מערכת היחסים שלי עם מרציפן סבוכה אבל גם מצחיקה.
עד לפני שנתיים בכלל לא אהבתי מרציפן. מה זה לא אהבתי? לא נגעתי בשום דבר שהיה בו מרציפן או בכלל ממרח שקדים, בטח אם הוא מתוק או השתלב בקינוחים.
ואז, לפני שנתיים, חבר הביא לי במתנה מרציפן עטוף בשוקולד. הוא כל כך התלהב מהמחווה שלא ידעתי מה עדיף – לאכזב ולספר שאני בכלל לא אוהבת מרציפן או לאכול קצת.
מה כבר יקרה חשבתי לעצמי, מקסימום אשתה מספיק מים כדי שהטעם המריר יעבור מהר.
כשהוא שאל, בחיוך מקסים, אם היה טעים, השקר הקטן הפך לקצת יותר גדול ואמרתי שכן. כמובן ששיקרתי, זה לא היה טעים בכלל. זה אמנם לא היה רע כמו שזכרתי, אבל בטח לא טעים במיוחד.
בשנה שלאחר מכן זכיתי לקבל מרציפן על שלל צורותיו בכל פעם כשהוא רצה לשמח, בכל זאת, מבחינתו זה הקינוח המועדף עלי. ובכל פעם מחדש, רגע לפני שהכנסתי אותו לפה, רציתי להגיד לו. אבל… רגע, אני לא ממש אוהבת את זה. רציתי, אבל אתם איך זה שקרים קטנים, קשה בשלב מסוים לצאת מהם.
עברה שנה, ואם יש משהו שגיליתי, זה שיש טעמים באמת נרכשים. קצת כמו קפה ובצל לבן, יין אדום וחצילים. בסוף מתאהבים.
אז נכון שלקח קצת זמן אבל בסוף גם אני התאהבתי. בטעמים המרירים-מתוקים, במרקם המשגע, בשילוב של המרציפן עם שוקולד מריר ובעיקר בשילוב שלו עם טעמי הפירות. תנו לי מרציפן עם פירות אדומים או תפוזים ותראו שמחה מה היא.
וכן, קצת כמו בחיים האמיתיים, לא תמיד הדייט הראשון הוא מה שקובע. ולפעמים גם זה שחשבתם שממש לא מתאים לכם, יכול להתגלות כאהבה גדולה. כל מה שצריך זה רק לתת צ’אנס ולנסות. אז תודה חבר, בדרכך שלך לימדת אותי שיעור.
- אגב, למתכון הזה הגעתי אחרי ניסיונות ארוכים להכין מרציפן. פעם השרתי שקדים שלמים עם הקליפה במים רותחים ונאבקתי שעות עם הסרת הקליפה רק כדי לגלות שמעבד המזון הביתי לא טוחן אותם מספיק דק. ופעם ניסיתי עם שקדים קלופים שהפכו פשוט לגרגירי שקדים. בסוף הבנתי שיותר מהיר, קל ופשוט לקנות שקדים טחונים ואיתם להכין את המרציפן. זה גם מקצר תהליכים בטירוף וגם יוצא מוצלח יותר.
- המתכון פורסם לראשונה במדור שלי בזמנים מודרניים | ידיעות אחרונות.
- אל תפספסו את המתכון הנוסף שהתפרסם באותו מדור – חיתוכיות פקאנים בקרמל קוקוס.
מרציפן שקדים ותפוז שמכינים ממש בצ’יק
מצרכים:
2 ו-1/2 כוסות (250 גרם) שקדים טחונים דק – לבקש מהמוכר שיטחן לכם דק
1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
3 כפות מיץ תפוזים
קליפה מגורדת דק מתפוז אחד
לציפוי שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
1 כף שמן קוקוס
אופן הכנה:
– טוחנים במעבד מזון את כל מצרכי המרציפן עד שנוצר בצק רך אבל יציב – קצת כמו בצק פריך שמכינים במעבד מזון. אם זה לא קורה מיד פשוט ממשיכים לטחון עד שהשקדים ישחררו קצת שומן ואז המרציפן יתרכך.
– מעצבים את המרציפן שנוצר לגליל, עם ידיים מעט רטובות, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה לפחות (ואפשר להשאיר שם לשבועות ארוכים ופשוט לחתוך כשרוצים לאכול).
– ממיסים בקערה שוקולד ושמן קוקוס עד שנוצר רוטב חלק.
– חותכים את המרציפן הקפוא לפרוסות וטובלים חצי ממנו בשוקולד. נפטרים מעודפי שוקולד ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה בתחתית.
– מעבירים למקרר כדי שהשוקולד יתקשה.
– כשהשוקולד מתקשה אפשר להעביר לקופסה ולשמור במקרר.
הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף למצרכי המרציפן גם 1 כפית תמציתו וניל איכותית ואפשר להמיר את התפוזים גם בלימון או קלמנטינה.
– ואם לא אוהבים תפוזים? ממירים את מיץ התפוזים במים.
נראה מעולה וינוסה בהקדם.
האם אפשר להמיר את שמן הקוקוס בחמאה? ואם כן, באיזה יחס?
נראה מצוין!
1. אני קונה שקדים טחונים בסופר בחבילה סגורה זה בסדר?
2. איך שומרים במקרר או בחוץ?
תודה?
נראה מושלם!
אפשר לוותר על המיץ וגרידת תפוז?
כן. אבל אז להמיר את המיץ במים. על הקליפת תפוז אפשר לוותר לגמרי.
היי האם אפשרי בבלנדר במקום מעבד מזון?
כן <3
לכמה זמן מחזיק אחרי ההוצאה מההקפאה?
שקדים מולבנים? תודה רבה!
האם אפשר להחליף את אבקת הסוכר בדבש?
היי, האם ניתן להמיר את השמן קוקוס במשהו אחר?
כל שמן שתרצי יעבוד
אפשר לבצע את התהליך במיקסר עם וו גיטרה? (כמובן עם שקדים טחונים מראש)
טעים במיוחד
כולם נהנו כולל הילדים שלא אוהבים מרציפן קנוי
האם אפשר להכין ביד בלי מעבד מזון?
האם ניתן להשתמש בקמח שקדים? תודה.
הי,
כבר נשאלה השאלה אבל לא ראיתי תגובה.
האם אפשר עם מקסר? וו גיטרה?
תודה מראש,