מרק ירקות אסיאתי מהיר עם נודלס

Posted on
מרק ירקות אסיאתי מהיר עם נודלס

עשיר ומשביע בזכות הנודלס, קל להכנה ועושה שימוש בירקות שיש תמיד בבית ובעיקר ממש ממש טעים – מרק בסגנון אסיאתי עם רצועות גזר רכות ומתקתקות, כרוב שמוסיף מרקם כיפי, ניחוח עדין של שום וגם כיסונים שקונים קפואים ומבשלים בתוך המרק.

אל תפספסו: מתכון למרק עוף שילדים אוהבים

מרק אסיאתי מהיר עם נודלס
מרק ירקות אסיאתי מהיר עם נודלס

מרק ירקות אסיאתי מהיר עם נודלס

מצרכים:
3 כפות שמן
1 בצל גדול, קלוף
¼ כרוב לבן
2 גזרים, קלופים
8 שיני שום, קלופות
½ שורש ג’ינג’ר
4 ענפי בצל ירוק
1 כף גדושה אבקת מרק עוף
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית שמן שומשום – מאסטר שף
2 כפות רוטב סויה – מאסטר שף
2 חבילות נודלס מסולסלים – מאסטר שף
חופן כיסונים מכל סוג שאוהבים – לא חובה

אופן הכנה:
– חותכים את הבצל לחצי ואת החצי חותכים לרצועות דקות. פורסים את הכרוב לרצועות כמה שיותר דקות ואת הגזרים חותכים לגפרורים.
– קוצצים דק את השום או כותשים וחותכים את הבצל הירוק למקטעים של 2-3 ס”מ.
– בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים ביחד, בצל, כרוב, גזרים, שום ושורש ג’ינג’ר. מטגנים יחד במשך 30 דקות עד שהכרוב והגזר רכים. אל תקצרו את השלב הזה מפה מגיע רוב הטעם.
– מוסיפים 2 ו-1/2 ליטר מים רותחים, אבקת מרק, מלח, בצל ירוק, שמן שומשום ורוטב סויה ומבשלים במשך 30 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
– מוסיפים את הנודלס והכיסונים ומבשלים ביחד במשך 15-20 דקות או עד שנודלס רכים רכים.

מרק ירקות אסיאתי מהיר עם נודלס
כנראה השאלה ששואלים אותי כי הרבה – איך נראה בסופר הנודלס המסולסלים. אז הנה, ככה 🙂

הערות ושדרוגים
– אם אין לכם שורש ג’ינג’ר אפשר לשים ½ כפית אבקת ג’ינג’ר/זנגביל או לוותר על זה לגמרי.
– אוהבים טעם פיקנטי? מוסיפים ½ כפית צ’ילי גרוס או ½ צ’ילי טרי קצוץ דק בזמן טיגון הבצל והגזרים. אפשר גם להוסיף 1 כפית שמן צ’ילי במידה ויש לכם.
– במקום נודלס אפשר לשים ¾ כוס אטריות דקיקות.
– במקום בצל ירוק אפשר לשים עלי כוסברה בנדיבות.
– המתכון בשיתוף מאסטר שף.

15 תגובות

  1. דב says:

    ואם אין לי מצרכים של מאסטר שף?

    1. Drora says:

      מצחיק.. זאת פרסומת למאסטר שף .. תשתמש במה שאתה רוצה … אתה בטח יודע שאת פרסומת למאסטר שף שנדע על קיומם…

  2. עדי says:

    מטגנים את הירקות 30 דקות??
    מה לגבי תחליף לאבקת מרק?
    תודה!

    1. Drora says:

      מצחיק.. זאת פרסומת למאסטר שף .. תשתמש במה שאתה רוצה … אתה בטח יודע שאת פרסומת למאסטר שף שנדע על קיומם…

    2. נוי says:

      הי רחלי, אני עושה מרק עוף לבד בבית, וזה הכי בטוח, אפילו שקניתי אורגני, זה היה לי ממש לא טוב לבטן, מאז זרקתי הכל ועשיתי לבד, יוצא הכי טעים ובריא.

      אבקת מרק ביתית
      מצרכים:
      3 כפות אבקת בצל או שבבי בצל מיובש
      1/2 כפית טימין מיובש או עלי טימין טרי
      1/2 כפית פלפל שחור גרוס
      1 ו-1/2 כפיות אבקת כורכום
      1 כף פטרוזיליה מיובשת
      2-3 כפות עלי שמיר מיובשים או טריים
      3 כפות קורנפלור
      1 ו-1/2 כפות מלח
      3/4 כפית אבקת שום
      3 כפיות זרעי סלרי
      1/2 כפית פפריקה מתוקה
      1/2 כפית תבלין עוף – לא חובה
      אופן הכנה:
      – אם משתמשים בבצל מיובש טוחנים אותו במעבד מזון (ואפשר גם בבלנדרים/שייקרים כמו אלה של הנינג’ה) עד שהוא הופך לפתיתים קטנטנים.
      – מוסיפים את שאר התבלינים, פרט לקורנפלור, וטוחנים למרקם של אבקה. זה בסדר אם יש חתיכות קטנטנות אבל חשוב לטחון כמה שאפשר.
      – מעבירים לצנצנת, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב. שומרים בצנצנת סגורה במקרר או בארון.

  3. מזי says:

    היי רחלי
    האם אפשר במקום הכיסונים – לדעתך
    להשתמש במתכון לבצקיות של מרק העגבניות שלך?
    תודה מזי

    1. Drora says:

      מצחיק.. זאת פרסומת למאסטר שף .. תשתמש במה שאתה רוצה … אתה בטח יודע שזאת פרסומת למאסטר שף שנדע על קיומם… זה לא פורסם כבר פשוט התגובה שלי לא מצאה חן בעיניכם כתבתי שזאת פרסומת. מה פחד רק אני יודעת שזאת פרסומת? כך כולם עושים

  4. ד says:

    את שורש הג’ינג’ר משאירים שלם או קוצצים?

    1. ש says:

      מהיר????

  5. ציוו says:

    מה? חצי שורש ג’ינג’ר? מה זה המתכון המופרף הזה? אין פה כלום להוציא פרסומת נמוכת איי קיו
    זוועה של. מתכון רשלני

    1. רוני פרידמן says:

      אכן רשלני. ראה הצעה למקצה שיפורים בהמשך.

  6. ש says:

    מהיר???

  7. רחל says:

    כמה זה שתי חבילות בגרמים? אין לי אריזה של מאסטר שף

    1. רוני פרידמן says:

      שתי שקיות, 70 גרם כל אחת; לא חבילות! זו טעות במתכון.

  8. רוני פרידמן says:

    הערות למרק הטעים הזה:
    • למשפחה גדולה יש להכפיל את הכמויות.
    • את השום אפשר לפרוס דק.
    • ג׳ינג׳ר: במתכון אין מידות מדויקות. לקחתי שורש וממנו אצבע באורך של 3-5 ס״מ. קילפתי וקצצתי דק. חתיכות הג׳ינג׳ר הקטנות היו טעימות במרק.
    • בצל ירוק – אפשר להוסיף את כולו – זה מרחיב טעם באכילה.
    • נודלס של מסטר שף: לא ״שתי חבילות״. בכל חבילה יש 5 שקיות של נודלס (75 גרם). יש להוסיף שתי שקיות!
    • הוספתי שתי יחידות פאק-צ׳וי שהופרדו לעלים בודדים. הוספו עם הבצל הירוק. ההכנה הנכונה של המרק:
    שני הבישולים הראשונים ככתוב במתכון. לא להוסיף עדין בצל, פאק-צ׳וי, נודלס או כיסונים.
    לפני שאוכלים מרתיחים את המרק.
    למרק הרותח להוסיף בצל ירוק ופאק-צ׳וי
    כעבור 5 דקות להוסיף את הכיסונים המופשרים
    כעבור עוד 5 דקות להוסיף את הנודלס.
    לאכול בתאבון.
    אגב, אין כאן פרסום נסתר של מסטר שף: בהערות נכתב במפורש שהמתכון נעשה בשיתופם. עשרות בלוגרים נוהגים באופן דומה (על עוז תלם שמעתם?).

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend