כל כך מתוקים וקלים להכנה שכיף לפתוח איתם את הבוקר. שימו לב שלמרות הכמות הקטנה של המצרכים (רק ביצה אחת ופחות מכוס קמח) יוצאים כאן לפחות 25-30 מיני פנקייקים. אתם יכולים כמובן להכפיל כמויות בהתאם לכמות שתרצו.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
צפו בסרטון איך מכינים ♥
View this post on Instagram
מיני פנקייקים מיקי מאוס מ-5 מצרכים
מצרכים:
1 ביצה L
2 כפות סוכר
½ כוס תפוזים סחוט פריגת
4 כפות שמן מסוג סוג שיש בבית
1 כפית משחת/תמצית וניל – לא חובה
¾ כוס קמח תופח
אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים את כל המצרכים פרט לקמח וטורפים היטב.
– מוסיפים את הקמח וטורפים עד שהוא נטמע והבלילה חלקה.
– מעבירים את הבלילה לסקוויזר או לשקית זילוף או לשקית סנדביצ’ים או לשקית זיפלוק.
– מחממים מחבת עם ממש מעט שמן (מומלץ לנקות את השמן עם נייר סופג כדי שלא יהיה יותר מדי). יוצרים חור בעובי ½ ס”מ במידה ומשתמשים בשקית. אם משתמשים בסקוויזר אין צורך כי יש בפיה כבר חור.
– יוצרים פנקייק קטן בקוטר 5 ס”מ על מחבת, מחכים שנייה ומזלפים 2 עיגולים קטנים מהבלילה בחלק העליון של הפנקייק הקטן. מטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבלילה.
– מאבקים באבקת סוכר או מזלפים מעל מייפל או סירופ שוקולד.
הערות ושדרוגים
– במקום שמן אפשר להשתמש ב-30 גרם חמאה מומסת (לגרסה חלבית).
– במקום תפוזים אפשר להשתמש בחלב.
– במקום קמח תופח אפשר להשתמש בקמח בכמות זהה + כפית אבקת אפייה.
– במקום סוכר לבן אפשר להשתמש בכל ממתיק אחר שאוהבים כמו מייפל, תחליפי סוכר, סילאן וכו.
– המתכון בשיתוף פריגת.
במקום ביצה אפשר רסק תפוחים + 1 כף חומץ? טבעוני
חייב את המיץ תפוזים (אצלנו לא אוהבים)
פעם ראשונה שהילדות שלי אוכלות פנקייקים ומבקשות עוד.
מגרה וטעים.
כמה יוצאים?
האם חייב מיץ תפוזים ?(אין לנו בבית…)