נאגאטס עוף ובטטה

Posted on
נאגאטס עוף ובטטה

ילדים אוהבים אותם ממש בזכות השילוב של העוף עם הבטטה הרכה והמתקתקה, מבוגרים לא מפסיקים לנשנש אותם הישר מהמחבת בזכות הציפוי הפריך ובגדול עדיף שתכפילו מראש כמויות.

אל תפספסו: עשרות מתכוני עוף מעולים

נאגאטס עוף ובטטה
נאגאטס עוף ובטטה

נאגאטס עוף ובטטה

מצרכים:
1/3 שקית קוביות בטטה קפואות סנפרוסט
500 גרם עוף טחון
3 כפות קורנפלור
½ כפית מלח
2/3 כפית אבקת שום או שום גבישי
2 כפות שמן זית

לציפוי:
½ כוס קמח לבן
½ כוס קורנפלור
½ כפית אבקת שום או שום גבישי
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
½ כפית מלח
¾ כוס סודה (המשקה לא אבקת סודה לשתייה)
½ כוס שמן לטיגון

אופן הכנה:
– מפשירים את הבטטה. אפשר בטמפרטורת החדר או לשים במיקרו 30 שניות. מועכים מעט אבל לא למרקם חלק אלא של צ’אנקים של בטטה.
– מוסיפים לקערה עם הבטטות עוף טחון, קורנפלור, מלח, אבקת שום ושמן זית לשים לתערובת אחידה עם חתיכות של בטטה. מעבירים למקרר.
– בקערה נוספת מערבבים את כל המצרכים של הציפוי. צריך לצאת לכם מרקם שדומה לטחינה מעט דלילה. אם צריך אפשר להוסיף עוד קצת מי סודה.
– מחממים את השמן במחבת.
– מוציאים את תערובת העוף והבטטה מהמקרר ויוצרים צורה של נאגאטס.
– טובלים בציפוי מ-2 הצדדים ומטגנים במחבת עם שמן עד הזהבה מ-2 הצדדים.
– אם העוף מאוד רך וקשה לכם לעבוד איתו אפשר ליצור נאגאטס, להניח בתבנית עם נייר אפייה ולהקפיא לשעה. את הנאגאטס הקפואים למחצה יהיה יותר קל לצפות. אני אוהבת לצפות אותם גם כשהם רכים מקסימום הציפוי קצת מתערבב עם העוף זה בסדר גמור.

נאגאטס עוף ובטטה
נאגאטס עוף ובטטה

הערות ושדרוגים
– לתערובת עוף יותר יציבה וגם יותר משביעה מוסיפים לעוף עם הבטטה ½ כוס שיבולת שועל דקה להכנה מהירה. חשוב לתת לתערובת העוף לעמוד ביחד עם שיבולת השועל במשך חצי שעה לפחות לפני הציפוי והטיגון.
– אפשר לוותר על השום.
– אל תוותרו על הקורנפלור הוא זה שמייצב את הנאגאטס וגם סופח את הנוזלים של העוף. כמובן לא לוותר לא בתערובת עצמה ולא בציפוי.
– המתכון בשיתוף סנפרוסט.

6 תגובות

  1. מורן says:

    את החצי כוס שמן מערבבים בציפוי? או שזה לטיגון?
    תודה.

    1. אדם says:

      מה כתוב במילה אחרי השמן?

  2. דבי says:

    בוקר טוב! עוף טחון זה פרגית טחונה או חזה טחון? תודה

  3. קרן says:

    נראה ונשמע מושלם ! איך עובד עם בטטה רגילה,טרייה לא מוקפאת? מבשלים לפני עד לריכוך ומחכים שיתקרר? חותכים לקוביות? או שאין צורך.

  4. מיכל says:

    איך ניתן להשתמש בבטטה טריה רגילה ולא מוקפאת? תודה ❤️

  5. יפעת says:

    יש תחלופה ללא גלוטן לקמח?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend