מרק ברוקולי, גזר וקוואקר סמיך וקרמי (בלי שמנת)

Posted on
מרק ברוקולי, גזר וקוואקר

כבר כוס שלישית של מרק שאני לוגמת בהנאה שקשה להסביר. וכן, אני אוהבת להגיש את המרקים בכוס גדולה ולא בקערה. ככה יותר נוח להנות מהמרק בסלון מול החלון הגדול והעננים האפורים.

המרק הזה הוא תמצית הטוב – יש בו פרחי ברוקולי רכים, כאלה ששומרים על הצבע היפהפה שלהם ועל המרקם הכל כך נהדר. יש בתוכו המון קוביות קטנות ורכות מלאות בטעם – בצל מתמסר, סלרי רך, גזרים מתקתקים וגם צ’אנקים של גזע הברוקולי שמתרכך בבישול ומוסיף מלא טעם.

ואם לא די בכל הטוב הזה, הוספתי לו גם קוואקר שמסמיך את המרק, מוסיף לו עושר וקרמיות והוא גם הופך את המרק למשביע יותר. קצת כמו שמוסיפים סולת כדי לעבות את המרק רק הרבה יותר טוב לבטן.

הדובדבן הנוסף במרק הזה הוא קרם קוקוס. בדומה לשמנת מתוקה הקרם מביא איתו מתיקות עדינה וקרמיות ובניגוד לשמנת הוא לא מכביד מדי וגם מוסיף טעמים קצת יותר מסקרנים ואקזוטיים.

והכי כיף? המרק מדהים גם יום ויומיים אחרי. הוא מסמיך עוד קצת בזכות הקוואקר וכל לגימה ממנו היא אושר גדול.

מרק ברוקולי, גזר וקוואקר
הקוואקר מסמיך את המרק וממש מקרים אותו שזה מדהים

רק משהו אחד קטן – שלבי ההכנה כאן והסדר שלהם מאוד חשובים. אם תבשלו את פרחי הברוקולי ביחד עם הבצל והגזר כבר בהתחלה תגלו שהם מתרככים מדי, אם תשימו את הקרם קוקוס יחד עם המים תגלו שהוא נוטה להשבר בבישול ארוך וכו. בקיצור, בבקשה רק עקבו אחרי ההוראות. מבטיחה שזה קל, פשוט והכי טעים שיש.

  • רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
  • הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
  • אל תפספסו: המון מתכונים מעולים למרקים
מרק ברוקולי, גזר וקוואקר
אין טעים כזה. אין!

מרק ברוקולי, גזר וקוואקר

מצרכים:
3 כפות שמן זית
3 ענפי סלרי, כולל העלים
1 בצל לבן, קלוף
6 שיני שום, קלופות
3 גזרים, קלופים
2 ראשי ברוקולי, כולל הגזע
2 ליטר מים רותחים
1 כף גדושה אבקת מרק עוף (קנוי או ביתי)
1 פחית (400 מ”ל) קרם קוקוס
1 כפית מלח – יתכן שתצטרכו יותר
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כוס קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות ופורסים את הסלרי דק (קוצצים דק גם את העלים של הסלרי). חותכים את הגזר לקוביות בגודל 1 ס”מ.
– מפרידים את ראשי הברוקולי לפרחים קטנים ואת הגזע פורסים דק או קוצצים לקוביות.
– בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל והסלרי עד ריכוך. שימו לב שזה לוקח בערך 10 דקות אז סבלנות.
– מוסיפים את השום, הגזרים וגזע הברוקולי החתוך ומטגנים במשך 2 דקות נוספות.
–  מוסיפים מים רותחים, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מבשלים במשך 10 דקות או עד שהגזר מתרכך.
– מוסיפים את פרחי הברוקולי וקוואקר ומבשלים במשך 10-15 דקות.
– מוסיפים קרם קוקוס מבשלים 5 דקות ומגישים חם חם.

מרק ברוקולי, גזר וקוואקר
מושלם בימים קרירים

הערות ושדרוגים
– במקום ברוקולי אפשר להשתמש בכרובית שלמה. שלבי ההכנה זהים כולל חיתוך גזע הכרובית והפרחים.
– במקום גזרים אפשר להשתמש בבטטה.
– במקום קרם קוקוס אפשר להשתמש בשמנת מתוקה 38% או שמנת לבישול 15%.
– אם המרק סמיך לכם מדי אפשר להוסיף עוד כוס מים רותחים ואם הוא דליל מדי מוסיפים 2 כפות קוואקר. כך או כך, קחו בחשבון שהמרק מסמיך מעט אחרי הצינון.
– המתכון בשיתוף קוואקר.

21 תגובות

  1. אתי says:

    אפשר להכין ללא הקוואקר?

  2. יפעת says:

    הי
    האם זה יעבוד גם עם קוואקר לא מהיר הכנה, אלא רגיל?

  3. איילין says:

    היי רחלי, הבלוג שלך הוא הדבר הראשון שאני מתחילה איתו את ימי חמישי באופן קבוע! תמשיכי לכתוב מתכונים מטריפים כמו המרק הזה!.
    שאלה – האם ניתן להשתמש בשמנת להקצפה? (בחיי שאני לא מבינה את ההבדל בין שמנת להקצפה לשמנת מתוקה)
    תודה!

    1. נועה says:

      שמנת להקצפה זה שמנת עם 32% שומן ומעלה שאפשר להכין ממנה גם קצפת. שמנת מתוקה יכולה להיות גם 8% או 15% שומן. לא ניתן להקציף אותה אבל היא מתאימה לבישולים שדורשים מרקמים קרמיים. היא נקראת שמנת מתוקה להבדיל מהשמנת החמוצה שקונים בגביעים.

      1. סמדר says:

        הכנתי אתמול טעים מאוד לא נשאר כלום, הורדתי בכמות השומן- שמתי רק חצי פחית חלב קוקוס
        מתכון מיוחד מאוד , ממליצה להכפיל כמויות ❣️

  4. רינת says:

    לגבי סדר שלבי ההכנה…
    זאת אומרת שהמתכון לא מתאים לנינג’ה??
    בנינג’ה זורקים כל את המצרכים – לוחצים על כפתור – ותוך 30 ד’ יש מרק
    אולי אפשר בכל זאת ואת קרן הקוקוס רק להוסיך בחמש דק’ האחרונות?

    מה דעתך?
    תודה יקרה 🙂

  5. עוקבת says:

    הי רחלי,
    נראה מדהים! אפשר להשתמש בברוקולי קפוא ?

  6. עדן says:

    רחלי, כרגיל מתכון מאוד טעים.

    האם כמות המים שציינת = 2 ליטר , נכון?
    יצא לי מעט דליל אך טעים.

    תודה לך על המתכונים הנהדרים שלך🙏

  7. סנדרה says:

    היי. כמה חתיכות ברוקולי אם משתמשים בקפוא?

  8. יוליה says:

    היי רחלי, רק לפני כמה ימים גיליתי את האתר שלך והקטגוריה של הבריאות נהדרת!
    שנית, המרק הזה פשוט נפלא! הכנתי אותו וכל מי שטעם, רצה את המתכון. פשוט כיף. המון המון תודה לך 🙂

  9. חניתה says:

    היי, מה אפשר לשים במקום אבקת מרק (לצמחונים שהאמינו) תודה

  10. מילי says:

    היי
    נראה מצויין אפשר ללא הקרם קוקוס או שמנת

  11. סופי says:

    הכנתי ויצא מעולה!
    תודה על עוד מתכון נהדר 💗

  12. רחלי says:

    היי, מה אפשר לשים במקום קוואקר?

  13. אודליה says:

    מתכון מושלם.
    לא שמתי שמנת/קוקוס ועדיין יצא חלומי. מאז שפרסמת המתכון הפך ללהיט אצלנו בבית. 🙂

  14. שירה says:

    יצא מעולה! תודה!

  15. אודליה says:

    הכנתי ללא קרם הקוקוס/השמנת ויצא מושלם!
    מאז המרק הזה נכנס לרפרטואר המרקים אצלנו ואין אחד שלא מחמיא.
    מתכון יקר ערך!

  16. עדי says:

    ואוו, מאוד אוהבת את המתכונים של אבל היה בעיני היה ממש הפתעה. פשוט מיוחד וטעים! תודה ❤️

  17. אלישבע says:

    הי אשמח ג”כ לשמוע האן אפשר להשתמש בברוקולי קפוא.
    תודה רבה!

  18. מירב says:

    הי רחלי
    מעולה במיוחד,
    מחמם את הלב
    ועושה נעים בבטן.
    תודה

  19. רעות says:

    היי מה לגבי ברוקולי קפוא? מבשלים לפי ההוראות או שצריך להכניס לסיר בשלב מאוחר יותר?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend