אם יש מאפה אחד שאני לא מצליחה לשכוח מהביקור שלי ביוון זה מאפה האלים. את השם אגב, המציאו לו בארץ במסעדת גרקו היוונית שם הוא נמכר והפך לאחד הפופולריים.
ביוון לעומת זאת, כששאלתי כמה וכמה פעמים מה השם של המנה הזאת, הם הרימו את הכתפיים והסבירו שאין לו ממש שם, הוא פשוט קיים שם מאז ומתמיד.
כך או כך, השם שדבק בו מתאים לו בול! מדובר לגמרי במאפה אדיר שמשלב פריכות של בצק פילו לצד רכות של גבינה שנמסה מעט בטיגון או באפייה ואל השילוב הזה תוסיפו את המתיקות של הדבש עם המליחות של הפטה (או גבינה מלוחה אחרת לבחירתכם – הסבר בהערות).
השילוב המטורף הזה בין מתוק עז, מלוח עדין, שומשום קלוי ובצק קראנצ’י הופכים את הביס לחוויה שאין לתאר. כל כך מעט מצרכים וכל כך הרבה טעם.
והפעם הבאתי לכם את המאפה הזה בגרסה הכי מופלאה שלו – גרסת המיני. אני מאוהבת בגרסה הזאת גם כי היא מתוקה ויפה ונוח מאוד לאחוז במיני מאפים האלה אבל גם כי יש מאחורי זה הגיון קולינרי – בכל ביס יש יותר בצק קראנצ’י שעוטף את הגבינה. רק אל תתקמצנו על הדבש, הוא זה שמחבר הכל יחד.
- הכנתם? אני אשמח לראות ולשתף אצלי בסטורי. אל תשכחו לתייג אותי כדי שאוכל לראות איך יצא לכם.
- אגב, לקבוצת הפייסבוק הכי שווה ביקום כבר הצטרפתם? באמת שמדובר בקהילה הכי מדהימה ומפרגנת שיש.
מיני מאפה האלים
מצרכים (15 מיני מאפים):
5 דפי פילו, מופשרים על פי הוראות היצרן
1 חבילה (250 גרם) גבינת פטה או חמד
דבש בנדיבות
4-5 כפות שומשום לבן ואפשר לערבב גם עם שחור
שמן זית לטיגון או אפייה
אופן הכנה:
– קולים את השומשום הלבן עד מחבת חמה, ללא שמן, עד שהשומשום מתחיל ממש מעט להזהיב. מצננים.
– חותכים את הגבינה לפרוסות בעובי 1 ס”מ. מומלץ לא יותר מזה כדי שהמאפים יצאו עדינים. את הפרוסות חותכים למלבנים קטנים בערך ברוחב 3-4 ס”מ.
– מניחים עלה פילו על השיש ומתיזים תרסיס שמן בשכבה דקה. שימו לב שרוחב של העלה מונח מולכם.
– חותכים את העלה ל-3 פסים שווים ברוחב שלהם ומניחים בתחתית כל פס בצק את מלבן הגבינה. הבצק יהיה רחב מרוחב הגבינה וזה בסדר.
– מקפלים את צד ימין של הבצק כלפי פנים ואז את צד שמאל ומגלגלים את הגבינה בתוך הפס שנוצר. בעצם מכינים סוג של אגרול (יש סרטון אצלי בסטורי איך עושים את זה בשנייה).
– חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והגבינה.
– אם רוצים לאפות מניחים את המאפים הקטנים על תבנית תנור עם נייר אפייה משומן בשמן זית ומתיזים תרסיס שמן מעל. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד שהמאפים זהובים.
– אם רוצים לטגן מטגנים את המאפים על מחבת עם 1 ס”מ שמן עד שהם זהובים מ-2 הצדדים.
– מגישים חם עם מלא דבש ושומשום קלוי.
הערות ושדרוגים
– אם רוצים לחמם את המאפים אחרי שהם התקררו פשוט מחממים אותם בתנור או בטוסטר אובן במשך 5 דקות.
– מייפל עובד כאן אבל קצת פחות טעים. סילאן לא עובד, אל תנסו 🙂
– אפשר לשים בפנים כל גבינה מלוחה עדינה ובתנאי שתהיה יציבה. חמד רכה יותר ופטה שומרת יותר על הצורה שלה.
– נסו לפזר מעל הדבש גם עלי אורגנו טריים, יוצא מושלם.
את הדבש מורחים מעל או רק טובלים את המאפה ואוכלים? לא ממש הבנתי…
אחד המתכונים הכי מושלמים שעשיתי בחיי
קל וממכר!!!
אל תתקמצנו על הזמן, תטגנו, זה כמה שניות טיגון מכל צד ויוצא טעם אלוהי
חבל שאין אפשרות לשים תמונה, יצא משגעע
מזלפים מלא דבש מעל
את הדבש מזלפים מעל המאפה ואז אוכלים עם מלאא דבש
וואו, המאפההכי טעים ביקום. איזה כיף שפרסמת! תודה
המאפיה נקרא Galaktobouriko ואכן טעם גן עדן
אפשר להרכיב ולשמור במקרר כמה שעות, לאפות רק בערב לפני ההגשה?
כן
יעבוד עם עלי סיגר במקום פילו?
היי ! אני אלרגית לדבש..ותוהה אם לדעתך יש תחליף הולם במקום דבש ? משהו שעדיין יתן את המתיקות והמליחות הכייפית ?
ראיתי שהיא כתבה שמייפל גם הולך
נראה מגרה ומושלם. אין על המתכונים שלך!
עם גבינה בולגרית יתאים?
שווה את הטיגון או שגם בתנור יוצא קראנצ’י ונהדר?
חוזרת לשתף שיצא מעולההה
עם בולגרית
בתנור
והכיף הגדול שזה דקה עבודה!!
נראה מוש! יש הבדל משמעותי בטעם/מרקם בין אפייה לטיגון פה?
אני בדרך כלל לא חוזרת לכתוב תגובה.. אבל המתכון הזה הוא הצלחה אדירה! עשינו עם גבינת חמד ויצא סוף ! מדהים! תודה רבה
אחד המתכונים הכי מושלמים שעשיתי בחיי
קל וממכר!!!
אל תתקמצנו על הזמן, תטגנו, זה כמה שניות טיגון מכל צד ויוצא טעם אלוהי
חבל שאין אפשרות לשים תמונה, יצא משגעע
רק מעדכנת שעשיתי בדיוק לפי ההוראות של הגודל, חתכתי כל עלה ל-3 והגבינה הספיקה ל9 עלים…רק שלא תתכוננו רק עם 5😬
האם אפשר להכין ולאפות בשישי כדי להגיש בשבת (רק לחמם לפני) או שזה יפגום בטעם?
פשוט מדהים מעוניין לקבל עוד מתקינים מדהימים
הכנתי. יצא אש. תודה!