מתכון לחמאה ביתית הכי טעימה, ממכרת וקלה להכנה – ממצרך אחד!

Posted on

אם יש משהו שאני יכולה לחיות עליו, בלי שימאס לי אף פעם, זה לחם  טרי עם חמאה ומלח גס. אין שום מאכל אחר שיכול להתחרות בכלל השילוב האלמותי הזה.

לפני כמה חודשים, בעקבות המחסור בחמאה, החלטתי להכין אותה לבד בבית (ממצרך אחד!) והתמכרתי. לטעם המטורף, לעובדה שאני יכולה לתבל אותה בדיוק כמו שאני אוהבת, לקלות ההכנה הבלתי נתפסת ובעיקר בעיקר למרקם המדהים שלה.

נכון כשמתחשק לכם למרוח חמאה בבית אז צריך לחכות כמה דקות עד שהיא תהיה טיפל’ה רכה יותר? אז כזה, בלי לחכות.

ומה שהכי כיף במתכון הזה, שאפשר, וכדאי, לתבל את החמאה ולהכין לכם את הטעמים והשילובים שאתם אוהבים. ואז, פתאום, החמאה על השולחן בארוחת ערב או כשאתם מארחים (איזה מדהים זה להגיד – אני הכנתי את החמאה!) הופכת לממרח מיוחד. לשיחת הערב.

אתם יכולים לשחק עם התוספות לפי ההעדפה האישית שלכם

פה בתמונה למשל, שמתי מלח, פלפל שחור ועירית אבל אפשר כמובן לשחק. להוסיף אבקת שום, מחית כמהין שאפשר לקנות במעדניות, שמיר קצוץ או פפריקה מעושנת. מה שתרצו.

ואם אתם תוהים איך השתרבבה לה פה חלה צבעונית חגיגית (זאת שפרסמתי לפני כמה חודשים ועשתה טרפת) אז מי שקלעה אותה היא ירדן הראל, אחת הנשים הכי משמחות שיצא לי לפגוש לאחרונה. כזאת שהחיוך שלה גורם גם לצד השני לחייך. וכמה אור שהיא מביאה איתה.

ממרח סקורדליה, חמאה ביתית וחלות צבעוניות עם תרד וסלק. הצצה קטנה ליום המושלם שהיה לנו

את ירדן, שמשתתפת איתי בנבחרת GREEN, אני מכירה כבר מעל 10 שנים אבל בשלב מסוים דרכנו נפרדו וממש לאחרונה נפגשנו שוב כדי לאפות ביחד. וכן, לכל מי שתהה, היא זאת שקלעה את החלה ממש לבד. אני רק עמדתי שם וצילמתי את היופי שנוצר.

ביום האפייה הכיפי שלנו גם הגשנו ממרחים ביתיים (סקורדיליה וטחינה גזר) שאני מכינה בבית כבר תקופה ארוכה ואת המתכונים שלהם תמצאו ממש כאן – באתר היפהפה של ירדן וגם הכנו מרק כתום משגע עם קרם קוקוס.

לפעמים כל מה שצריך כדי לפתוח שולחן משמח זה ממרחים ביתיים, חלה צבעונית ואת ירדן הראל

אל תפספסו:
מתכון לחלה צבעונית מתרד וסלק
מתכון לחלה מקמח כוסמין
מתכון לבייגל ירושלמי במילוי גבינות ותרד

לחם טרי וזהו, יש לכם ארוחה מושלמת (אגב, החמאה נשמרת שבועות במקרר)

איך להכין חמאה בבית

מצרכים:
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה 38% (ורק 38% ולא פחות)

לתוספות (אחת או יותר):
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית פפריקה מתוקה/מעושנת
1/2 צרור עירית קצוצה דק דק
1/2 מלח
1/2 אבקת שום
1 כפית שמיר קצוץ דק
1/4 כורכום
1 כפית מחית כמהין

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים 2 מיכלים של שמנת מתוקה ומקציפים במשך 15 דקות, על מהירות גבוהה, או עד שהקצפת נשברת וחמאה מתגבשת סביב וו הקצפה. אם זה עדיין לא קורה ממשיכים להקציף עד שהשומן נפרד מהנוזלים. איך יודעים כשזה מוכן? כשהנוזלים למטה מתחילים להשפריץ לכל עבר. שימו לב שזמן ההקצפה משתנה ממיקסר למיקסר תלוי בעוצמת ההקצפה וגם אם קר או חם בחוץ. הזמן נע בין 15-20 דקות.
– אוספים את החמאה בידיים, לוחצים ביחד כדי ליצור כדור הדוק וכדי להפטר מהנוזלים, ושוטפים במים קרים קרים במשך כמה שניות.
– בשלב הזה מחליטים אם רוצים לתבל את החמאה ואם כן, שמים אתה בקערה ומוסיפים את התוספת. מערבבים היטב יחד ושוב מגבשים לכדור הדוק.
– ועכשיו, אפשר להכניס את החמאה לתוך תבנית כדי ליצור צורה שאוהבים ואפשר לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר או במקפיא. אם מחליטים להעביר לתבנית כדי לקבל צורה מקפידים לעטוף את החלק שחשוף לאויר בניילון נצמד.

אפשר לשים את החמאה בעודה רכה בכל כלי שאתם אוהבים ולשמור במקרר (ואחר כך גם מגישים באותו הכלי)

הערות ושדרוגים
– מהכמות פה במתכון יוצאת חמאה במשקל 200 גרם.
– את מי החמאה שנותרו לא זורקים ומשתמשים בהם להכנת בצקים ומאפים. כל מאפה שצריך בשבילו מים או חלב יתאים. תתכוננו לגלות כמה זה משדרג.
– גם אם החלטתם לא להוסיף משהו לחמאה אני כן ממליצה שתוסיפו מעט מלח, זה סופר סופר משדרג.
– כן, אפשר להשתמש בחמאה כמו חמאה רגילה בעוגות, מאפים וכו.
– חשוב ממש להשתמש בשמנת מתוקה 38% ולא 32% ובטח לא 15%. ל-32% מוסיפים סוכר ואת ה-15% אי אפשר בכלל להקציף.

16 תגובות

  1. מרינה says:

    עוד מתכון גאוני מבית קרוטית. כמה זמן ניתן לשמור במקרר או במקפיא?

  2. עדן says:

    מעולה, כמה זמן היא נשמרת במקרר?

  3. טל says:

    נשמע ממש מיוחד ופשוט! אבל אולי פספסתי פה את הקטע,
    מהקצפה של שמנת מתוקה יוצאת קצפת… אז איך מגיעים לזה שהיא נשברת ויוצאת חמאה? ?

  4. קרן says:

    נראה מדהיםם מה התוקף לחמאה כזו?

    1. מאיה says:

      האם ניתן להשתמש בשמנת מתוקה ללא לקטוז?
      עבור הרגישים ללקטוז.

      1. רחלי קרוט says:

        האמת שאני לא מכירה את המוצר הזה. זה של תנובה?

  5. ליאור says:

    היי רחלי, נשמע מדהים!!
    כמה זמן החמאה תחזיק במקרר?
    תודה,
    ליאור

    1. אביב says:

      היי רחלי! האם נראה לך שיעבוד עם שמנת צמחית או קרם קוקוס מאוד שמן? או כל גרסה טבעונית כלשהי

  6. ורד says:

    היי רחלי, זה נשמע כמו “אנטי מחיקון” (למי שקשיש מספיק לזכור את מחיקת הצבעים בטלויזיה ע”י הממשלה, והשבתם עי האוכלוסייה המתמרדת).
    באותם ימים נהגתי להכין שמנת מתוקה על ידי יציקת חלב רותח לתוך הבלנדר שבתוכו חיכו 100 גרם חמאת תנובה, ערבול להומוגני, קרור בכלי זכוכית 24 שעות במקרר, ואז אפילו שלא נראה כמו שמנת מתוקה כן מתנהג כמותה לגמרי.
    היו זמנים, והם שבים בהפוך…

  7. אריאלה זיידנר says:

    האם ניתן לעשות גם עם שמנת מתוקה פרווה ?

  8. שרה says:

    הי רחלי, כבשלנית עתיקה עצה לי אלייך. כשאת קונה שמנת מתוקה השאירי אותה כמה ימים במקרר להתיישן קצת ואז תכיני ממנה חמאה. זה המתכון הכי עתיק בעולם. ואם שכחת פעם שמנת במקרר לא לזרוק, להכין חמאה.

    1. גליה says:

      כשפג לה תוקף?

  9. ג’ני says:

    את יכולה לחדד את נושא שטיפת החמאה? מחזיקים אותה ביד ושוטפים?!

    1. קרן says:

      גם אני לא הבנתי..

  10. ברכה says:

    לורד שמכינה שמנת מתוקה
    מה כמות החלב שאת מוסיפה להכנת השמנת?

  11. התימני says:

    לפי המתכון צריך לקנות 2 מיכלי שמנת ב-26 ש”ח כדי לייצר חמאה שעולה בסופר 7.5 ש”ח… אפילו חמאה מיובאת אפשר למצוא בזול יותר.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend