אחד הדברים הכי מופלאים שקרו לי בעקבות העבודה, זה מעגל החברים שגדל. קולגות ובלוגרים שנכנסו לחיי, לקוחות שכבר מזמן הפכו לחברות וגם גולשים של הבלוג שיצא לי להכיר.
זאת זכות גדולה מאוד, בעיקר בגילי המופלג 🙂 בכל זאת, בשלב הזה של חיי יש פחות מסגרות חברתיות חדשות וקצת יותר קשה להכיר חברים וחברות.
אחת מהן היא אפרת ליכטנשטט, שרובכם מכירים מהבלוג ‘אז מה את עושה כל היום‘.
אני ואפרת מכירות כבר שנים, ואפילו ערכתי את הספר שלה ושל נטלי – הספר המתוק, אבל רק בשנה-שנתיים האחרונות התקרבנו יותר. בגלל המרחק בינינו, היא בירושלים ואני בראשל”צ, ובעיקר כי שתינו עסוקות משל היינו אובמה, אנחנו לא מצליחות כמעט להפגש אבל מקפידות לדבר כמעט כל יום בטלפון.
לא בגלל שהיא חברה שלי, ולא בגלל שאני חושבת שהיא אחת הנשים עם האינטליגנציה הרגשית הכי מופלאה, אפרת היא באמת גאון של תוכן ו-ויזואליה. היא מייצרת סרטוני סטופ מושן אדירים גם לבלוג שלה אבל גם לחברות מסחריות מהגדולות במשק, והיא מתחזקת עמוד אינטסגרם שכל כולו השראה.
יש ימים שאני מסיימת לצלם ופתאום קולטת שיצא לי אפרת. גם בגלל שהיא מהווה השראה כל כך גדולה וגם כי אני והיא מאוד דומות בדרך שבה אנחנו חושבות ולא פעם יוצא לנו להכין בדיוק את אותו הדבר או להשתמש בול באותה המפית למרות שלא דיברנו על זה קודם.
בקיצור, חפרתי רק כדי לספר לכם שסוף סוף יצא לנו להפגש ולאפות ביחד! שזה מהמם כי בכל השנים שאנחנו מכירות זה מעולם לא קרה.
אל המפגש המשמח הזה הצטרפה גם מיכל אנסקי האהובה כל כך, שאנחנו חברות כבר מעל 8 שנים, ביחד עם גבריאלי, הבת שלה, שהיא כל כולה מתיקות אינסופית.
3 נשים שהאוכל עבורן הוא דרך חיים, דרך לדבר עם אחרים, דרך לספר סיפור. 3 נשים שיודעות משהו על העולם הזה גם אם הוא קטן ביחס למה שיש ליקום ללמד אותנו.
אז מה הכנו אתם תוהים? הו, שאלה מעולה.
מיכל הכינה אפוגטו עם גלידת קוקוס ביתית שזללתי במשך שבוע אחר כך, אפרת הכינה מאפי גוזלמה אישיים, מבצק שמכינים מ-2 מצרכים! במילוי תרד ובצל – הו גד כמה טעים. את המתכון שלה תוכלו למצוא אצלה בבלוג וגם לראות אותו כאן ביו-טיוב. ואני הכנתי מיני פיצות שמכינים מראש ומקפיאים כשהן 3/4 מוכנות.
ואז, כל מה שנשאר לכם או לילדים זה רק להכניס לתנור או לטוסטר אובן ל-5 דקות ויש ארוחה מושלמת.
כן, הרוטב כבר על הפיצה וגם הגבינה והתוספות, אפילו הבצק כבר כמעט אפוי לגמרי. ממש ממש כמו פיצה מקפיצה של פעם רק בקטן יותר. טעים יותר. ועם התוספות והגבינה שאתם אוהבים.
בפעם הבאה שתרצו להכין ארוחת ערב כל מה שתצטרכו זה להמתין 5 דקות עד שזה מוכן. וזהו, יש ארוחת פיצה לכולם.
ויש גם סרטון סטופ מושן! שאפרת המושלמת צילמה וערכה ביום שנפגשנו. כמה כשרון, כמה.
- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
- רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
מיני פיצה מקפיצה – פיצות קטנות ששומרים במקפיא עד לארוחה
מצרכים לבצק (25-30 מיני פיצות):
3 גרם (1/2 כפית) שמרים יבשים או 10 גרם שמרים טריים
10 גרם (1 כפית) סוכר או מייפל
330 מ”ל (1 ו-1/3 כוסות) מים
500 גרם (3 ו-1/2 כוסות) קמח לבן
30 מ”ל (3 כפות) שמן זית
15 גרם (1 כף) מלח דק
לרוטב ולטופינגז:
1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן (יש עם בזיליקום או מיוחד לפיצה)
200 גרם גבינה צהובה או מוצרלה – מגורדת
תוספות שאוהבים – פטריות, תירס, זיתים, בצל וכו
אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים לפי הסדר ברשימה ולשים במשך 8-10 דקות או עד שהבצק רך וגמיש. מכסים ומתפיחים שעה בחוץ או למשך הלילה במקרר.
– מרדדים את הבצק, על משטח מקומח, לעובי 1/2 ס”מ (אפשר גם טיפל’ה יותר) וקורצים עיגולים בקוטר סף של כוס (כוס זכוכית הפוכה) או בכל קוטר שאוהבים. את שאריות הבצק אוספים לכדור, מאפשרים לו לנוח כשהוא מכוסה למשך 15 דקות ושוב מרדדים וקורצים עוד עיגולים.
– מניחים את עיגולי הבצק על תבנית תנור עם נייר אפייה ומכסים. מאפשרים לבצק לנוח 20-30 דקות.
– מחממים תנור ל-200 מעלות.
– בעזרת האצבעות דוחפים את החלק הפנימי של עיגולי הבצק כלפי התבנית כדי שיווצר שקע באמצע ושוליים קצת יותר מוגבהים מסביב. אפשר גם לחורר קצת את האמצע עם מזלג כדי שלא יתפח במהלך האפייה (צריך את השקע בשביל הרוטב העגבניות שלא יברח החוצה מדי).
– אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 10 דקות או עד שהבצק מזהיב אבל מעט. לא צריך כאן הזהבה מלאה כי הפיצות עוד יכנסו לתנור עם הרוטב והגבינה.
– אופציה ראשונה להקפאה: מוציאים ובשלב הזה אפשר להכניס לשקית אטומה או קופסה ולשמור במקפיא. כשרוצים פיצה פשוט מוציאים עיגולים בצק אפויים, מניחים מעל רוטב עגבניות, גבינה ותוספות ואופים בחום גבוה עד שהפיצה זהובה.
– אופציה שנייה להקפאה: אחרי שהבצק נאפה מניחים באמצע רוטב עגבניות, מפזרים גבינה ותוספות ומעבירים לקופסה, אפשר גם בכמה קומות בקופסה עם נייר אפייה בין קומה לקומה, ומקפיאים. כשרוצים פיצה פשוט מוציאים כמה מיני פיצות שרוצים ואופים בתנור כמה דקות עד הזהבה של הגבינה.
הערות ושדרוגים
– אפשר להכין רוטב בבית פשוט מערבבים קופסה עגבניות מרוסקות דק של חברה איכותית ביחד עם 2 כפות שמן זית, מעט מלח ופלפל, 1 כפית בזיליקום או אורגנו יבש ואפשר גם כפית רסק עגבניות אבל לא חובה. עוד אופציה היא להוסיף 2 שיני שום כתושות דק או 1/2 כפית אבקת שום.
– רוטב עגבניות מתובל יש באמת בכל סופר. כולם יעבדו פה מרוטב עגבניות עם פלפלים ועד רוטב עגבניות עם בזיליקום או רוטב עגבניות לפיצה/פסטה.
– הפיצות נשמרות במקפיא גם כמה חודשים.
– אם יש לכם מוצרלה היא תעבוד פה מעולה וגם ממש טעים לפזר מעל הפיצות המוכנות עלי בזיליקום טריים.
– תוספות! קחו בחשבון שהאפייה עם התוספות מאוד מהירה כי הבצק כבר די מוכן ולכן צריך תוספות שלא צריכות הרבה זמן אפייה. מה למשל: תירס, זיתים, פרוסות פטריות, אננס, בולגרית, עגבניות מיובשות, קוביות בטטה רכות, פרוסות בצל חתוכות דק ועוד.
– אפשר להכין עם קמח כוסמין.
– לגרסה טבעונית ממירים את הגבינה בגבינה מותכת טבעונית. יש הרבה בשוק.
– חשוב חשוב לדקק את מרכז הבצק עם האצבעות ו/או עם מזלג לפני האפייה הראשונה כדי שיווצר באמצע שקע מספיק רחב לרוטב.
– רוצים להכין בצק ללא שמרים והתפחות? מכינים את הבצק שבמתכון הזה רק לשים אותו במיקסר עם וו גיטרה ולא מערבבים רק בעזרת הידיים כדי שיווצר בצק אחיד ורך. מאפשרים לו לנוח 20 דקות ואז עובדים איתו כמו במתכון פה.
מדהים מדהים! רעיון גאוני וכל כך פרקטי! חייבת לנסות בהקדם:) את נהדרת!!!♥️ והסרטון האמת מקסים!
תודה!
מדהים! אהבתי את הקלילות של ההכנה..
שאלה, האם אפשר להכין את הבצק במעבד מזון ואחר כך ללוש אותו קצת ביד? 🙂
אלופה!
רחלי הפכם בחרת בתיאור מוגזם… 5 דקות? מהכותרת נכנסתי כדי לראות רגע באמת איך מכינים פיצה ב5 דקות ותהיתי איזה בצק קנוי בחרת לתיאור המתכון.
אבל…. התפחה, לישה, רידוד, קריצה, הכנת רוטב קיצוץ ולשים בתנור כל אלו 5 דקות?! אם אעקוב אחר תיאורי הזמן אגיע ללפחות שעתיים.
שזה לא שלילי. זו הכנת פיצה. וכנראה היא מאד טעימה. אבל לא 5 דקות. תוספת מיותרת לכותרת.
צודקת בכל מילה!
אני מרגישה מרומה במקרים כאלה…
גם אני נכנסתי לקרוא בציפייה והתאכזבתי…
למה מרומות? יש שם אופציה לבצק מהיר וזה באמת 5 דק’.
לפי דעתי רחלי התכוונה לכך שאחרי ההקפאה – זאת אכן ארוחת ערב בחמש דקות 🙂
האם את יכולה להמליץ על גבינה (לא מחלב) לשים במקום? הבת שלי אלרגית לחלב ובא לי לפנק גם אותה גם בפיצה…תודה!
הי רחל,
האם יש לך מתכון לבצק פיצה גדולה שניתן להכין ולהקפיא? פיצה שאפשר להפשיר, לשים תוספות ולחמם בתנור לארוחת ערב.
הכנתי את המיני פיצה ונראה לי שהבצק הזה לא יתאים לפיצה גדולה…
אם אני טועה ויש לך טיפ טוב איך להכין אז אשמח.
תודה
היי, הכנתי את הבצק ויצא מאוד דביק ולא נוח לעבודה, מה יכולה להיות הסיבה? דייקתי בכמויות. מכינה קבוע את המתכון לפיצה ביתית המושלמת שלך שאכן היא מושלמת ברמות והבצק הזה ממש שונה..
ניתן לאפות אותן יחד עם הרוטב והגבינה ואחרי האפייה להקפיא? אם כן אחאי ההפשרה הן עדיין טעימות?
הפיצות הקטנות הן רעיון מקסים ומאוד פרקטי ואימצתי אותו בחום למטבח שלי. נהדר להקפיא את זה ובעת הצורך לקחת לעבודה ולחמם , לתת לילדים לבית הספר לפעמים במקום כריך. לטעמי הבצק פחות מוצלח ולכן לקחתי את הרעיון אבל החלפתי את הבצק. תודה !
יכול להיות שהתבלבלת בין השמרים הטריים ליבשים? בד”כ צריך 10 ג’ שמרים יבשים לחצי קילו קמח
הכנתי אתמול לראשונה עם קמח כוסמין 80%, אחרי שעה וחצי של התפחה, הבצק בקושי תפח. זה קשור לזה שקר עכשיו, או שעשיתי משהו לא בסדר?
הבצק יצא גם דביק- מה יכולה להיות הסיבה לזה?
וגם איך את קורצת עיגולים כאלו יפים, כל עיגול שקרצתי הצטמק מאוד..
אני לא מצליחה להבין
הכותרת היא פיצות ב5 דק.
נדרשת התפחה של כמה שעות.. איך זה חמש דקות?
נכנסתי לכמה מתכונים פה והכותרות מטעות חבל
מעוניינת להכין ולא להקפיא, אלא לקחת ישר לגן של הילדונת 🙂 האם נדרשת אפייה רק של הבסיסים או שאפשר כבר לאפות פעם אחת עם כל התוספות (רוטב, גבינה וכו’)?
תודה 🙂
אפשר הכל ביחד ♥
יצא מעולה! תודה על המתכון המושקע!
ואמנם לוקח קצת זמן לחכות להתפחה אבל חוצמזה זה תיקתק!