לאן נעלם הספגטי? תהיתי ביני ובין עצמי השבוע, כשהרוטב של הבולונוז היה בשיא הבעבוע שלו ורק המתין לפסטה שתכנס פנימה ותהפוך את הסיר לארוחה. בשנייה שהבנתי שספגטי כבר לא יהיה היום, החלטתי לעשות מעשה ובמקומו שמתי 3 חבילות של נודלס מסולסלים בשקית. כן, אלה שמגיעים בתוך מנה חמה. אלה הדקים והרכים שמוכנים בשנייה וחצי. אלה שעולים 2 שקלים לשקית ומשביעים כאילו אכלנו ארוחה דשנה. תודו שאני לא היחידה שממש ממש אוהבת אותם.
אז הנחתי אותם מעל הרוטב המבעבע, סגרתי את הסיר והמתנתי 5 דקות. כשפתחתי את המכסה והזזתי את קוביית האטריות שעד לפני שנייה הייתה קשה, נגלה לפני נס – האטריות התרככו וספגו את הרוטב ונוצרו בסיר מעין נחשים קטנים של נודלס שקשה היה שלא לחייך לנוכח המראה משובב הלב שלהם. לא היה לי ספק שיצא טעים, ואחרי שטעמתי אני, וגם המשפחה, הוחלט סופית שמעכשיו רק נודלס מסולסלים בבולונז.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
נודלס בולונז שקשה לעמוד בפניו
מצרכים:
4 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים קלופים
2 ענפי סלרי כולל העלים
5 שיני שום קלופות
1/2 שורש פטרוזיליה קלוף או 1 גזר קלוף או גם וגם
500 גרם בשר טחון
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1/2 כפית בהרט
3/4 כפית מלח
3 כפות גדושות רסק עגבניות
3 חבילות נודלס מסולסלים (להכנה מהירה)
אופן הכנה:
– חותכים את הבצלים ושורש הפטרוזיליה או הגזר לקוביות קטנות, קוצצים דק את השום ופורסים את הסלרי לפרוסות דקות.
– בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים יחד את הבצלים, הסלרי, שורש הפטרוזיליה והשום עד שהבצלים מזהיבים מעט. בערך 15 דקות.
– מוסיפים את הבשר ומטגנים יחד, תוך כדי ערבוב ומעיכה של הבשר, עד שהוא משנה את צבעו.
– מוסיפים פפריקה, בהרט, מלח ורסק עגבניות ומטגנים יחד 5 דקות נוספות.
– מוסיפים מים רותחים עד לגובה של 2 ס”מ משל הבשר ומערבבים.
– סוגרים את המכסה ומבשלים על אש בינונית במשך שעה ורבע. מומלץ להציץ מדי פעם לוודא שיש נוזלים ולערבב. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם להעדפה שלכם.
– כשהבולונז מוכן, ורק אז (מהרגע שתוסיפו את הנודלס הסיר מוכן תוך כמה דקות בודדות), מוסיפים את הנודלס ומנערים מעט את הסיר. אם הרוטב הצטמצם מאוד אפשר להוסיף בשלב הזה כוס מים רותחים.
– סוגרים את המכסה ומבשלים יחד במשך 5 דקות.
– פותחים, מפרידים את הנודלס עם מזלג או כף ומערבבים ביחד עם הבולונז במשך 5 דקות או עד שהנודלס אדומים וספגו את הטעמים.
למה הכוונה ב 3 חבילות נודלס? האם זה 3 אריזות בודדות?
שלום רחלי.
נראה נהדר.
מהו הסלט ברקע?
היי מיכל,
אני חושבת שה הסלט הזה:
https://www.krutit.co.il/%d7%a1%d7%9c%d7%98-%d7%99%d7%a8%d7%a7%d7%95%d7%aa-%d7%a7%d7%a8%d7%90%d7%a0%d7%a6%d7%99%d7%99%d7%9d-%d7%a2%d7%9d-%d7%a0%d7%a7%d7%98%d7%a8%d7%99%d7%a0%d7%94-%d7%95%d7%a1%d7%9c%d7%a1%d7%95%d7%9c%d7%99/
בבקשה תצרפי תמונה של חבילה אחת של נודלס. שנדע למה כוונתך ב3 חבילות
שלום רחלי.
לגבי זמן הבישול, כתבת: במשך שעה ורבע.
זו לא טעות? שלא תהיה עיסה.
הבשר-מהר משנה את צבעו, ונודלס-זקוקים ל 10 דקות.
מהי דעתך המלומדת?
יצא מעולה – שמתי : 4 חבילות, 1 שורש פטרוזיליה וגם גזר.
לדעתי צריך עוד מים.
לא ברור מה הכוונה בשלוש שקיות נודלס. יש הרבה חברות, עם הוראות הכנה שונות.
זה המתכון האהוב על בני הבית מאז שפירסמת! האם אפשר להכין מראש ולהקפיא?
האם אפשר להשתמש בתחליף בשר טבעוני?
מעולה!!!!
המתכון הזה מעולה ברמות.