מנה מרשימה וחגיגית שמכינים באמת בכמה דקות בודדות. חותכים את העוף, מזלפים תיבול ולתנור. והתוצאה? אדירה. החיתוך מאפשר לחום של התנור להכנס פנימה ולבשל את העוף מהר אז הוא לא מתייבש הרבה זמן בתנור וגם הטעמים מחלחלים פנימה לתוך העוף ומתבלים כל פרוסה ופרוסה. ואף מילה כמה זה יפה 🙂
לאינסטגרם שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם.
מניפות חזה עוף ברוטב דבש
מצרכים:
4 חזות עוף שלמים – עוף טוב
2 בצלים סגולים או לבנים, קלופים
4 כפות שמן זית
4 כפות דבש (או סילאן או מייפל)
עלים מ-4 ענפי טימין
1 כפית שטוחה מלח גס או דק
¼ כפית פלפל שחור גרוס
לעיטור (לא חובה):
½ כוס גרגירי רימון
¼ צרור עלי פטרוזיליה
אופן הכנה:
– חותכים את הבצלים לרבעים.
– חותכים את חזות העוף לפרוסות בעובי 1 ס”מ אבל לא חותכים עד הסוף אלא 2 ס”מ פנימה וזהו. מניחים על תבנית שמתאימה לתנור.
– מזלפים מעל כל חזה כף שמן זית, כף דבש, מלח, פלפל ומעט עלי טימין.
– מניחים מסביב את הבצלים (ואפשר גם שיני שום).
– מעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במצב טורבו ואופים במשך 20 דקות או עד הזהבה. מומלץ מאוד להשקות את העוף בנוזלים בזמן הצלייה.
– אם אחרי 20 דקות העוף מוכן אבל עוד לא קיבל צבע יפה למעלה מעבירים את התנור למצב גריל עליון לכמה דקות.
הערות ושדרוגים
– בגלל זמן האפייה הקצר אפשר להוסיף לתבנית כל דבר שנאפה מהר כמו שום, קישואים, פלפלים, כרוביות ועוד.
– לא חובה להוסיף גרגירי רימון אבל זה מהמם בנראות ומושלם לשולחן החג.
– אפשר להכין את העוף גם כמה שעות קודם ורק לחמם מעט לפני ההגשה.
– תהיו נדיבים עם הדבש/סילאן/מייפל.
– המתכון בשיתוף עוף טוב.
רצוי קישור לאינסטגרם בכל מתכון
במידה ואין אפשרות לטורבו האם זמן הכנה משתנה?
אפשר להכין מראש ולהקפיא?
במידה וכן, כמה זמן מראש?
הי,מה הכוונה להשקות בנוזלים בזמן הצלייה? לשים שמן זית?לשים עוד מהרוטב?
נראה לי שהכוונה להשקות מהרוטב שמצטבר בכלי, לקחת כף ומהצדדים להשקות את העוף עצמו.
האם אפשר להקפיא
האם אפ/שר לשים גם פרוסות תפ”א בתחתית, יצא טוב?
יצא מושלם