אני מודה, המרק הזה הפתיע גם אותי. כשהכנתי אותו בפעם הראשונה חששתי שהוא יצא קצת כבד או עשיר מדי אבל לא – הוא עדין, הוא נעים בבטן, הוא מלא בפרוסות דקות של פטריות והוא גם קצת בועט בזכות הפלפל השחור והשום.
התוספת של השמנת לבישול הופכת אותו לקרמי ומפנק אבל בגלל אחוזי השומן הנמוכים יחסית היא לא הופכת אותו לרוטב סמיך אלא קטיפתי.
כבר 3 ימים שאני לוגמת את המרק הזה לארוחת צהריים וערב, מתלהבת ממנו כל פעם מחדש, והוא גם הפך לפייבוריט של החברים שלי שכבר טעמו ממנו כמה פעמים וביקשו שאכין שוב. בקיצור, תתכוננו להתאהב.
ואגב, במקום קרוטונים שאני אוהבת במיוחד, הכנתי מהחלה של שישי קרוטון גדול מוקרם שמכינים באמת בשנייה. בסטורי שלי באינסטגרם (ומיד אחר כך זה יעבור גם להיילייט) יש גם סרטון עם כל שלבי ההכנה כדי שתראו כמה פשוט זה וכמה קל להכין.
שיהיה חורף נעים וחמים ומחכה לראות איך יצא המרק שלכם.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
מרק פטריות עשיר
מצרכים:
3 כפות שמן זית
20 גרם חמאה
2 בצלים לבנים, קלופים
2 ענפי סלרי כולל העלים
4-6 שיני שום, קלופות
2 סלסלות פטריות טריות – עדיף פורטבלו אבל גם שמפניון מעולות
עלים מ-2 ענפי טימין
2 כפות קמח לבן או כוסמין בהיר או ללא גלוטן או קורנפלור
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף אבקת מרק ביתית או קנויה – לא חובה
9-11 כוסות מים רותחים
1 מיכל שמנת לבישול 15% או 10% השף הלבן
לקרוטונים מוקרמים:
3-4 פרוסות לחם או חלה – אפשר גם מאתמול ושלשום
100 גרם פתיתי טריו השף הלבן
מעט עלי טימין
מעט אבקת שום – לא חובה
אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל, הסלרי והשום לקוביות קטנות. חשוב שיהיו קטנות יחסית כדי שמי שיבלטו יהיו הפטריות ולא חתיכה גדולה של סלרי או בצל.
– פורסים את הפטריות לפרוסות דקות.
– בסיר בינוני ממיסים את החמאה בשמן זית ומוסיפים בצל, שום וסלרי. מטגנים יחד עד הזהבה עדינה.
– מוסיפים את הפטריות ועלי טימין ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהפטריות מתכווצות. זה לוקח בערך 10 דקות.
– מוסיפים קמח, מלח, פלפל שחור ואבקת מרק ומערבבים עד שהקמח נעלם.
– מוסיפים מים ומערבבים. מבשלים יחד במשך 30-40 דקות.
– 5 דקות לסיום מוסיפים שמנת לבישול, מערבבים וטועמים. אם צריך בשלב הזה אפשר להוסיף מלח ו/או פלפל שחור.
– להכנת הפרוסות המוקרמות: חותכים את פרוסות הלחם לקוביות בכל גודל שאוהבים ומפזרים מעל גבינה בנדיבות, עלי טימין ואם רוצים גם מעט אבקת שום.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד הזהבה. זה לוקח בערך 5-10 דקות אז לא להתרחק.
הערות ושדרוגים
– אל תוותרו כאן על השילוש הקדוש של בצל, שום וסלרי. הם נותני הטעם העיקריים כאן פרט לפטריות כמובן.
– חשוב להשתמש בכמות גדולה של פטריות כדי שיהיה מרקם במרק וכמובן טעם. אני משתמשת בפטריות פורטבלו (החומות) שיש להן טעם עז יותר אבל אפשר גם שמפניון. כך או כך אל תפחיתו בכמות הפטריות גם אם זה נראה לכם הרבה, זה מתכווץ בשנייה בטיגון.
– אפשר להשתמש בכל קמח שאוהבים. מקמח עדשים וקמח ללא גלוטן ועד קמח לבן וקורנפלור.
– אפשר להוסיף למרק, בשלב הוספת הבצל, גם שורש פטרוזיליה קלוף וקצוץ לקוביות קטנות.
– המתכון בשיתוף השף הלבן.
וואו נראה טעים, בול בזמן👌 לכמה מנות מספיקה הכמות הזו?
האם ניתן לגרוס את המרק עם בלנדר מוט ? אם כן אז באיזה שלב ?
מתכון פצצה! ניסיתי ויצא מדהים! תודה!!!
היי, הכוונה לאבקת מרק עוף או אבקת מרק פטריות?
היי, נראה נהדר.
יעבוד כאן קרם קוקוס במקום השמנת?
תודה
האתר הכי טוב בעולם❤️
אפשר עם קרם קוקוס ? מקווה שתענו
היי
האם ניסית? איך יצא?
המרק טוב בהקפאה?
למי שניסה, לכמה מנות זה מספיק?
מתכון מעולה ועשיר בטעמים אהבתי מאוד
לכמה מנות זה מספיק?