אחת המנות הכי אהובות עלי היא מג’דרה. תנו לי צלחת מלאה בשילוב המושלם הזה, עדיף לצד סלט ירקות, ותראו אושר מהו.
מה שכיף במנה הזאת, חוץ מהטעם המופלא שלה, זה שאפשר להכין אותה בשלל גרסאות. עם עדשים שחורות או ירוקות, עם אורז, בורגול או קינואה ואפילו עם כרשה במקום הבצל. תלוי מה יש לכם בבית ומה אתם אוהבים יותר.
הפעם בחרתי להכין את המג’דרה האהובה בגרסת הבורגול עם עדשים שחורות ובמקום לבשל את העדשים בנפרד ואת הבורגול בנפרד בישלתי הכל ביחד (עדשים שחורות מוכנות הרבה יותר מהר מהירוקות). נוצר תבשיל טעים בצורה בלתי רגילה שטמן בתוכו גם בונוס – מי העדשים, שבדרך כלל מסננים החוצה וכוללים מלא ערכים תזונתיים, טעם וצבע, נשארו הפעם בפנים והוסיפו המון יתרונות. שלא לדבר על קלות ההכנה והחסכון בכלים בכיור.
ואגב – כבר יום רביעי ברציפות שאני אוכלת את המג’דרה הזאת לארוחת צהריים ואני ממש לא מאלה ששומרים אוכל כל כך הרבה זמן כי די מהר נמאס לי. ואם לי לא נמאס, אני בטוחה שגם לכם לא ימאס להכין אותה שוב ושוב.
מג’דרה בורגול ועדשים שחורות
מצרכים:
1 כוס בורגול עבה – חשוב לבחור את העבה ולא הדק
1/2 כוס עדשים שחורות (הירוקות לא יעבדו כאן בשיטת ההכנה הזאת)
2 כפות שמן זית
1/2 כפית בהרט או ראס אל חנות – לא לוותר
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
3/4 כפית מלח
3 ו-1/4 כוסות מים רותחים
לבצל המטוגן:
2 בצלים לבנים גדולים, קלופים
2 כפות שמן זית
1/2 כפית סוכר חום כהה או דמררה
מעט מלח
אופן הכנה:
– בסיר רחב מחממים שמן זית ומוסיפים את כל התבלינים: בהרט, כמון, כורכום, פפריקה ומלח. מטגנים במשך דקה.
– מוסיפים את הבורגול, העדשים ומים רותחים ומערבבים היטב. סוגרים עם מכסה, מעבירים לאש הכי נמוכה שיש לכם, ומבשלים במשך 20-25 דקות. אתם תדעו שהתבשיל מוכן כשהעדשים מוכנות. הן צריכות להיות נגיסות אבל לא רכות מדי. משאירים את הסיר סגור עוד 10 דקות.
– בינתיים (כי יש לכם עכשיו 35 דקות פנויות), חותכים את הבצלים לרצועות דקות ומטגנים בשמן זית וסוכר עד הזהבה. חשוב לטגן על אש בינונית-נמוכה ולהעזר בהרבה סבלנות. זה לוקח 30 דקות (בול עד שהתבשיל מוכן) עד שהבצל מזהיב ומתקרמל. המטרה היא לרכך את הבצל ולהזהיב אותו ולא לטגן עד שהוא קראנצ’י.
– כשהתבשיל מוכן וגם הבצל מערבבים אותם ביחד ומגישים.
הערות ושדרוגים
– ניתן להגיש את המג’דרה עם צנוברים קלויים ו/או פטרוזיליה קצוצה.
– ניתן להוסיף לבצל גזר אחד מגורד על החלק העבה בפומפייה. אז מה אם ברגע זה הרסתי את השילוב הקבוע של המג’דרה, זה טעים!
– והנה גם מתכון קלאסי למג’דרה עם עדשים כמו שמכינות הסבתות.
– איזה סיר מתאים להכנת מג’דרה? הכנתי לכם מדריך מפורט לבחירת סירים מומלצים.
המתכון נראה נפלא! האם יש לך המלצה, לתחליף נטול גלוטן לבורגול, עבור הצליאקים שבינינו?
קינואה 🙂
מכינה אותו כבר בפעם השלישית כרגע. עפה עליו כל פעם מחדש ❤
ממש כיף לשמוע ♥
מעולה וטעים!!!
תודה מקסימה <3
הריון. שבוע 32. עשית לי כזה חשק שאחרי העבודה עברתי בסופר וקניתי בורגול ועדשים. אמאלה!!! איזה טעיםםםםםםםםם!!!!!
אלופה שאת!
אותה שיטת הכנה עם קינואה?
נראה מעולה!
באיזה שלב מוסיפים את הסוכר?
– בינתיים (כי יש לכם עכשיו 35 דקות פנויות), חותכים את הבצלים לרצועות דקות ומטגנים בשמן זית וסוכר עד הזהבה.
אפשר אותו דבר עם אורז ? כלומר אופן ההכנה
כן
צריך להשרות את העדשים לפני?
לא, אין צורך
מתכון מעולה! יצא טעים מאד, כולם אכלו ונהנו?
מאמצת למתכונים הקבועים!
איזה טיים יצא לי!!!!
תודה רבה!!!
ממש משמח לשמוע <3 סופ"ש מקסים
עשיתי פעם עם עדשים שחורות. יצא מהמם וטרפתי במשך כמה ימים עד שאבוי נגמר. לא היו יותר עדשים שחורות אז עשיתי עם ירוקות, למרות האזהרות… עדיין מהמם! הגדלתי בהרבה את כמות הבצל המטוגן כי הרגשתי שחסר לי, כי כל הזמן חפרתי עם הכף בסיר כדי לשלות חתיכות בצל.
תודההה
הבצל המטוגן הוא באמת שוס, ולא משנה כמה אני אומרת שכדאי להגדיל כמויות אנשים חושבים שאני מגזימה, רק אחרי שהם טועמים הם מבינים שגם אם נראה שיש מלא בצל בהתחלה הוא נורא מתכווץ והוא נורא טעים 🙂
וממש שמחה לשמוע שעובד גם עם עדשים ירוקות <3
וואו! רוצה לצרף את התמונה של הסיר שלי לחוש קצת גאווה אבל לא חושבת שאפשר.
יצא מדהים! תודה לך!!!
שאלונת- האם הכמויות הן לפי כפיות מדידה או כפו/יות של מטבח? והאם את חושבת שאפשר להפחית את כפות השמן לכף במקום 2?
תודה לך על בלוג שימושי וטעיםםםם ???
הכנתי ויצא מדהים!!!! תודה לך 🙂
שמחה לשמוע. תודה שחזרת לספר <3
הכנתי ממש עכשיו לארוחת ערב ויצא מעולה! המתכון ממש פשוט וטעים מאוד – תודה 🙂
ממש ממש שמחה שאהבת <3
אפשר לעשות את המתכון עם עדשים ירוקות??
היי רחלי מה שלומך? , הכנתי את המתכון של המג’דרה טאבולה בסיר נירוסטה, בדיוק לפי מה שכתבת במתכון 1 ל1 ומשום מה כל התחתית של הסיר נשרפה, איך זה יכול להיות?
הכנתי את התבשיל אך לצערי הוא נצבע כולו בשחור מהעדשים.. ממש מבאס
הבורגול אכן מקבל קצת צבע אבל לא יותר מדי. צילמת במקרה?
אפשר סילאן במקום סוכר?
טעים וכל כך קל להכנה! בדיוק מתאים למאותגרי מטבח כמוני..תודה לך!
נראה מעולה! 🙂
יש לך במקרה מושג איך זה הולך על כיריים חשמליות? מבחינת המספר שצריך להפעיל כל פעם (אש נמוכה מאוד, בינונית..)
מתכון מדוייק להפליא והטעם אליפותתתת!!!
תודה רבה:)
שמחה לשמוע שהצליח! ותודה שחזרת לספר <3
[…] או בצל ירוק קצוץ דק. – נשאר לכם בורגול? תכינו איתו מג'דרה בורגול ועדשים שחורות טעים […]
היי המתכון נראה מדהים כרגיל!! 🙂 רציתי לשאול אם אפשר להחליף את הקינואה באורז מלא ?
תודה רבה !! 🙂
* את הבורגול
אוקי. יצא שלמות!!! מאמצת למתכונים הקבועים. תודה לך!
נשמע טעים בטירוף!
האם אין צורך להשרות את העדשים לפני?
וכמה זה בעייתי להשתמש בבורגול דק?
הכנתי עם אורז בסמטי כי לא היה בורגול ויצא מעולה! כל בני הבית נהנו וחיסלו והתבשיל נכנס למחברת המתכונים הביתית. תודה רבה!
היי רחלי,
רק חוזרת לעדכן שהמתכון מושלם!!
תודה רבה! 🙂
יצא מעולה! תודה על מתכון נפלא וקל
רחלי,
תודה לך על מתכון מדויק ונהדר!
המג’דרה שלך מככבת אצלנו בארוחות הערב לפחות פעם בשבוע.
ממש ממש שמחה לשמוע! תודה שחזרת לשתף.
יצא מושלם! מתכון קל וטעים כל כך, ללא ספק ייכנס לרפרטואר הביתי:)
יצא אחלההההה, הטבעוני חיסל עם זרזיפיי טחינה (טוב נו כוס טחינה) …עכשיו ממתינה בשקט בחושך לסלט מג’דרה פריקה ולטאבולה עם הרוטב אסיאתי 😉
חחח מחבבת את הטבעוני, גם אני זוללת את זה עם חצי קופסת טחינה 🙂 ושמחה שאהבת!
יצא ממש ממש ממש טעים!!!
היי מכינה את המתכון כל הסמן. תענוג פשוט! רציתי קצת לגוון עם אורז ויש לי שאלה: אם אני מחליפה לאורז, כמות המים שבמתכון תספיק לאורז לבן או לאורז מלא? מעדיפה אורז מלא! תודה רבה
וואו מתכון בורגול עדשים מושלם!!! תודה לך שהכרת לנו את המתכון
אפשר להכין את זה עם עדשים ירוקות ופשוט לבשל אותן קצת לפני?
יצא מעולה רק כמות גדולה מדי בשבילנו. אפשר להקפיא?
היי אם אין לי סוכר חום במה אפשר להשתמש ?
אני אישית השתשמתי בדבש ויצא נהדר 🙂
יצא מאוד טעים, אבל דרש הרבה יותר מים ממה שצוין. לפחות עוד כוס.
השתמשת בעדשים שחורות ובורגול עבה או שהחלפת משהו? כי זה מתכון שאני מכינה כל שבוע אז מוזר מאוד
אפשר תחליף סוכר?
וכמה מים וזמן בישול עם אורז מלא עגול
תודה נעה!
כבר שנים אני מבשלת בנפרד את העדשים והבורגול וממש חששתי לנסות והמתכון מדהים! מדוייק מאוד. ייצא נהדר. חבל על שנים מבוזבזות שבישלתי בנפרד ?
יצא מושלם! תודה רבה?
היי רחלי,
זה קצת חוטא למתכון, אבל תהיתי האם אפשר להכין את הקינואה/בורגול/אורז ללא העדשים? האם זה יעבוד טוב עם התבלינים שכתבת למעלה +אופן ההכנה? (מתה על מג’דרה פשוט יש לי כבר תבשיל עם עדשים כרגע ובא לי להכין תוספת טעימה אבל אף פעם לא הכנתי קינואה עם התבלינים שבמתכון)
תודה רבה!
אם מכפילים את כמויות האורז והעדשים, כמה מים יש להוסיף?
היי
בורגול רגי לשל אוסם הוא דק או עבה? לא כתוב – איך אפשר לדעת?
אפשר להכין עם עדשים מנומרות?
תודה:)
מתכון מעולה! הכנתי כמות כפולה וחוסל מיד.
מתכון ממש מצוין!
תודה על עוד מתכון מדוייק ומצויין
בוקר אור 🙂
השבוע הכנתי את המתכון והטעם יצא מושלם,
מבחינת מראה הבורגול קיבל צבע מהעדים ויצא כהה מאוד ולא שמר על צבע הצהוב, מה יכולה להיות הסיבה ?
תודה 🙂
אציין ששטפתי את העדשים לפני
הי, הכנתי ויצא טעים מאוד, הוספתי גזר מגורד כפי שהמלצת, במקום מים רותחים הוספתי ציר ירקות(שהכנתי) ולבצל המקורמל הוספתי טיפה קינמון.
בצלחת ההגשה הוספתי מעל בצל ירוק ופטרוזיליה.
מה אפשר במקום סוכר חום / דמררה?
האם דבש / סילאן / סוכר רגיל, יעבוד?
אם מחליפים את הכמויות ושמים כוס עדשים במקום חצי , וחצי כוס בורגול במקום כוס , אצטרך את אותן כמויות של מים ? או אחר ?
סליחה, יצא לי על הפנים. כבר מעל שעה הסיר על הכיריים, כל פעם אני מוסיפה עוד מים כי העדשים פשוט לא מוכנות. ועשיתי לפי המתכון
למה התבשיל יצא ירוק??
בגלל השילוב של הבישול ביחד?
מתכון מעולה ופשוט. מכינה ללא הבצלים מטעמי דיאטה והמתבגר מאוד אוהב באופן הזה. מבקש פעם אחר פעם. תודה!
היי רחלי,
יצא פשוט וואו! אחד המתכונים הטובים למג’דרה ויש המון, כמו שאמרת. הכנתי הכל בדיוק לפי ההנחיות שלך ויצא טעים ממש ממש! בעניין הבצל, תקשיבי/תקשיבו- הסבלנות משתלמת!!!
תודה לך על זה ועל עוד מתכונים מעולים שהכנתי משלל מתכוניך.
שבוע נהדר
מסיבות טכניות, ויתרתי על הבצל {אבל בהחלט מםתכוונת לנסות איתו כשיתאפשר).
טעים מאוד וקל להכנה!
תודה 😊