3 מצרכים, זה הכל. זה כל מה שצריך כדי להכין את העונג הזה. אטריות קדאיף שמוצאים היום בכל סופר (יש גם במקפיאים וגם במדפים – שניהם מעולים פשוט להפשיר קודם במידה וזה קפוא), משולשי פרומעז שתנובה השיקו השנה והעפתי עליהם גם כי אני אוהבת את הגבינה הזאת אבל גם כי לא צריך לפתוח גליל, לפרוס ואז לחשוב איך לסגור אותו – גאוני! ודבש שמחבר את הטעמים ומוסיף מתיקות כיפית.
ואגב, אפשר להגיש את משולשי הפרומעז גם מעל סלטים או לצפות אותם כמו שניצל, לטגן ולהגיש כמנה ראשונה או עם סלט עלים. בקיצור, חגיגה.
כל מה שנשאר זה רק לנסות ולתאר לכם את הביס הזה שמשלב קראנצ’יות ממכרת, גבינה חמה נמסה ודבש מתוק שניגר על הכל ואז לרוץ להכין עוד נגלה כי שלי כבר נגמרה וארוחת החג ממש עוד רגע.
ואל תשכחו לספר לי איך יצא 🙂
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
והנה סרטון הכנה שתוכלו לראות איך לעטוף את הגבינה בקדאיף
View this post on Instagram
משולשי האלים – משולשי קדאיף במילוי גבינת פרומעז
מצרכים (ל-16 משולשים):
150 גרם (בערך 1/3 חבילה) אטריות קדאיף – מופשרים במידה וקפוא
2 חבילות משולשי פרומעז COLLECTION
1/2 כוס דבש
1/2 כוס פיסטוקים קצוצים דק
תרסיס שמן זית או 80 גרם חמאה מומסת
אופן הכנה:
– מניחים פס של אטריות קדאיף על משטח העבודה ומתיזים תרסיס שמן זית על האטריות או מברישים בחמאה.
– מניחים משולש של גבינת פרומעז בתחתית האטריות (ראו סרטון הכנה) ומגלגלים עד שהגבינה עטופה היטב.
– מתיזים שוב תרסיס שמן זית על האטריות מעל. מקפידים שלא יהיה חלק יבש בלי שמן.
– מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 25-35 דקות או עד שהמשולשים זהובים ממש.
– כשמשולשי הקדאיף יוצאים מהתנור מזלפים מעל דבש בנדיבות ומפזרים פיסטוקים.
– מגישים חם או חמים (אפשר לחמם שוב בתנור לפני ההגשה).
הערות ושדרוגים
– ניתן לתבל את משולשי הקאדיף, לפני האפייה, בפלפל שחור, צ’ילי גרוס, עלי טימין או אבקת שום.
– אם לא מצאתם את משולשי הפרומעז תקנו פרומעז בגליל ותחתכו לפרוסות וכל פרוסה תחתכו לחצי ירח.
– במקום פרומעז אפשר להשתמש גם בחמד (5% או 16%) ואפשר גם להוסיף קצת פתיתי מוצרלה.
– רוצים לשדרג? אפשר לשים מעל משולש הפרומעז, לפני העיטוף עם הקדאיף, גם קצת ריבת עגבניות או ריבת בצל או מעט פסטו.
– רוצים להכין יום לפני או כמה שעות קודם להגשה? פשוט מכינים הכל כולל האפייה ומכניסים לתנור ל-10 דקות לפני ההגשה.
– המתכון בשיתוף תנובה.
אגב, למי שיודע לספור, זה לא 3 מצרכים. סורי…
כמה עלוב וריקני …הרגשת צורך עז לכתוב ולהגיב אז קחי את זה למקום טוב.
אףףףףף כמה מירמור
תודה על השיתוף נראה מצוין. מה ניתן למלא והוא לא חלבי?
האם רק דבש לא יהיה סמיך מידי לרוטב או שיש לדלל או לערבב עפ משהו אחר?
אין צורך לדלל.
מתכון גאוני! פשוט להכנה ועם נוכחות במיוחד על צלחת צבעונית;)
נראה נפלא! באיזו גבינה אפשר להחליף אם אין בנצא פרומעז? לתושבי חוץ 🙂
חמד או פטה או בולגרית ♥
האם אפשר להשתמש באטריות קדאיף יבשות? איך משתמשים בהן?
תודה רבה
האם אפשר להשתמש באטריות קדאיף יבשות? איך משתמשים בהן?
לא צריך לערבב את האטריות עם שומן כמו חמאה ?
הי, אני גרה בחול, ואין למצוא אטריות קדאיף כאן,,,האים יש איזה רעיון לתחליף ? משהו שדומה לקדאיף? תודה רבה
היי אפשר להכין עם משולש גבינה מתכת?
טעים בטירוף. תודה
כמה קלוריות בערך יש במשולש מוכן כזה?
האם אפשר להכין מראש ולהקפיא?
גונב את ההצגה בכל פעם מחדש. גאונות. תודה.