אתם מאמינים ששעון החורף ואיתו הגשם אוטוטו כאן? או שרק לי נדמה שהקיץ עבר ממש מהר? טוב, ככה זה כשנהנים אמר פעם חכם סיני, וצדק.
אז לכבוד הגשם והרוחות שכבר עוד שנייה כאן, הבאתי לכם הפעם מתכון למרק חרירה, אהובי, שמגיע מהמטבח המרוקאי. מרק שיש בו הכל. קטניות וירקות, עשבי תיבול ואטריות. קצת כמו המינסטרונה של האיטלקים, אבל אחרת.
הוא באמת מתפקד כארוחה ואם רוצים אפשר להוסיף לו אפילו עוף או להשאיר אותו צמחוני/טבעוני.
מאחלת לכולנו חורף מלא בגשם. האדמה, וגם אנחנו, זקוקים לו.
- המתכון פורסם לראשונה במדור שלי בזמנים מודרניים – ידיעות אחרונות.
- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בעמוד האינסטגרם.
- אל תפספסו – עשרות מתכונים למרקים מעולים.
-
מחפשים סיר מתאים למרק? הכנתי לכם מדריך מפורט לבחירת סירים מומלצים.
מרק חרירה שהוא ארוחה שלמה
מצרכים:
3 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
4 שיני שום, קלופות
2 ענפי סלרי, כולל העלים
6 כוסות מים רותחים
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
3/4 כפית בהרט או כמון
1 כפית מלח
1 קופסת שימורים גרגירי חומוס (או 1/2 שקית גרגירי חומוס קפואים)
3/4 כוס עדשים ירוקות/חומות
1/2 צרור עלי כוסברה
4 עגבניות מגורדות או כוס וחצי עגבניות חתוכות דק/מרוסקות של חברה איכותית
1 כף קמח + 1/2 כוס מים (לא חובה אבל מסמיך את המרק)
1/2 כוס אטריות דקות למרק
אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל, השום והסלרי לקוביות קטנות.
– בסיר גדול מחממים שמן זית ושמים את הבצל, השום והסלרי. מטגנים עד שהם מתרככים. סבלנות זה לוקח קצת זמן.
– מוסיפים מים רותחים, כורכום, מלח, פפריקה וכמון או בהרט ומערבבים.
– מוסיפים את גרגירי החומוס, העגבניות המרוסקות, הכוסברה והעדשים ומבשלים עד אש בינונית במשך 40 דקות או עד שהעדשים מתרככות.
– בקערה קטנה מערבבים את הקמח והמים עד שאין גושים ומוסיפים למרק. מערבבם היטב.
– מוסיפים את האטריות, מערבבים ומבשלים במשך 10 דקות או עד שהן רכות.
– מגישים עם רבעי לימון ועלי כוסברה טריים.
הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף למרק, בזמן טיגון הבצל, גם קוביות קטנות של 2 גזרים.
– רוצים להוסיף עוף? מוסיפים 3-4 חלקי עוף בזמן טיגון הבצל וממשיכים כרגיל. במקרה הזה מומלץ להוסיף עוד 10 דקות לבישול המרק.
– במקום קמח אפשר לשים קורנפלור.
במה אפשר להחליף את הסלרי?
כוסברה
האם במקום חומוס מקופסת שימורים אפשר להשתמש בגרגרים מבושלים שקונים בחומוסיה?
יש מתכון ללא גלוטן? מה אפשר במקום קמח ואיטריות? תודה רבה
היי, את יכולה להשתמש באטריות אורז, הם מעולות למרק.
לא השתמשתי בקמח ומים ממש אין צורך המרק יוצא נהדר, ושמתי אטריות אורז, לצליאקית שלי. מרק משביע מחמם וטעים מאוד
אני שמה קמח עדשים ואטריות שעועית או אורז ויוצא אש
היי, אפשר במקום עוף לשים קציצות בשר?
את יכולה של סנפרוסט , של החומוסיה הוא מבושל יתר על המידה החומוס יתפורר לך במרק
אפשר לוותר על האטריות או להחליף אותן במשו אחר?
האם אפשר לוולר על האטריות או להחליף אותן?
אפשר לוותר על מה שרוצים, אין חוקים. מה שאוהבים שמים ומה שלא מורידים זה עדיין יהיה מרק טעים
זה לא עוגה שכל מצרך משפיע ובלתי אפשרי לוותר
האם אפשר להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה ? תודה.
נראה מעולה, יבוצע בקרוב ❤️
נראה מעולה.
פחות מתחברת לחומוס אפשר להחליף בגריסי פנינה או משהו אחר? פטרוזיליה במקום כוסברה הולך?
תודה רבה מראש
כן, אפשר
האם אפשר להחליף את העדשים החומות בכתומות או שחורות?
החלפתי בשחורות ויצא מעולה
גם לי יש רק עדשים שחורות בבית. צריך להשרות אותן לפני כן וכמה זמן?
אין צורך להשרות הן מתבשלות מהר יחסית
מדהים! הכנתי היום – חוסל. ללקק את האצבעות.
יצא מאוד טעים למרות שהעדשים נשארו קשות, בישלתי יותר משעה. היה צריך להשרות אותן אולי לפני??
נראה מעולה.
פחות מתחברת לחומוס אפשר להחליף בגריסי פנינה או משהו אחר? פטרוזיליה במקום כוסברה הולך?
תודה רבה מראש
המרק טעים מאוד מאוד, הלימון מוסיף המון, לא לוותר עליו.
תודה על המתכון!!! חייבת להכין השבוע בימים הגשומים…
שאלת קיטבג- את העוף את מבשלת קודם לבד במים רותחים ואז מוסיפה לסיר או לא ? תמיד מתלבטת …
אם אני מכינה לילה לפני, את האטריות להוסיף רק בהרתחה שלפני הגשה למחרת?
מפחדת שהם יספחו נוזלים כל הלילה
מעולה
תודה גדולה. כיף שאהבת
תענוג! מאז שהתחיל החורף אני מכינה רק את המרקים שלך. קלים ונגישים והכי חשוב טעימים מאוד מאוד. תודה רבה
הכנתי פעם ראשונה בחיי מרק חרירה. יצא פשוט מ-ע-ו-ל-ה! המשפחה ביקשה שוב.
איזה משמח לשמוע!
מרק מעולה! הכנתי ויצא לי מאוד טעים 🙂 הוספתי גזרים ע”מ להעישר מבחינת תוכן הירקות- וגם שילבתי בין עדשים ירוקות וכתומות 🙂 (את הכתומות הוספתי ב15 דק’ האחרונות כי הן מתבשלות מהר יותר)
כבר המתכון הרביעי מהאתר שלך שאני מכינה- ויוצא נהדר 🙂 תודה רבה!
הי,
נחשפתי לאתר המהמם בתחילת השבוע וכבר הספקתי להכין 3 מתכונים לקטנטנים שלי 🙂
הכנתי את השניצל תירס הביתי, את שלוליות הגבינה וקוואקר, והיום את המרק חרירה המושלם הזה! (וברור שלא ויתרתי על הלימון).
תמשיכי ליצור מתכונים מעולים!!!
ממש טעים, הוספתי גזר מגורד
הי,
צריך להשרות את העדשים לפני?
אם שמים חומוס יבש כמה לשים
והאם צריך לבשל לפני? או רק להשרות
אשמח גם לשמוע תשובה
גם לי יש חומוס יבש שהשריתי לילה ואני רוצה לדעת האם יש צורך גם לבשל אותו ואיזה כמות לשים במרק.
האם מוסיפים עדשים מבושלות?
הוספתי שני גזרים מגוררים….וכמובן לא לוותר על הלימון! מתכון מצוין..מרק סוף!
המרק יוצא כמעט בלי נוזלים בסוף. 6 כוסות מים רותחים לא מספיקים. בהתאמה בטח שלא צריך את שלב ההסמכה. תבדקי את המתכון.
זה מה שאני עושה כי נכדתי לא אוכלת גלוטן.
המרק יצא מעולה!! חסר לי איזה קיק קטן..
אבל זה סתם קטנוניות.. עפתי עליו ואכין אותו שוב ושוב!!!!
אשמח לדעת כמה כוסות חומוס ?
האם להוסיף את הקמח והמים לאחר 40 דקות בישול או מיד בתחילת הבישול?
יצא מעולה, תודה רבה! לא היה לי חומוס קפוא אז הכנתי עם שעועית קפואה לבנה ויצא מדהיםםם. תמיד חלמתי להכין חרירה, המתכון הזה מעולה 🙂
צריך להשרות את העדשים לפני?
היי, האם צריך להשרות את העדשים לפני?
מרק נהדר ליום חורפי🍲
האטריות מוסיפות המון
ת
הי. נראה ממש טעים.. שואלת גם אם צריך להשרות את העדשים לפני?? תודה שבת שלום!
זה
תמיד עדיף ויותר טוב להשרות כי זה מעלה בהרבה את הערכים התזונתיים ויותר קל בעיכול. ומכיוון שעדשים זה קטניה קטנה לא צריך יותר מ 4 שעות השריה. אבל מי שלא זכר ורוצה להכין תבשיל עם עדשים אז כמובן לשטוף טוב אבל מכיוון שזאת קטניה קטנה היא מתבשלת מהר יחסית גם בלי השריה אבל כמובן שתהליך ההשריה מקצר את זמן הבישול שזה גם חשוב לשמירת הערכים התזונתיים כמה שפחות לבשל יותר בריא
מרק מעולה! עשיר, מחמם, בריא וטעים במיוחד לימים סוערים🌧🌨🌩🌬
ראיתי ששאלו אבל לא מצאתי תשובה , אפשר להחליף קו סברה בפטרוזיליה או שזה כבר לא יהיה מרק חרירה ?
לכל השואלות: תמיד כדאי להשרות את הקטניות(עדשים,חומוס ושעועית) וגם לשטוף אותן שוב לפני הבישול. א. יש בהן חומרים מעכבי נביטה שעדיף להיפטר מהם. ב. עם ההשרייה מתחיל תהליך לקראת נביטה שהופך אותן לעשירות יותר. ג. זמן הבישול מתקצר מאוד.
המרק הכי טעים בעולם! תודה!
מקווה שמישהו יענה.. אפריל להוסיל בשר כתף ואם כן באיזה שלב ולכמה זמן?
תסתכלי אצל לייזה פאנלים יש לה מתכון לחרירה עם בשר כתף
שלמות!!!
הכנתי עם שעועית לימה ויצא אששששש
מרק שלמות
הכנתי סיר ענק -טעים בטירוף!!
מרק מושלם! הכנתי מלא פעמים.
אני מארחת מישהו שלא אוכל כמון (או בהרט), יש משהו שאפשר להשתמש במקום, או פשוט להשמיט?