שילוב מיוחד בין תחתית קראנצ’ית של עוגיות לוטוס, עוגת גבינה רכה שמכינים ב-2 דקות ערבוב, קצפת לוטוס עם טעם קרמלי עדין ועוגיית לוטוס שהופכת את העוגות למלכות של החג.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
מיני עוגות גבינה עם קצפת לוטוס
מצרכים לתחתית (10-12 עוגות):
2 אריזות (180 גרם סה”כ) עוגיות לוטוס
40 גרם חמאה מומסת
לעוגות גבינה:
1 קופסה (250 גרם) גבינת שמנת בטעם טבעי או מסקרפונה
2 ביצים L
1/2 כוס סוכר לבן
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת להקצפה 38%
2 כפות קורנפלור או קמח לבן
1 כפית תמצית וניל איכותית
לקצפת לוטוס:
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת להקצפה 38%
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כף אבקת סוכר
1/4 קופסה ממרח לוטוס
5-6 עוגיות לוטוס לעיטור
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-170 מעלות ומניחים 10 מנז’טים בתוך תבנית שקעים.
– טוחנים את העוגיות לפירורים דקים ומוסיפים את החמאה. מערבבים היטב.
– מניחים בכל מנג’ט כפית גדושה מפירורי העוגיות עם החמאה ומהדקים היטב לתחתית.
– אופים במשך 10 דקות ומוציאים החוצה לצינון קצר עד שהבלילה של העוגות מוכנה.
– בקערה בינונית שמים את כל מצרכי עוגות הגבינה וטורפים היטב עד שאין גושים. אפשר גם עם בלנדר יד או בעזרת מטרפה.
– מחממים תנור ל-160 מעלות.
– ממלאים את המנז’טים בבלילה ממש כמעט עד לחלק העליון של המנז’ט. שימו לב שהעוגה תגיע בסוף בדיוק לגובה הזה כי היא קצת צונחת אחרי האפייה.
– אופים במשך 15 דקות או עד שהחלק העליון יציב אבל עדיין לבן. מוציאים ומצננים.
– בינתיים מקציפים בקערת מיקסר עם וו הקצפה מיכל שמנת, אינטסנט פודינג, אבקת סוכר וממרח לוטוס עד לקבלת קצפת יציבה.
– כשהעוגות קרות לגמרי מזלפים מעל תלולית יפה בעזרת שקית זילוף וצנתר בכל צורה שאוהבים.
– שוברים את העוגיות לחצי ומניחים חצי עוגייה בחלק הצידי של הקצפת.
– שומרים במקרר עד להגשה.
הערות ושדרוגים
– אפשר להגיש את העוגות גם בלי הקצפת מעל ואפשר גם להכין קצפת וניל.
– מי שאוהב טעם דומיננטי של לוטוס יכול להכניס לבלילת הגבינה 2 כפות לוטוס ולערבב ביחד ואפשר גם להניח תלולית של הממרח מעל העוגות לפני האפייה.
– עוד אופציה לשדרוג היא להוסיף לכל עוגה קטנה קוביית שוקולד לבן (לפני האפייה).
– המתכון בשיתוף לוטוס.
אפשר להקפיא את העוגה המוכנה? אפילו לפני ששמים קצפת?
אפיתי, והתערובת לא נאפתה ונשארה דלילה. האם הכוונה הייתה להקציף אותה לרמת קרם? בהוראות היה רשום לטרוף
גם לי קרה בדיוק אותו הדבר. זה נשאר ממש נוזלי. האם 15 דקות זה לא מפסיק זמן? או שכמות הקמח לא מספיקה?