המתכון שלפניכם התגלגל שנים במטבחים, אם תשאלו את סבתא אין לי ספק שהיא הכינה אותן פעם, כשהמיקסר היה בגדר חלום ולא היה פנאי לבלות שעות במטבח. וזה גם מה שמדהים בהן, הפער בין זמן ההכנה – 5 דקות ערבוב, לתוצאה הסופית – שלמות! זה באמת פשוט לא נתפס.
חג חנוכה שמח!
אל תפספסו: כל מתכוני חנוכה ממש פה <3
סופגניות אשל מהירות בציפוי סוכר וקינמון
מצרכים:
175 גרם (1 ו-1/3 כוסות) קמח תופח או קמח רגיל + כפית גדושה אבקת אפייה
20 גרם (2 כפות) סוכר
1 מיכל אשל או שמנת חמוצה או יוגורט
1 ביצה
לציפוי:
1/2 כוס סוכר
3/4 כפית קינמון (אפשר גם כפית)
אופן הכנה:
– מניחים בקערה קמח, אבקת אפייה וסוכר ומערבבים מעט.
– מוסיפים את החומרים הרטובים – אשל וביצה ומערבבים עד שנוצרת תערובת כמעט אחידה. אם יש מעט גושים קטנים זה בסדר גמור.
– מחממים שמן עמוק בסיר רחב (הציצו בהערות כדי לראות איך יודעים שהשמן חם מספיק).
– עם כף גלידה מעבירים כדורי בצק לתוך השמן החם ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה. שימו לב להפוך אותן מדי כמה שניות. אם הן עקשניות ולא רוצות להסתובב פשוט תכפו עליהן בעזרת כף :).
– וחשוב חשוב לטבול את כף הגלידה בשמן מדי פעם כדי שהבצק יחליק מהכף בקלות.
– מוציאים את הסופגניות לצלחת עם נייר סופג.
– מערבבים בקערה קטנה את הסוכר והקינמון ומגלגלים את הסופגניות, בעודן חמות, בתערובת הסוכר ומגישים.
הערות, הארות ושאר חיות בית
• במקום סוכר וקינמון אפשר למלא את הסופגניות בריבה או לטבול בממרח שוקולד.
• במקום קמח ואבקת אפייה אפשר להשתמש בקמח תופח.
• מומלץ להשתמש בכף גלידה כדי ליצור סופגניות עגלגלות. אבל בנינו, גם סופגניות בצורה חופשית תצאנה נהדרות.
• חשוב לטגן בשמן שהגיע לטמפרטורה הנכונה ולא בשמן שטרם התחמם, אחרת תקבלו בצק ספוג בכמויות בלתי סבירות של שמן. איך יודעים? שמים את השמן בסיר רחב על אש בינונית, אחרי 2-3 דקות מכניסים לתוך הסיר ידית של כף עץ, אם מתחילות לצוץ בועות קטנות מסביב לידית, אתם יכולים להתחיל לטגן. ממהרים? זה לא הזמן להגביר את הלהבה – הסופגניות תצאנה כהות מבחוץ אבל לא מוכנות מבפנים.
• אני מקדימה תשובה לשאלה – הסופגניות האלה לא פרווה, ואי אפשר להשמיט את האשל מהמתכון.
• הצעת הגשה – אחרי שמגלגלים את הסופגניות בסוכר וקינמון, משחילים אותן על קש או מקל ומניחים בתוך כוס עם שוקו חם (כשהסופגניה למעלה, כן?). האורחים שלכם יוכלו לטבול את השמנמנות האלה בשוקו וגם לשתות אותו אחר כך. שחיתות!
היי,
כמה קינמון צריך לשים? רשום רק 1/2..
תודה 🙂
מה, חצי לא מספיק? 🙂 צודקת, תוקן
שלום קרוטית,
אציין שאפשר בהחלט לסמוך על המתכונים שלך בבלוג ותמיד נהנה להכין אותם. קלים פשוטים ובנוסף לכך עם הומור טוב שלא מצאתי במתכונים אחרים.
אולי לא בטיימינג הנכון, אבל יש לי שאלה.
מה את אומרת על במקום אבקת האפייה לשים שמרים יבשים? האמת שנשמע לי טוב… מה את אומרת על כפית שטוחה של שמרים לכל הטוב בזה? התפחה אחת או שתיים ולטגן.. זה נשמע מוזר אבל נראה לי שיכול להיות מאוד מאוד מוצלח.
חג אביב שמח וכשר!
נראה נחמד מאוד! אחרי שאני מכניסה את הסופגניות לשמן חם, להנמיך את האש??
אש בינונית, נמוכה תגרום להן להטגן הרבה זמן ואז הן תספגנה הרבה שמן. גבוהה תגרום לזה שהן תשרפנה מהר ובפנים יצא בצקי. בקיצור, באמצע 🙂
כמה מ”ל שמנת חמוצה?
מה אפשר לשים לא חלבי במקום האשל?
יש יוגורט טבעוני (על בסיס סויה לדעתי)
כמה סופגניות יוצאות במתכון הזה?
15-20
אשל/יוגורט
כמה מ״ל?
200 מ”ל
היי
אפשר להכין ולחמם כשמגיעים למארחים. אם כ, איך.
תודה
אפשר לעשות עם סירופ סוכר ?
סבתא שלי היתה אופה את ה״סופגניות אשל״ שלה, האם לדעתך ניתן לאפות גם את אלו? תודה (:
את אלה אי אפשר כי הבלילה מאוד רכה
הכי פשוט והכי הכי טעים בחנוכה מכינה כל ערב תמיד
איזה כיף <3 שיהיה חג שמח!
היי יקירה,
כמה סופגניות יוצאות בהנחה ואשתמש בכף גלידה סטנדרטית?
נראה מתכון קליל ומעולה. תודה רבה על המתכון!
על איזה סוג של שמן היית ממליצה?
אני משתמשת בשמן זרעי ענבים בחודשים האחרונים (הוא עולה בערך כמו שמן זית אבל הטעם שלו נייטרלי). אבל כמובן שאפשר גם חמניות, סויה, קנולה וכו.
מתכון מעולה!!! תודה רבה, הילדים והבעל טרפו הכל
ממש שמחה לשמוע. חג שמח!
מעולה מעולה מעולה
יצא מעולה ! הטייפ של השמן תרם לי מאד תודה רבה
בשמחה רבה. כיף שהצליח <3
הי רחלי גיליתי את האתר שלך לאחרונה וממש אהבתי, המתכונים נראים מגרים והתמונות בכלל..
בקשר למתכון הנ”ל אם אני רוצה להכין את הסופגניות יום לפני? יש מצב כזה?
תודה
ממש שמחה שאהבת וברוכים הבאים.
לגבי הסופגניות, עדיף שלא, הן הכי טעימות בשעות שאחרי ההכנה.
אם לא מגישים מיד אחריי ההכנה האם כדאי לחמם אותם או להשאיר בתנור עם חום נמוך עד ההגשה?
לחמם כמה דקות לפני ההגשה (בתנור או בטוסטר אובן) רק חשוב לגלגל בסוכר אחרי החימום ולא לפני
האם אפשרי עם קמח תופח? תודה 🙂
אפשרי לעשות מקמח חיטה מלא או קמח כוסמין מלא?
תודה!
לא ניסיתי אבל נשמע לי שיצא כבד מדי. נסי להחליף 1/3 מהכמות
רציתי,באמת שרציתי לצלם ולהעלות תמונה של המיני סופגניות אבל פשוט לא היה מה לצלם…הכל חוסל ברגע!!!
המון תודה על מתכון מצויין!הקשר בין הטעם המעולה לכמות ההשקעה המזערית הוא באמת שערוריה.
רק שאלה..אפשר להכין אותם גם בגודל סופגנייה רגילה?
איזה משמח לשמוע!
בגדול אפשרי אבל למי יש כף כזאת גדולה שנוכל להניח כמות כזאת בסיר? :))) בגלל שאי אפשר לשחק וללוש את הבצק מאוד קשה להכניס כמות גדולה בצורת עיגול לסיר השמן.
מתכננת להכין מחר ורציתי לדעת האם יש הבדל מבחינת טעם או מרקם של הסופגניות בין היוגורט לאשל?
אותו טעם ומרקם 🙂
יצא מעולה!!! הכל חוסל. תודה רבה 🙂
וואו איזה מתכון מושלם! פשוט טעים וקל!
תודה!
חג שמח!
ממש שמחה שאהבת. חג שמח!
הכנתי כמות כפולה, די בדקה ה90 לאירוח. פעם ראשונה שאני מכינה סופגניות… והכל חוסל!!! הטיפים היו במקום ☺️ לגמרי יאומץ לעוד שנים! בייחוד כשחומרי הגלם זולים וזמינים ומתאימים לתקציב סטודנטיאלי ?
ממש ממש שמחה לשמוע!
חג שמח
היי,רציתי לדעת כמה זמן בערך צריך לטגן את הסופגניות
לא ספרתי זמן כי זה נורא תלוי בגודל של הסופגניות, אבל על אש בינונית עד שהן זהובות לגמרי משני הצדדים
מתאים עם קמח תופח?
כן
רחלי,
זה נראה מעולה.
האם תוכלי לומר מהי הטמפרטורה הנדרשת?
תודה
אפשר גבינה לבנה במקום יוגורט או אשל? סתם יש בבית וחבל..
רחלי, אם אין לי כף גלידה, עם מה לעבוד שייצא לי עיגול?
היי, האם ניתן להמיר את אחד המרכיבים כדי שיהיה אפשר לאפות את הסופגניות ?
מדהימות!!! טרפנו! אי אפשר להפסיק!
אפשר להכין את הבלילה ולטגן אחרי כמה שעות?
היי רחלי 🙂
האם את ממליצה להוסיף רום / ברנדי לבלילה או שהדבר עלול להרוס את הטעם?
תודה!
איזה מתכון מדהים!!!!!
היה קליל להכנה וממש טעים, ובאמת חסכוני מבחינת עלות אם צריך כמות גדולה לעומת קניה של סופגניות מוכנות. הכנתי בבית ולקחנו להורים וחיממנו בתנור וזה אפילו הפך פחות שמנוני. לי באופן אישי היה טעים ככה, אחרים הוסיפו סוכר (זה לא ממש נדבק אחרי החימום מחדש) וריבה. רק הערה אחת: שמן לא נמצא ברשימת המרכיבים. בפוקס היה בבית, אבל הייתי בבעיה אם לא. אני מנחשת שאני לא היחידה שמסתובבת בסופר עם מתכון כרשימת קניות ?
הכנתי ויצא מדהיםם!! זה פשוט בדיחה כמה שקל להכנה אבל הטעם משגעעע ויותא ממש אוורירי כשמשתמשים בכף קפיצית זה חובה בכל מטבח. תודה ששיתפת את המתכון המעולה הזה. חג שמח לכולם.
שלום קרוטית,
אציין שאפשר בהחלט לסמוך על המתכונים שלך בבלוג ותמיד נהנה להכין אותם. קלים פשוטים ובנוסף לכך עם הומור טוב שלא מצאתי במתכונים אחרים.
אולי לא בטיימינג הנכון, אבל יש לי שאלה.
מה את אומרת על במקום אבקת האפייה לשים שמרים יבשים? האמת שנשמע לי טוב… מה את אומרת על כפית שטוחה של שמרים לכל הטוב בזה? התפחה אחת או שתיים ולטגן.. זה נשמע מוזר אבל נראה לי שיכול להיות מאוד מאוד מוצלח.
חג אביב שמח וכשר!
האם אפשר להכין את הבלילה בערב ולטגן למחרת?
היי
אפשר להחליף את האשל בגבינה לבנה?
אין לי כף גלידה ולא אוכל לחיות עם ״צורה חופשית״ של סופגניה. יש לך רעיון נוסף? אולי שקית זילוף?? תודה!
אפשר להכין את הבלילה ולטגן אחרי כמה שעות?
ניתן להחליף את האשל בריקוטה? תודה מראש!!
יצאו ממש טעימות !! תודה !!
מתכון מעולה!
התערובת של הסוכר והקינמון לא נתפס לי על הסופגניות.
מה הסיבה?
היי יקרה,
המתכונים מושלמים! לא מוותרת עליךך 😉
שאלה קצת דחופה לי… האם ניתן להכין את הסופגניות בתוך מכשיר מולטיקייק והן תצאנה אווריריות וטובות ?
היי יקרה,
המתכונים מושלמים! לא מוותרת עליךך 😉
שאלה קצת דחופה לי… האם ניתן להכין את הסופגניות בתוך מכשיר מולטיקייק והן תצאנה אווריריות וטובות ?
הסוכר והקנמון לא נדבקו לסופגניות. מה יכולה להיות הסיבה?
יצא מעולה!!!
תודה על מתכון מעולה יקירה!!!
ילך עם שקית זילוף במקום כף גלידה?
אני הכנתי עם שקית זילוף יצא מושלם
הכנתי ויצא מושלם. תודה לך ❤️
הי, כמו רבות גם אני נהנית מהמתכונים שלך .
קראתי את כל השאלות והתשובות ובכל זאת לא מצאתי מענה לשאלה למה הסוכר והקינמון לא נדבקו .
תודה