הסוד למג’דרה הזאת, ולכל מג’דרה אחרת, טמון בבצל. המון המון בצל, מקורמל היטב עד שהוא הופך ממש לסוג של ריבה שחומה. זה מה שמוסיף את המתקתקות, את הרכות ואת הצבע המשגע. ויש גם בונוס! לא צריך לבשל או להשרות את העדשים קודם.
אגב, אתם יכולים להכין את המתכון הזה גם עם בורגול גס.
- המתכון פורסם לראשונה במדור שלי בזמנים מודרניים – ידיעות אחרונות.
- מחפשים עוד מתכונים עם פתיתים? אל תפספסו: פלפלים במילוי פתיתים | פתיתים אדומים | פתיתים ורודים עם סלק
מצרכים:
3 כפות שמן זית
2-3 בצלים לבנים גדולים, קלופים
1/2 כוס עדשים שחורות
2 כוסות פתיתים מלאים או פתיתים מכל סוג שאוהבים
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית כמון
3/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה מתוקה
4 כוסות מים רותחים
1/2 כוס צנוברים קלויים
אופן הכנה:
– פורסים את הבצלים לרצועות ומטגנים בסיר רחב עד שהבצל ממש חום. הדרך הכי טובה היא לסגור את מכסה הסיר ומדי פעם לערבב עד שהבצלים ממש מקורמלים. זה לוקח חצי שעה אז סבלנות.
– כשהבצלים מקורמלים מוסיפים עדשים שחורות, פתיתים ותבלינים ומערבבים.
– מוסיפים מים רותחים, מנמיכים את האש להכי נמוכה וסוגרים את הסיר.
– מבשלים במשך 20 דקות או עד שהעדשים רכות.
– מפזרים מעל צנוברים קלויים (ואפשר גם קצת פטרוזיליה) ומגישים.
הערות ושדרוגים
– אם אתם רוצים לקצר את זמן הבישול של הפתיתים אפשר להוסיף את העדשים כשהן מבושלות במשך 10 דקות ומסוננות מנוזלים (או מושרות 10 דקות במים ומסוננות). את השלב הזה עושים בזמן טיגון הבצל ואז לפתיתים יקח 10 דקות בישול ולא 20.
– ומה לגבי עדשים אחרות? הכתומות מתפרקות מאוד בבישול והירוקות/חומות זקוקות לזמן בישול ארוך יותר. לכן אם תרצו עדשים ירוקות/חומות חייבים לבשל אותן קודם ורק אז להוסיף לפתיתים בהתחלה ולבשל שוב ביחד לאיחוד הטעמים.
שאלה לגבי הקרמול- ציינת שאת מקרמלת את הבצלים – האם מוסיפה דבש או סוכר? לא מצויין במתכון – והאם ניתו לעשות חצי מהכמות פושט להוריד חצי מהמצרכים?
שואלת את אותה שאלה ומצפה לתשובה
מדהים, טעים בטירוף!!
איזה כיף שאהבת!
אפשר קינואה במקום?
אפשר להחליף את הפתיתים במשהו פחות פחמימתי?
אשמח את תתני כמה אופציות.
יצא מושלם!! טרפנו הכל
הסוד הוא באמת בצל והרבה ממנו
למה 4 כוסות מים? זה הרס לי
הכנתי ויצא מאוד טעים