כל כך יפה וחגיגי וכל כך טעים. אפשר להכין את הדגים ולשמור במקרר (אחרי אפייה)מ ורק לחמם כשרוצים להגיש ואפשר רק להניח הכל בתוך נייר האפייה (לשמור סגור במקרר) ולאפות כחצי שעה לפני ההגשה.
ותשמרו את המתכון לקראסט פיסטוקים, הוא מושלם גם מעל סלמון או עוף.
מתנות דגים בקראסט פיסטוקים עם שעועית ירוקה ועגבניות
מצרכים:
1 שקית שעועית ירוקה סנפרוסט
1 לימון
5 פילה דג לבן ללא עצמות ועור
15 עגבניות שרי
1 כפית אורגנו מיובש (או פטרוזיליה)
לקראסט פיסטוקים:
1 כוס פיסטוקים קלופים
1/4 צרור כוסברה
1/4 צרור פטרוזיליה
3 ענפי בצל ירוק או חופן עירית
4 כפות מייפל או סילאן
1 כפית שטוחה מלח
6 כפות שמן זית
אופן הכנה:
– במעבד מזון שמים את כל המצרכים לקראסט וטוחנים למרקם גרגרי. אפשר גם לקצוץ דק.
– מניחים על נייר אפייה 1-2 פרוסות דקות של לימון ומעל חופן שעועית. ממליחים ומפזרים מעט אורגנו.
– מניחים את הדג, מצפים בקראסט ומעטרים מעל בפרוסות דקות של עגבניות.
– סוגרים לצורת מתנה ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20 דקות או עד שהדגים מוכנים.
הערות ושדרוגים
– במקום דג לבן אפשר להשתמש בסלמון ואפשר גם לשים פרגיות.
– אם אתם לא אוהבים כוסברה אפשר לשים רק פטרוזיליה בכמות כפולה.
– אל תוותרו על המייפל הוא מאזן פה את הטעמים העשביים של עשבי התיבול.
– המתכון בשיתוף סנפרוסט.
0 תגובות