרי.

13 תגובות

  1. שי says:

    כדאי לסגור את הסיגר בסוף עם קצת דבק? (קמח +מים)

    1. רחלי קרוט says:

      במקרה הזה באמת אין צורך, המילוי לא נוטה לברוח.

  2. ניצה says:

    היי
    סבתא של כלתי משתמשת בעוף מבושל שטןחנת ומתבלת וממשיכה כמו במתכון.
    אישית מעדיפה את הבשר/עוף שבושל תחילה.

    1. רחלי קרוט says:

      מהמם, זה בטוח יוצא טעים.

  3. אביבה says:

    עשיתי יצא מעולה תודה על המתכון וההסבר שנה טובה
    נ.ב כל המתכונים שלך מעולים

  4. נעמי says:

    היי רחלי האלופהההההה
    הכנתי לכבוד ראש השנה את המתכון.. ואין לי מילים לתאר כמה זה יצא מושלםםםם וטעיםםם
    לא הפסיקו להתפעל מהאכל הממריף הזה!!!

    תודה שעשית לנו שמחת חג!!

  5. אביטל says:

    היי רחלי, האם אפשר להחליף את הדבש בסילאן?

  6. מונה says:

    היי רחלי,
    יש סרטון אולי כיצד לסגור את הסיגר לאנשים מאותגרים כמוני? 😘
    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      חחח מבטיחה לצלם פעם הבאה ♥ אבל אפילו לא צריך לסגור. נסי בלי לסגור יצא מעולה

  7. הילה says:

    אפשרי עם דפי אורז??

  8. שני says:

    היי נראה מעולה! את חושבת ששווה לנסות לגרסה צמחונית נוספת – לטגן בצל ופטריות?

  9. קרן says:

    הכנתי עם בשר טחון ואפיתי, יצא אחלה!
    הוספתי קצת שומן כבש.
    תודה!

  10. נילי says:

    האם אפשר להכין יום קודם ולמחרת לטגן או לאפות או עדיף מייד?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend