מעטפות קישואים במילוי עוף ברוטב עגבניות שרי או: מתנות קטנות

Posted on
מעטפות זוקיני במילוי עוף

פסח הוא חג שאוכלים בו מלא. מלא מצות, מלא סלטים, מלא מפגשים חברתיים שסובבים סביב השולחן. אז השנה החלטתי שכל האוכל בחג הזה יהיה שפוי יותר – כזה שגם קל להכין אבל גם כיף לאכול בלי להעמיס המון פחמימות.

מעטפות זוקיני במילוי עוף
מערבבים, ממולאים ולתנור

אז איך משלבים קלות, חגיגיות, טעם מעולה וגם איזון? הו, תכירו את המתנות הקטנות – מעטפות זוקיני במילוי קציצת עוף שמגישים מעל עגבניות שרי צרובות שמגירות מיץ מתקתק וטעים ששומר על העסיסיות של העוף והופך גם לרוטב נהדר.

מעטפות זוקיני במילוי עוף
מתנות קטנות

מדובר במנה יפהפייה שמתאימה גם לחג אבל גם לכל יום אחר בשנה והיא נולדה בזכות שיתוף הפעולה שלי עם דורות. אחת החברות שאני ממש אוהבת בארץ. רובכם וודאי מכירים את השום הכתוש שלהם, אבל במקפיא בסופר תמצאו עוד מגוון גדול מאוד של מוצרים – עשבי תיבול שנקצצו מיד אחרי שנקטפו והוקפאו, ג’ינג’ר מגורד, שורש כורכום שקובייה ממנו וכל האוכל יקבל צבע מושלם וטעם נהדר והמוצר האהוב עלי – בצל מטוגן שתמיד יש אצלי במקפיא לפחות קופסה אחת ממנו.

מעטפות זוקיני במילוי עוף
כזה שיותר בצל וכמה שיותר עגבניות – יותר טעים

בכלל, אני חסידה של קיצורים והקלות במטבח וכשיש פתרון נוח במקפיא זה מבורך בעיני.

אז רגע לפני ארוחות החג הגדולות קבלו את המתכון שיגרום לכולם להחמיא לכם. זה שגם יום אחרי תהנו לחמם ולאכול שוב ושוב.

מעטפות זוקיני במילוי עוף
מנה שהיא מתנה
מעטפות זוקיני במילוי עוף
טעים ברמות

מעטפות קישואים במילוי עוף ברוטב עגבניות שרי

מצרכים:
4 זוקיני בינוניים
300 גרם עוף טחון (פרגיות או חזה עוף)
1 גזר, קלוף
3 קוביות פטרוזיליה קצוצה – דורות
1 קובייה שום כתוש – דורות
2 קוביות בצל מטוגן – דורות
1 ביצה L
1/3 כוס קמח מצה בפסח או פירורי לחם בשאר השנה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
שמן זית – כמויות באופן הכנה
25-35 עגבניות שרי עדיף מסוג תמר (המאורכות)
1 ראש שום שלם

אופן הכנה:
– חוצים את העגבניות לחצי ומניחים בתבנית שמתאימה לתנור. מזלפים 2-3 כפות זמן זית, מוסיפים קוביית בצל מטוגן ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים היטב.
– אם רוצים, אפשר להוסיף ראש שום שלם חצוי באמצע רק חשוב מאוד לזלף עליו שמן זית בנדיבות שלא ישרף.
– מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15-20 דקות ובינתיים ממשיכים בהכנת המתכון.
– לתוך קערה בינונית מגרדים את הגזר על החלק הדק של הפומפייה ומוסיפים עוף, קוביות פטרוזיליה, שום ובצל, ביצה, קמח מצה או פירורי לחם, מלח, פלפל ו-2 כפות שמן זית.
– עד שהפטרוזיליה והשום יתרככו מעט קולפים את הזוקיני לפרוסות דקות בעזרת קולפן.
– מערבבים את תערובת העוף עד לקבלת תערובת אחידה.
– מניחים פרוסת זוקיני לרוחבה על השיש ומעליה עוד פרוסת זוקיני לאורך כך שתווצר לכם צורה של פלוס.
– במרכז הפלוס שנוצר מניחים קציצה עגולה מתערובת העוף ומרימים מעליה את 4 קצוות הזוקיני (בואו לאינסטגרם שלי מחכה לכם שם סרטון – אם הסרטון כבר ירד מהסטורי הוא יהיה בהיילייט).
– חוזרים על הפעולה עם שאר העוף והזוקיני ומניחים את מעטפות הזוקיני, כשהצד הסגור כלפי מעלה, על השיש.
– מוציאים את התבנית עם העגבניות שבינתיים קצת התרככו ומניחים מעל, בצפיפות, את מעטפות הזוקיני. קחו בחשבון שהן מתכווצות אז לא צריך רווחים ובכל מקרה חשוב שהחלק הסגור יהיה כלפי מעלה.
– מזלפים שמן זית על הזוקיני, מתבלים במלח ופלפל ואם רוצים אפשר גם לפזר עלי טימין.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-25 דקות או עד שהזוקיני מתכווץ ומתחיל לקבל צבע זהוב עדין. מגישים חם.

מעטפות זוקיני במילוי עוף
מושלם גם אחרי החג

הערות ושדרוגים
– במקום פטרוזיליה אפשר להשתמש בכוסברה.
– במקום עוף אפשר להשתמש בבשר טחון ואפשר גם לשלב.
– אני שמתי 3 קוביות של פטרוזיליה אבל אפשר לגמרי גם 4 ויותר. בגדול כל קובייה היא בערך כף עשבי תיבול.
– אפשר להגיש את המעטפות עם אורז לבן, קוסקוס ופסטה (מחוץ לפסח) והכי טעים? עם פירה.
– במקום זוקיני אפשר רצועות גזר! ואפשר גם רצועות חצילים.
– המתכון בשיתוף דורות.

0 תגובות

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend