אין לי מושג איך זה קרה אבל אחרי שנים ארוכות שלא אהבתי פיסטוק במתכונים מתוקים פתאום התאהבתי בו. בצבע המשגע, בטעם האגוזי והאדמתי, במרקם העשיר כשהוא טחון למחית חלקה.
בעקבות המסע שלי עם הפיסטוק נולד המתכון הזה שהוא באמת קלי קלות ונראה מיליון דולר – מסוג הקינוחים שמכינים בשנייה ומכניסים למקרר שיחכו לרגע שהאורחים יגיעו ואפשר גם להכין ממש חצי שעה לפני הארוחה.
כל מה שצריך זה לפורר עוגיות שיש בבית לתוך כוסות שקופות, לפזר קוביות תותים שנמצאים עכשיו בשיא שלהם ומעל לזלף מוס פיסטוק שמכינים בשנייה בקערה. זהו, כל מה שנשאר זה לקצור מחמאות ולהכין שוב ושוב.
ויש גם סרטון הכנה!
View this post on Instagram
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
מוס פיסטוק ותותים בצ’יק צ’ק
מצרכים:
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
1 כפית גדושה אינסטנט פודינג וניל
2 כפות אבקת סוכר
1 כף מחית פיסטוק (חמאת פיסטוק)
5-8 עוגיות חמאה או כל עוגיות שאוהבים
1 סלסלת תותים
אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים שמנת להקצפה, פודינג וניל ואבקת סוכר ומקציפים עד לקבלת קרם רך.
– מוסיפים מחית פיסטוק ומקציפים רק עד שנוצרת קצפת בצבע אחיד. זהירות לא לשבור אותה עם הקצפת יתר. אם הקצפת כבר יציבה אבל לא אחידה בצבע שלה פשוט מקפלים עם לקקן ולא ממשיכים להקציף.
– חותכים את התותים לקוביות ומפוררים את העוגיות.
– מניחים בכוסות שקופות 2 ס”מ מהעוגיות ומעל מפזרים קוביות תותים.
– מזלפים מוס פיסטוק עד לגובה 2/3 הכוס או בכמות שאתם אוהבים ומעטרים בעוד תותים ואם רוצים גם שברי פיסטוק קצוצים.
הערות ושדרוגים
– במקום מחית פיסטוק אפשר לשים ממרח שוקולד, מחית אגוזי לוז, טחינה גולמית, חמאת שקדים, חמאת בוטנים וכדומה.
– ניתן להשתמש בכל עוגיות שאתם אוהבים.
– במקום או בנוסף לתותים אפשר להשתמש בפטל, אוכמניות, קוביות מנגו או כל פרי רך שאתם אוהבים ונמצא כרגע בעונה.
– המתכון בשיתוף השף הלבן.
הכנתי את זה לארוחת שישי ועפו על זה!
שילוב טוב של קרם עם פיסטוק ופירות וקראנץ’ של העוגיות!
האם יש אפשרות להחליף את השמנת להקצפה במשהו פרווה?
תודה על המתכון. האם מחית פיסטוק וחמאת פיסטוק זה אותו מוצר?
יש אפשרות להכין יומיים שלושה מראש ולהקפיא?