את המתכון לספגטי ברוטב עגבניות שפורסם פה בבלוג לפני שנה וצי אתם וודאי מכירים. מדובר באחד המתכונים הכי פופולריים בבלוג ולא בכדי. מי שלימד אותי איך להכין אותו היה עומר מילר המוכשר ומאז רק ככה אני מכינה.
המרק שלפניכם הוא בעצם גרסה משודרגת שלו שנשענת על אותו עקרון – בישול/טיגון של העגבניות והשום בסיר, בלי טיפת מים, כדי שאלה יתקרמלו ויקבלו טעמים עמוקים ומתקתקים. מפה כל מה שנשאר זה להוסיף את שאר המצרכים, כולל שמנת לבישול שמעדנת מאוד את החמיצות של העגבניות וגם מוסיפה למרק טעם של רוטב רוזה וזהו. נשאר רק לטחון את המרק זה מוכן.
רק שהפעם יש גם שדרוג – בצקניות הונגריות שאני כל כך אוהבת אותן שאין לי דרך להסביר כמה הן משדרגות את המרק. הבצקניות האלה, שסבתא קראה להן גלושקה, הן התוספת האולטימטיבית והן גם אלה שהופכות את המרק ממש לארוחה.
אתם יכולים כמובן להגיש את המרק עם קרוטונים במקום אבל נסו פעם אחת את הבצקניות ולא תצטערו.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
מרק עגבניות עם בצקניות
מצרכים:
4 כפות שמן זית
1 סלסלה עגבניות שרי – עדיף מסוג תמר
2-3 עגבניות בשלות אדומות
1/2 פלפל צ’ילי טרי – לא חובה
10 שיני שום, קלופות
1 כפית מלח (יתכן שתצטרכו יותר)
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית סוכר חום או מייפל או סילאן
1/2 כפית אורגנו מיובש או 4-5 עלי בזיליקום – לא חובה
6 כוסות מים רותחים
1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת לבישול 15% השף הלבן
לבצקניות:
4 כפות קמח לבן
2 ביצים L
2-3 כפות מים
מעט מלח
אופן הכנה:
– חותכים את העגבניות לרבעים ונפטרים מהחלק הלבן הפנימי.
– בסיר בינוני-גדול שמים שמן זית, עגבניות חתוכות, עגבניות שרי, פלפל צ’ילי ושיני שום ומטגנים ביחד על אש בינונית במשך 5 דקות.
– סוגרים את הסיר עם מכסה ומבשלים יחד, ללא מים, במשך 15 דקות נוספות. מדי פעם מערבבים כדי שהעגבניות לא ישרפו. השלב הזה חשוב כדי לקרמל את העגבניות ולתמצת את הטעם שלהן.
– מוסיפים מלח, פלפל, פפריקה, סוכר ואורגנו ומערבבים.
מוסיפים מים רותחים ומבשלים במשך 25 דקות או עד שהשום רך לגמרי.
– מוסיפים שמנת לבישול, מערבבים וטועמים תיבול. אם צריך, אפשר להוסיף בשלב הזה עוד מלח (המרק הזה אוהב מלח) או פלפל שחור לטעם יותר פיקנטי. אין צורך לבשל את המרק עם השמנת אלא רק לערבב דקה ולעבור לטחינה.
– טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט או במעבד מזון עד למרקם חלק לגמרי. אם טחנתם במעבד מזון מחזירים את המרק לסיר לאש קטנה.
– להכנת הבצקניות: בקערה בינונית שמים קמח, ביצים ומלח וטורפים היטב היטב עם מזלג עד לקבלת בצק רך ודי נוזלי. אם הבצק יציב מדי אפשר להוסיף כמה כפות מים. מה המרקם שצריך להגיע אליו? כמו טחינה סמיכה.
– יוצרים בצקניות בתוך המרק: בעזרת כפית מפילים לתוך המרק 1/2 כפית מהבצק ומקפידים בכל פעם להרטיב את הכפית עם המרק כדי שהיא תתחמם ותהיה רטובה ואז הבצק לא ידבק אליה. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק (בסטורי ובהיילייט אצלי באינסטגרם יש סרטון מדויק איך עושים את זה).
– מבשלים את המרק עם הבצקניות במשך 10 דקות ומגישים חם.
הערות ושדרוגים
– אם אתם אוהבים מרקים יותר סמיכים ומתקתקים אפשר להוסיף למרק, בזמן הוספת התבלינים, 2 כפות רסק עגבניות.
– אל תוותרו על תוספת קטנה של סוכר כי היא מאזנת פה את החמיצות הטבעית של העגבניות. בעיקר אגב אם לא השתמשתם בעגבניות מסוג תמר שהן קצת יותר מתוקות.
– אין לכם עגבניות שרי? משתמשים בעגבניות רגילות, עדיף מסוג תמר, בכמות של קילו וחצי.
– ניתן לשדרג את הטעם של המרק ולהוסיף 1 ענף סלרי קצוץ דק בזמן טיגון העגבניות.
– מתכון בשיתוף השף הלבן.
תודה רבה על המתכון הנחמד.
חסר רק משקל עגבניות השרי שצריך למרק מאחר שיש סלסילות שונות במשקלים שונים.
שוב תודה.
היי, זה מאכל טוניסאי ותיק מאוד שנקרא קטעה
שלום.
אשמח אם תוכלי לצרף למתכון פה את הסרטון להכנת הבצקניות. אין לי אינסטגרם ולא יכולה לראות. מניחה שיש עוד כמה כמוני 🙂
תודה רבה לך על המתכון. אני לא אוכלת קמח לבן, יש אפשרות להכין את הבלילה עם קמח שקדים, ביצים ומיים? תודה, ג’ודי
האם הבצקניות מתאימות גם למרקים אחרים?
כן.למרק ירקות. ולכל מרק טחון.
במה ניתן להחליף את השמנת לבישול אם רוצים שזה יהיה מרק פרווה?
להונגריה אמיתית יש מכשיר לבצקניות …..
זה מאכל תוצרת לוב.. כי יהודי לוב היו הרבה עם האיטלקים לפני קום המדינה כאשר האיטלקים שלטו שם.
והם היו מבשלים הרבה בצ’קים…. כמו אלו.
הרי ידוע שהאיטלקים מבשלים הרבה בצ’קים.
אבל זה מאוד טעים…..
ההורים שלי מרומניה+ הונגריה. גם בארופה נהגו להכין בצקיות.ניתן למצוא את אותו מאכל בעדות שונות רק השם שונה.זה לא חשוב כ”כ המקור כמו שזה טעים.
נראה יותר מדי מים… גם עם 2 כוסות זה דילל את טעם העגבניות של המרק
אז כנראה שלא היו מספיק עגבניות במרק. פשוט פעם הבאה לשים יותר עגבניות. אם 2 כוסות מים הפכו את זה לדליל לא היה מספיק בסיס עגבניות כמעט.
האם ניתן להכין את הבצק יותר במים רותחים ומי שירצה יוסיף או שיהיו חסרות טעם?
האם ניתן להכין את הבצקניות במים רותחים ומי שירצה יוסיף או שיהיו חסרות טעם?
היחס מים-עגבניות לא נכון. לא היה שום טעם למרק. כדי לא להתבזות בפני האורחים שלי בערב שבת, נאלצתי להוסיף קופסא של עגבניות מרוסקות והתבעסתי – ברור שזה לא הטעם של עגבניות טריות. בקיצור, מפח נפש אחד גדול. שלא לדבר על כך שאין שום בשורה גדולה במרק הזה, למעט הרעיון היפה של הוספת הבצקניות. מציעה לכם להכין את מרק העגבניות שאתם מכירים ורגילים אליו ולהוסיף לו בצקניות. אגב, יש מתכונים מעולים באינטרנט למתכוני בצקניות, ולא חייבים להתבסס על זה שכאן (שלא הכנתי, משום שאין אנו אוכלים קמח חיטה).
תודה רחלי ❤️
יצא פשוט מושלם! קטיפתי וטעים ומנחםם
אין עליך
האם העגבניות מקולפות ?