לפעמים כל מה שצריך כדי לגרום לילדים (או מבוגרים) לאכול משהו, זה רק לתת לאוכל שם אחר או הגשה קצת אחרת. כמו הקציצות האלה, שכבר שנים אני קוראת להן נאגאטס למרות שמדובר בקציצות עוף ולא בנתח חזה עוף חתוך לקוביות ומצופה בבלילה כמו שנהוג לעשות עם נאגאטס.
הגודל הקטן שלהן והעובדה שאין בפנים ים עשבי תיבול הופכים אותן לארוחה סופר כיפית, כזאת שמזכירה ארוחות ילדים שקונים בחוץ.
אל זה תוסיפו את הציפוי האקסטרה פריך, שאפשר אגב לשדרג עם שומשום, ותקבלו מנה נהדרת לארוחת צהריים שאפשר גם להקפיא (אחרי הטיגון/אפייה) ולחמם בתנור או בטוסטר אובן כשרוצים ארוחה חמה.
ואגב, אפשר גם לאפות במקום לטגן, הסבר למטה בהערות איך לעשות את זה כמו שצריך.
- המתכון פורסם לראשונה במדור שלי בזמנים מודרניים – ידיעות אחרונות.
- הכנתם? אל תשכחו לצלם ולשתף אותי בעמוד האינסטגרם.
נאגאטס עוף (או מיני קציצות עוף)
מצרכים:
500 גרם עוף טחון (אפשר חזה עוף או פרגיות)
1/2 כפית מלח
2 כפות שמן זית
1 ביצה L
1/2 כפית סודה לשתייה
לציפוי:
1 כוס פירורי לחם
שמן לטיגון
אופן הכנה:
– מערבבים את כל מצרכי הנאגאטס ומעבירים למקרר, עטוף בניילון נצמד, למשך חצי שעה.
– יוצרים קציצות קטנות מהתערובת ופוחסים מעט.
– מצפים בפירורי לחם.
– מחממים שמן במחבת, בגובה 1/2 ס”מ, ומטגנים מ-3 הצדדים עד הזהבה.
הערות ושדרוגים
– רוצים לאפות? משמנים מעט נייר אפייה שמונח על תבנית תנור ומניחים מעל את הקציצות. מתיזים תרסיס שמן מעל ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 10 דקות ואז הופכים לצד השני לעוד כמה דקות עד שזה מוכן. בערך עוד 5-10 דקות.
– אם יש לכם אפשרות תכינו את זה מפרגיות טחונות (מבקשים מהמוכר). יוצא יותר עסיסי אם כי גם חזה עוף עושה עבודה נהדרת.
נראה מעולה, האם יכול לעבוד גם עם הודו טחון באופן כלשהו? תודה !
אני הכנתי עם הודו טחון, יצא מעולה!
במקום ביצה מהה אפשר לעשות?
מה אפשר לעשות במקום פרורי לחם?
אני רןצה דיאטטי,
היי
האם לא צריך להשתמש בביצה בשביל שהציפוי יתפס?
תודה
יש מצב להוריד את הביצה רו להחליפה? )בגלל אלרגיה(
תודה
אשמח להמלצה איזה רוטב היית משדכת לזה?
היי הכנתי והנאגטס ממש התנפחו בתנור…..
נוצרה מעין בועה של פירורי לחם עם קצת עוף וכדור אוויר…
מה עשיתי לא נכון?
אפשר להוסיף קורנפלור?
מה הכוונה לטגן מ-3 הצדדים?