מנה יפהפייה, חגיגית וטעימה בטירוף שמכינים בקלות. אפשר להכין גם יום לפני ההגשה ולחמם בתנור לפני שמגישים.
אל תפספסו: מאות מתכוני בשר מעולים
מניפת תפוחי אדמה עם קציצות בשר ברוטב אדום
מצרכים לקציצות:
500 גרם בשר טחון
1 בצל לבן גדול, קלוף
6 שיני שום, קלופות
עלים מ-3 ענפי סלרי
½ צרור עלי פטרוזיליה
¼ צרור עלי כוסברה
¾ כפית בהרט
1/3 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית מלח
לתפוחי אדמה ולרוטב:
6-7 תפוחי אדמה בינוניים, שטופים
1 כף פפריקה אדומה מתוקה
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור טחון
2 כפות סילאן
½ כפית בהרט
1 כפית אורגנו או פטרוזיליה מיובשת – לא חובה
1 כף גדושה רסק עגבניות
3 כוסות מים חמימים
אופן הכנה:
– חותכים את הבצל לרבעים ושמים בקערה הגדולה של המג’ימיקס. מוסיפים שיני שום, סלרי, כוסברה ופטרוזיליה וטוחנים עד שנוצר מעין ממרח ירוק. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. אם אין לכם מעבד מזון אפשר לקצוץ הכל דק דק.
– מוסיפים את התערובת הירוקה לבשר ומערבבים. שומרים במקרר, כשהקערה מכוסה, עד להכנה.
– מניחים את הקערה הבינונית בתוך הקערה הגדולה של המג’ימיקס ומרכיבים מעל את דיסקית הפריסה הדקה (מספר 2). פורסים את תפוחי האדמה בעזרת דיסקית הפריסה (שימו לב שאפשר להכניס את תפוחי האדמה בשלמותם ולא צריך לחתוך אותם כדי שיכנסו למג’ימיקס). למי שאין מעבד מזון עם דיסקית פריסה אפשר לחתוך עם סכין לפרוסות דקות או בעזרת מנדולינה.
– מערבבים את כל מצרכי הרוטב.
– מרכיבים: יוצרים קציצות בגודל 4-5 ס”מ ומועכים מעט לקציצה פחוסה. מדביקים 2-3 פרוסות תפוחי אדמה לכל צד של קציצה ומניחים בסיר סוטאז’ בגודל 24 ומעלה. חוזרים על הפעולה עם כל הבשר ותפוחי האדמה. אם בסוף נשארים תפוחי אדמה דוחפים אותם בין לבין.
– שופכים מעל את הרוטב. שימו לב שהרוטב צריך להגיע לחצי גובה הקציצות. אם חסר אפשר להוסיף מים.
– מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך שעה ורבע או עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי. אופציה נוספת היא לאפות, עם המכסה (או עם כיסוי של נייר אפייה ורדיד אלומיניום) במשך שעה ולאחר מכן להוריד את הכיסוי ולאפות עוד 30 דקות עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי.
הערות ושדרוגים
– במקום בשר טחון אפשר להשתמש בעוף טחון או פרגיות טחונות.
– במקום רוטב אדום אפשר להכין רוטב צהוב ולהמיר את הפפריקה בכורכום. במקרה הזה אפשר לוותר על הרסק.
– המתכון בשיתוף ניופאן.
נראה מיליון דולר. אין ספק שאכין את זה 🪬סיפרת על קינוח שאת מתענגת עליו ותוספת מיוחדת. כמובן שאשמח אם תצרפי בסטורי.
העיקר שיהיה לנו חג שקט ושמח ככל שניתן ושהחטופים יזכו להיות בחברת בני משפחתם בארץ.🙏🏼
יצא מדהים !!!!!!!! ממש מתכון מיוחד. תודה
הכנתי עם פרגיות ובנוסף לתפו”א שילבתי גם פרוסות דקות של סלק …..
רוצה להכין לחג בגרסה טבעונית-
אולי עם קציצות טופו .. לטגן אותם קצת לפני
יעבוד לדעתך או שיתפרק ?
איזה כיף לשמוע!
צריך משהו שיחזיק את התערובת של הטופו כמו קמח כלשהו או ביצה ואז זה לא טבעוני. אולי קמח חומוס או קמח תפוחי אדמה קו קמח עדשים.
יצא ממש טעים!!
מתכון מיוחד…
משום מה התפוא יצאו בהירים ובכללי לא יצא לי עטוף ברוטב האדום כמו בתמונה.. למה?
אגב, שאפיתי בתנור..
האם צריך לקלף את התפוחי אדמה או שלא חייב?
שלום, האם ניתן להקפיא את התבשיל? ואם לא, האם הוא יחזיק במקרר ארבעה ימים?
יחזיק 4 ימים. מומלץ לא להקפיא בגלל תפוחי האדמה.
מתכון לא מוצלח לצערי.
ממש לא יצא כמו בתמונה, יש טעות ברוטב לדעתי ברמת כמויות המים, יצא נוזלי מידי.
הקציצות סבירות ולא יותר.
יצא חלום!!
שדרוגים
כוס ציר בקר
בסיום לשים ענף רוזמרין לניחוח מושלם
בתאבון