סוכריות פילו במילוי בשר וצנוברים ברוטב דבש חם

Posted on
סוכריות פילו במילוי בשר וצנוברים ברוטב דבש חם

מאפים יפהפיים, מרשימים וטעימים, שמברישים בסיום האפייה בדבש שמוסיף מתיקות עדינה שמשתלבת מדהים עם הבשר והבצק המתפצפץ.

שימו לב שחשוב לצפות בסרטון הכנה כי ככה תוכלו לראות במדויק את שלבי הקיפולים – הסרטון נמצא פה.

סוכריות פילו במילוי בשר וצנוברים ברוטב דבש חם
סוכריות פילו במילוי בשר וצנוברים ברוטב דבש חם

סוכריות פילו במילוי בשר וצנוברים ברוטב דבש חם

מצרכים ל-23-30 סוכריות פילו:
1 חבילה בצק פילו – מופשר על פי הוראות היצרן
4 כפות שמן זית
2-3 בצלים לבנים, קלופים
8 שיני שום, קלופות
400 גרם בשר טרי טחון
1 כף פפריקה מתוקה
3 כפות רסק עגבניות
1 כפית מלח
1/2 כפית בהרט
1/2 כוס צנוברים
תרסיס שמן או שמן זית – להברשה

לרוטב דבש:
5 כפות דבש
1/2 כפית צ’ילי יבש גרוס
1/2 כפית מלח
2 כפות שמן זית
עלים מ-2 ענפי טימין

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצלים והשום לקוביות קטנות.
– בסיר סוטאז גדול מטגנים את הבצלים והשום בשמן זית עד הזהבה עדינה.
– מוסיפים את הבשר ומטגנים, תוך כדי מעיכה מדי פעם, עד שהבשר צרוב.
– מוסיפים פפריקה, מלח, רסק עגבניות ובהרט ומערבבים.
– מוסיפים 3 כוסות מים רותחים ומבשלים במשך שעה וחצי או עד שהבשר רך לגמרי והרוטב מצטמצם.
– מוסיפים צנוברים, מערבבים ומכבים את האש. מצננים את הבשר לגמרי במקרר לפני המילוי.
– פורסים עלה פילה על השיש ומכווצ’צ’ים אותו למעין אקורדיון (ראו סרטון). מקפידים להשאיר שוליים של 2 ס”מ לא מכווצ’צ’ים. משמנים את פס הבצק שנוצר היטב עם תרסיס או שמן זית ומברשת.
– מניחים 3-4 תלוליות של בשר לאורך פס הבצק המכווץ עם רווח שווה בינהם. סוגרים מעל עם שוליי הבצק החלקים (ראו סרטון).
– חותכים את הבצק באמצע בין התלוליות ומהדקים בצדדים.
– הופכים לצד השני, מברישים שוב בשמן או בתרסיס ומעבירים לתבנית.
– חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמילוי ומניחים בצורה צפופה בתבנית.
– מעבירים לתנור ואופים ב-200 מעלות במשך 30-40 דקות או עד הזהבה. אם יש לכם תכנית בורקס אז אפשר לאפות בתכנית הזאת גם.
– בינתיים מחממים בסיר קטן את מצרכי הרוטב רק עד שהרוטב חם.
– מברישים את הרוטב על המאפים כשהם יוצאים מהתנור ומגישים חם.

הערות ושדרוגים
– במקום בשר טחון אפשר להשתמש בפרגיות טחונות בכמות זהה.
– לגרסה צמחונית ממירים את הבשר ב-2 סלסלות פטריות קצוצות דק ו-2 שקיות ערמונים קצוצים. מטגנים אותם בדיוק כמו עם הבשר (מוסיפים אחרי הבצל).
– אפשר לוותר לגמרי על ההברשה בדבש ואפשר להחליף ברוטב צ’ילי מתוק (להברשה).
– המתכון בשיתוף סימנס.

1 תגובות

  1. בר says:

    נראה מושלם!!!
    אם מכינים לערב חג? לא יאבד מהקריספיות עד שאוכלים?
    יש פיתרון?
    שנה טובה מתוקה ושקטה אמן

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend