מרק ירקות ואטריות עם כל הירקות שיש בבית

Posted on

מרק ירקות שמזכיר לי את הבית. את השקט והחיבוק העוטף, את הריח של הסלרי ואת האטריות הרכות רכות. מרק שיש בו הכל מהכל. ירקות ואטריות, קטניות ועשבי תיבול, תלוי מה נשאר במגירת הירקות של אמא ומה התחשק לה לחתוך. ומה שמדהים, שלא משנה איזה ירק נכנס אליו, תמיד היה לו את אותו טעם של אהבה.

וכן, יש במתכון שלפניכם המון ירקות (ככה זה כשמכינים מרק יום אחרי קניות) והרשימה נראת אינסופית, אבל… הכל נורא מודולרי. אם אין לכם ירק מסוים אפשר לוותר עליו או להחליף בירק אחר, אם בא לכם להוסיף למרק ירק שלא כתבתי אתם לגמרי יכולים. על מה בכל זאת אני ממליצה לא לוותר? על הסלרי ושורש הפטרוזיליה, כל השאר תלוי בירקות שיש לכם בבית.

ואם אני אשמע שלא הכנתם את המרק כי אין לכם ברוקולי או כי נגמרו לכם הגזרים, אני ממש אהיה עצובה. ואתם לא רוצים שאהיה עצובה נכון? 🙂

ודבר נוסף לפני שמתחילים, אם יש לכם שמיר או פטרוזיליה הם לגמרי יעשו טוב למרק הזה, אני לא השתמשתי פשוט כי לא היה לי בבית, ואתם זוכרים מה כתבתי קודם – לא מוותרים על המרק בגלל שאין משהו בבית, פשוט זורמים עם מה שיש.

ואחרון חביב – הכמות כאן עצומה, גם כי הכנתי את המרק לכמה אנשים וגם כי יש לי נטיה לאכול מרק כאילו יש לי מינימום 10 קיבות. מה זה אומר בשורה התחתונה? שהמרק הזה מספיק למשפחה של 4 אנשים למשך 4-5 ימים. פחות או יותר, תלוי אם אתם גרגרנים כמוני או קצת פחות.

מרק ירקות ואטריות

מצרכים:
2 כפות שמן זית
1 בצל לבן, קלוף
2 ענפי סלרי (כולל העלים)
1 שורש פטרוזליה
2 גזרים, לא קלופים
1/3 כרוב
1/3 כרובית
2-3 קישואים (או זוקיני)
20 כוסות מים רותחים – בערך 4 קומקומים מלאים
3 כפות אבקת מרק בטעם עוף
כף אבקת מרק בצל
כפית שטוחה פלפל שחור
1 כף מלח
כפית שטוחה כורכום
1/2 כפית פפריקה חריפה
כפית פפריקה מתוקה
1/2 כוס אפונה ירוקה (קפואה)
1/2 כוס תירס (עדיף מהקפואים)
1/2 כוס שעועית או מיקס שעועית וחומוס (מהקפואים)
2 ראשי ברוקולי
3 חופנים (מה שנכנס ביד) אטריות דקות למרק

אופן הכנה:
– חיתוכים והכנות: חותכים לקוביות בצל, גזר, כרוב, כרובית, ברוקולי וקישואים וחותכים את הסלרי לפרוסות דקות. את העלים משאירים שלמים ומחוברים. שוטפים היטב את שורש הפטרוזליה וחותכים לחצי.
– בסיר גדול, אבל ממש גדול כי יש כאן כמות מאוד גדולה, מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד לריכוך. בערך 3 דקות.
– מוסיפים סלרי, שורש פטרוזליה, עלי סלרי וגזר ומטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 10 דקות.
– מוסיפים כרוב וכרובית וממשיכים לטגן במשך 5-7 דקות נוספות.
– מוסיפים קישואים, מים רותחים ותבלינים ומבשלים במשך 15 דקות.
– מוסיפים את הירקות הקפואים – אפונה, תירס ושעועית ומבשליפ 10 דקות נוספות.
– מוסיפים ברוקולי חתוך גס ואטריות ומבשלים עד שהאטריות רכות. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך (מלח ופלפל שחור). אם רוצים, מוציאים את עלי הסלרי, למרות שהם טעימים ובשלב הזה גם מאוד רכים.

מרק ירקות ואטריות
ארוחה שלמה בצלחת אחת

העדרות ושדרוגים
– סך הכל לוקח 45 דקות להכין את המרק וחשוב להקפיד על סדר הכנסת הירקות מהקשה ביותר ועד הרך. ברוקולי למשל צריך גג 10 דקות והוא מוכן, יותר מזה והוא יהפוך לסמרטוטי.
– אפשר וכדאי להכניס למרק גם את הגזע של הכרובית והברוקולי, פשוט חותכים אותם לקוביות קטנות.
– אפונה ותירס – לא מקופסאות שימורים, לא כי אני נגד שימורים, כי הטעם שלהם שונה ולא מתאים הפעם.
– במקום כורכום אפשר לשים כמה שערות זעפרן.
– עוד ירקות שאפשר לשים – כולל מתי כדאי להוסיף אותם למרק: קולורבי חתוך לקוביות (בהתחלה), דלורית חתוכה לקוביות גדולות (באמצע), בטטה או דלורית חתוכים לקוביות קטנות (באמצע), תפוחי אדמה חתוכים לקוביות (באמצע), שעועית ירוקה (בסוף יחד עם הקפואים), גמבה חתוכה לקוביות קטנות (בהתחלה).

  • לשתף זה כיף

12 תגובות

  1. מורן says:

    אחד המרקים הטעימים! הכנתי אותו אתמול, ובן הזוג שלי ואני נהנים ממנו מאוד. לא הייתי צריכה להוסיף עוד תבלינים מעבר למה שרשמת.
    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      בשמחה רבה. כיף שאהבתם!

  2. שני says:

    אפשר להשתמש השעועית/חומוס יבשים שבושלו לפני שנכנסים למרק?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, בטח.

  3. גילה says:

    מה עושה מי שלא משתמש באבקות מרק?

    1. רחלי קרוט says:

      אני משתמשת באבקת סלרי כשלא מתחשק לי אבקת מרק אבל קשה להשיג אותה בארץ, פשוט מוותרים 🙂 יצא עדיין טעים

  4. אני says:

    יצא מעולה! בטעות הכנסתי כף פפריקה חריפה במקום מתוקה , אז יצא לי להכין אותו פעמיים היום:))

    1. רחלי קרוט says:

      אוי 🙂 זה קרה גם לי ועוד עם קציצות שרציתי להכין לאחיינית שלי.
      שמחה שאהבת!

  5. רותם says:

    המרק על האש. כרגיל בשלב הוספת האטריות גיליתי שאין לי. סהכ די אופייני. עדיין נראה שיהיה טעים….. אולי אשים פסטה פשוט? תיכף נראה.

  6. נטלי says:

    ניסיתי אתמול ויצא מעולה. אפילו בלי אטריות
    אהבתי את הטאץ’ של הברוקולי והכרובית
    הוספנו בסוף טופו בטריאקי. לדעתי יעבוד מעולה גם עם קרוטונים במקום האטריות
    התיבול – ON POINT

  7. לינה says:

    אמנם זה פוסט ישן אבל אנסה את מזלי…

    אם יש לי כרובית קפואה/ברוקולי קפוא – אפשר איכשהו להשמיש אותם לטובת המרק הזה?
    ואם כן – האם להפשיר קודם, או לזרוק ככה כמו שהם? באיזה שלב?
    תודה מראש על התשובה 🙂

  8. אפרת says:

    הי ותודה על המתכון המגרה!!
    את האטריות לא כדאי לבשל בנפרד? אני רוצה שהמרק יששאר לכמה ימים..זה משנה?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend