מגש אצבעות כרוב במילוי אורז

Posted on

מגש שלם של אצבעות כרוב במילוי אורז – כי בנינו, אף פעם אין יותר מדי מהם. וחכו שתגלו כמה מהר זה מתחסל הישר מהתבנית.

אצבעות כרוב במילוי אורז
אצבעות כרוב במילוי אורז
אצבעות כרוב במילוי אורז

מגש אצבעות כרוב במילוי אורז

מצרכים:
2 כרובים בינוניים
2 ו-1/2 כוסות אורז עגול
2 עגבניות אדומות ובשלות או 3/4 כוס עגבניות מרוסקות
1 בצל סגול או לבן, קלוף
1 צרור עלי פטרוזיליה
1/2 כוס צנוברים – לא חובה
3 כפות רכז רימונים (או סילאן ומיץ לימון)
3/4 כפית בהרט
1 כפית מלח
1 כף פפריקה מתוקה
4 כפות שמן זית

לרוטב:
3 כוסות מים
2 כפות סילאן
מיץ מ-1/2 לימון
2 כפות פפריקה מתוקה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
5 כפות שמן זית
1 כף אבקת שום או שום גבישי

אופן הכנה:
– משרים את האורז בהרבה מים למשך 30 דקות ושוטפים היטב 2-3 פעמים עד שהמים צלולים.
– חותכים את החלק הפנימי הקשה של הכרובים ומבשלים את הכרובים בהרבה מים (עד כיסוי) במשך 20 דקות או עד שהחלק החיצוני מתחיל להיות שקוף. מוציאים ומצננים.
– בינתיים קוצצים לקוביות קטנות את העגבניות והבצל וקוצצים דק את עלי הפטרוזיליה.
– מערבבים בקערה גדולה את כל מצרכי המילוי כולל האורז השטוף.
– מוצאים עלה כרוב וחותכים אותו לחצי. חותכים החוצה את הגזע העבה באמצע.
– מניחים פס של מילוי לרוחבו של העלה ומגלגלים למעין רולדה הדוקה.
– חוזרים את הפעולה עם יתרת עלי הכרוב והמילוי ומניחים את אצבעות הכרוב הממולאות בתוך תבנית תנור. מקפידים לצופף בינהם.
– אם נשאר לכם אורז מפזרים אותו מעל עלי הכרוב הממולאים.
– באותה קערה שבה היה המילוי שמים את כל מצרכי הרוטב ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם להעדפה שלכם. יתכן שתצטרכו עוד קצת מלח או לימון.
– מחממים תנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון.
– מוזגים את הרוטב על גבי אצבעות הכרוב כך שהם יגיעו עד ל-3/4 גובה של הכרוב. אם חסר אפשר להוסיף מים.
– מניחים מעל נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום שיסגור את התבנית היטב מכל הכיוונים.
– מעבירים לתנור ואופים במשך שעה וחצי על 180 מעלות.
– פותחים את הכיסוי, מעבירים למצב גריל עליון, ואופים עוד 10 דקות או עד הזהבה יפה מעל.

אצבעות כרוב במילוי אורז

הערות ושדרוגים
– במקום רכז רימונים אפשר לשים חצי סילאן וחצי מיץ לימון.
– אם יש לכם בבית אבקת מרק בצל תוסיפו כף לרוטב. זה משדרג ממש.
– במקום או בנוסף לפטרוזיליה אפשר לשים כוסברה ו/או בצל ירוק פרוס דק דק.
– אפשר להשתמש גם באורז יסמין או בסמטי.

2 תגובות

  1. ליאור says:

    האם אפשר להוסיף בשר טחון ? ואם כן האם צריך לטגן אותו לפניי?

  2. מרים says:

    יצא מאוד מוצלח. תודה רבה. האם יעבוד גם עם קינואה?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend