זוכרים את טרנד המיני שכיכב כאן בכל מקום? מיני פנקייק, מיני עוגיות מושלגות, מיני בראוניז. כמעט כל קינוח הפך בשנייה לסוג של קורנפלס קטן ששמים בערימה בצלחת.
אני מודה, חיבבתי ואני עדיין מאוד מחבבת, את הקטנטנים האלה. יש משהו בגודל הקטן שהופך את הכל למתוק ושמח יותר. ובואו נודה על האמת, גם כיף יותר לאכול ככה.
אגב, גם ילדים מאוהבים בגרסה המוקטנת שאפשר להחזיק ביד ולאכול בקלות רבה יותר.
אז בהמשך לטרנד המיני החלטתי הפעם להכין לביבות גבינה משגעות בגרסה מוקטנת שמגישים לצד שמנת חמוצה, יוגורט, לאבנה או מטבל יוגורט ועירית שאת המתכון שלו תוכלו למצוא ממש פה.
אגב, אצלי בבית התעלפו עליהן והכנתי אותן לפחות 3 פעמים באותו יום, אז מראש ממליצה לכם להכין כמות כפולה.
- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
- רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
מיני לביבות גבינה מלוחות
מצרכים (ל-20 מיני לביבות):
2 ביצים L
1 כפית מייפל
240 מ”ל (1 כוס) חלב או מים
50 גרם חמאה מומסת או שמן זית
1/2 כפית מלח
70 גרם (1/3 שקית) פתיתי מוצרלה השף הלבן
70 גרם (1/3 מארז) קשקבל
175 גרם (1 ו-1/4 כוסות) קמח תופח
אופן הכנה:
– בקערה גדולה שמים ביצים, מייפל, חלב, חמאה מומסת ומלח וטורפים היטב.
– מגרדים את הקשקבל על החלק הדק בפומפייה.
– מוסיפים את הגבינות ומערבבים היטב.
– מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בבלילה.
– משמנים מעט מחבת רחבה ובעזרת כפית או שקית זילוף עם צנטר או בקבוק לחיץ, יוצרים מיני לביבות במחבת ומטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה עדינה.
– מגישים חם עם יוגורט או שמנת חמוצה או ככה לבד עם סלט ירקות והמון מצב רוח.
הערות ושדרוגים
– בשלב הראשון של טריפת המצרכים אפשר להוסיף עירית קצוצה ו/או פלפל שחור גרוס.
– אפשר להכין את הלביבות גם בגרסה גדולה יותר והן מעולות גם כארוחת ערב בכל יום בשנה.
– אם הבלילה יוצאת סמיכה מדי פשוט מוסיפים עוד קצת חלב.
– במקום קשקבל או מוצרלה אפשר להשתמש בעמק מגורדת.
– המתכון בשיתוף תנובה.
היי, האם אפשר להמיר לקמח כוסמין או כל קמח אחר?
בהחלט אפשר. יעבוד מעולה רק להוסיף עוד טיפה חלב/מים. המרקם צריך להיות כמו של פנקייק.
הי האם אפשר להשתמש בקמח שקדים? ואם כן להוסיף אבקת אפיה?
היי, האם ניתן לאפות גם?
במה אפשר להמיר את הקשקבל?
האם במקום מייפל אפשר דבש?
רחלי שלום,
האם אפשר להשתמש במולטי קייק להכנת הלביבות ?
הי רחלי, האם אפשר להכין מראש ולחמם לפני הגשה?
היי, האם ניתן להחליף את החמאה ?
מתכון מוש! סידר לנו את ארוחת הערב פרפקט ❤️
האם אפשר להכין את הלביבות ללא קמח?
ואם כן במה מחליפים??
הכנתי עכשיו ויצא פשוט נהדר. באמת להכפיל כמויות!!
👌🏻