אחד המרקים האהובים עלי ביותר. זה שאני מזמינה באופן קבוע מהג’ירף משם גם נלקחה ההשראה למרק הזה. יש בו שילוב אדיר בין המתיקות של התירס והקוקוס ובין החריפות העדינה של הקארי (אתם לא חייבים להוסיף) והתוספת של האטריות הופכת את המרק לארוחה של ממש.
וגם אטריות שעועית – מדובר באטריות מופלאות ממש. לא רק שהן טעימות ויש להן מרקם כיפי וחלקלק אלא שגם ממש קל ומהיר להכין אותן. רק מניחים אותן בתוך מים חמים ל-5 דקות והן מוכנות.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
- אל תפספסו: המון מתכונים מעולים למרקים
מרק תירס וקרם קוקוס עם אטריות שעועית
מצרכים:
3 כפות שמן
2 ס”מ ג’ינג’ר, קלוף
4 שיני שום, קלופות
1/2 כפית שמן שומשום
1 כפית שטוחה משחת קארי ירוק או קארי מאסאמן – לא חובה
5-6 קלחי תירס מתוק (חשוב להקפיד לקנות תירס מתוק)
1 כף רוטב דגים או רוטב סויה לגרסה טבעונית
5 כוסות מים
1 כף קורנפלור
1 קופסה (400 מ”ל) קרם קוקוס
1/2 חבילה אטריות שעועית
1/2 צרור עלי כוסברה או טבעות בצל ירוק
אופן הכנה:
– מניחים את האטריות בקערה גדולה ושופכים מעל מים רותחים עד כיסוי. מערבבים מעט וממתינים 5-10 דקות. מוודאים שהאטריות רכות, ואם לא משאירים אותן עוד 5 דקות בקערה, ומסננים את המים. כדי שהאטריות לא ידבקו בינתיים, עד שהמרק מוכן, מזלפים עליהם כמה טיפות של שמן שומשום או שמן רגיל ומערבבים.
– קוצצים דק את השום ומגרדים את הג’ינג’ר על החלק הדק בפומפייה.
– חותכים את גרגירי התירס מהקלחים ומשאירים חופן בצד.
– בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים את השום והג’ינג’ר במשך 2 דקות.
– מוסיפים קארי ומטגנים 2-3 דקות.
– מוסיפים גרגירי תירס (את החופן ששמרתם משאירים בצד), 4 כוסות מים ורוטב דגים. את כוס המים הנותרת מערבבים היטב עם הקורנפלור ומוסיפים למרק. מבשלים במשך 30 דקות.
– בעזרת בלנדר מוט טוחנים את המרק למרקם אחיד.
– מוסיפים קרם קוקוס ואת גרגירי התירס שנותרו בצד וממשיכים לבשל עוד 10 דקות. זה השלב גם לטעום ולראות אם חסר תיבול. אם התירס שלכם מתוק כמו שצריך רוב הסיכויים שרק תצטרכו להוסיף מלח קצת. אם התירס לא מתוק והמרק לא מספיק מתקתק אפשר להוסיף כפית סוכר או 3 כפות רוטב צ’ילי מתוק ולערבב.
– מוסיפים את האטריות, מכבים את האש ומגישים עם המון כוסברה או בצל ירוק ואפשר לשדרג גם עם צ’ילי גרוס.
הערות ושדרוגים
– אם לא מצאתם תירס מתוק אפשר להשתמש ב-4 כוסות גרגירי תירס מקופסת שימורים או מקפוא.
– אם אתם רוצים להמיר את הקרם קוקוס במשהו אחר אפשר שמנת מתוקה 38% ואפשר גם שמנת לבישול 15%.
– אם המרק סמיך לכם מדי אפשר להוסיף עוד כוס מים רותחים ואם המרק קצת מימי אפשר להוסיף עוד כף קורנפלור שמערבבים עם חצי כוס מים.
לא מבשלים את התירס לפני ?
אני הייתי מבשלת את כל גרגרי התירס הטרי במשך 30 דקות ולפני שטוחנים, להוציא 2-3 כפות הצידה…לגבי תירס מקופסה, לעשות כמו שכתוב במתכון…
מתי מוסיפים את הבצל הירוק?
אפשר להשתמש במשפחת קארי אדום?
השתמשתי בקארי אדום – יותר ממה שכתוב במתכון לכיוון הכף, כף וחצי .
הייתה חסרה מליחות אז 2 כפות נוספות של פישסוס ו2 כפות שטוחות מאוד של א.מרק עוף (בדיוק סיימתי את הציר)
מעל הכל גם כמה טיפות של שמן צילי (אני הכנתי אבל קנוי גם עושה את העבודה).
ואיטריות סומן כי זה מה שהיה ..
בכל מקרה יצא מעולה
היי תודה רבה נראה מעולה!! האם אפשר להחליף לתירס מקופסת שימורים?
האם אפשר גם נודלס או אטריות ביצים?
מה עושים עם הבצל ירוק?
ניראה מעולה! יש תחליף לשמן השומשום?
היי רחלי
אני עוקבת אחרייך שנים,ונהנית מהמתכונים הנפלאים שלך .
אם תוכלי לכתוב במתכונים את מספר המנות זה יעזור.
תודה רבה
תמשיכי בעשייה המבורכת
הכנתי ויצא ממש טעים!! קל להכנה ולגמרי יישמר במועדפים שלי
היי! במה אפשר להחליף את רוטב הדגים אם רוצים גרסה צמחונית?
הכנתי יצא טעים מאוד,
היה נראה לי ש 3 כוסות תירס קפוא היה מעט מידי יחסית לנוזלים… הוספתח עוד 2 כוסות של תירס קפוא, סה״כ 5 כוסות, 3 טחנתי בבלנדר.
יצא נהדר, הולכים לחרוש על המרק הזה החורף!
היי רחלי,
החצי כפית שמן שומשום זה רק להפריד את האטריות?
הכנתי, שמתי קארי אדום…בני המשפחה התעלפו! מושלם!
מה עושים עם הבצל הירוק? והכוסברה רק להגשה?
רק להגשה 🙂
יצא טעים, תודה על המתכון- בסוף הבישול שדרגתי עם פלפל צ’ילי אדום (קצוץ והוצאתי את הגרעינים), ממש מוסיף לצבעוניות של המרק ולטעם.
כמו אחרים שכתבו כאן גם הוספתי תירס לכמות הרשומה (עוד פחית קונה של תירס מתוק על חמשת התירס הטריים).
האם אפשר להשתמש בתירס מקופסאות שימורים? אם כן כמה?
טעים מאוד!!!
מה לשים אם רוצים שיהיה פיקנטי?
למה לא לבשל את אטריות הזכוכית במרק ?
כמה גרם אטריות שעועית מוסיפים למרק ? יש כל מיני גדלים של חבילות…