מאפינס תירס, זיתים וקוואקר

Posted on

אחרי קאפקייקס שוקולד, המתכון שאני מכינה הכי הרבה בבית זה מאפינס מלוחים. הם הכי קלים להכנה, מחזיקים מעמד בחוץ בשקית כמה ימים ואני אוכלת אותם לרוב לצד סלט גם בארוחת בוקר וגם בערב.

הפעם אמנם בחרתי לשלב בתוכם תירס וזיתים, שזה השילוב האולטימטיבי בעיני, אבל אפשר לשים בפנים כמעט כל ירק שמתרכך במהר כי זמן האפייה פה קצר. ואם למשל רוצים לשים בטטה שלוקח לה זמן להתרכך? פשוט חותכים לקוביות, מכניסים למיקרו ל-3 דקות וזהו, אפשר להוסיף אותה לבלילה.

מערבבים ולתנור. צילום: אפיק גבאי

עוד תוספת נהדרת שיש כאן זה קוואקר (שיבולת שועל להכנה מהירה) שגם משביע יותר וסופח נוזלים אבל גם מגיע כאן על חשבון חלק מהקמח כך שיש פה פחות קמח מבדרך כלל.

מפזרים מעל שומשום, קוואקר או עלי טימין. צילום: אפיק גבאי

מאפינס תירס וזיתים עם קוואקר

מצרכים ל-18 מאפינס קטנים:
4 ביצים L
3-4 כפות שמן זית
1 קופסת קוטג’ או גבינה לבנה או ריקוטה
1/2 כוס גבינה צהובה, מגורדת דק
1/2 כפית מלח
1/2 כוס קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה
1/3 כוס קמח לבן או כוסמין
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס גרגירי תירס
10-15 זיתים, מגולענים – לא חובה
3-4 כפות שומשום – לעיטור מעל
2-3 עלי טימין – לא חובה

אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים ביצים, שמן, קוטג’, גבינה צהובה ומלח ומערבבים היטב.
– מוסיפים קוואקר, קמח ואבקת אפייה ומערבבים.
– מוסיפים גרגירי תירס וזיתים ומערבבים רק עד שהם נטמעים בבלילה.
– משמנים תבנית שקעים או מניחים מנז’טים בתבנית וממלאים עד 3/4 גובה. אם המנז’טים עם ציפוי סילקון בפנים מומלץ לשמן גם אותם.
– מפזרים מעל קוואקר (ואפשר גם שומשום) ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 30 דקות או עד שהמאפינס זהובים ויציבים.
– מומלץ להגיש עם ירקות בצד.

מי מתנדב להכין סלט ירקות?. צילום: אפיק גבאי

הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף למאפינס קוביות בטטה רכות, טונה, פלפלים קלויים קצוצים גס ואפילו בצל מטוגן. גם תרד יעבוד פה נהדר רק צריך לקצוץ אותו קודם ואפילו לא צריך לבשל או להקפיץ.
– רוצים לשדרג? ניתן להוסיף לבלילה חופן צנוברים קלויים ואפשר גם לפזר אותם למעלה.
– ניתן להמיר לקמח כוסמין מלא אבל אז להוסיף עוד 2-3 כפות גבינה או שמן זית.
– במקום שמן זית ניתן לשים שמן קוקוס.
– רוצים להפוך את המאפינס למאפינס פיצה? פשוט מניחים חצי מהבלילה בשקע התבנית, מניחים מעל כף רוטב עגבניות ומכסים בעוד בלילה. אופים בדיוק כמו בשלבי ההכנה במתכון.
– המתכון בשיתוף קוואקר.

10 תגובות

  1. רננה says:

    רחלי, הכנתי עם קמח כוסמין מלא וקצת יותר שמן, לפי ההנחיות שלך (אני משתמשת בשמן זית), והילדים עפו על זה. רבו על המאפינס האחרון 😋. בקיצור, פעם הבאה אני מכפילה כמויות.

  2. אירית says:

    הי ותודה על המתכון. אם אני רוצה להכין ללא הקטואקר, אצטרך להוסיף במקומו חצי כוס קמח? תודה

  3. אורן says:

    מאפין התירס הם המתכון הראשון שעשיתי מהאתר. יצא מדהים. נחטפו בארוחת הערב. חייבים לעשות מנה כפולה. המשיכי בעשייה 🙂

  4. יעל says:

    אפשר במקום מאפינס לעשות פשטידה?

  5. רוני says:

    היי 🙂 איך אפשר להמיר לפרווה?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר להשתמש בגבינה טבעונית מכל סוג. יש היום המון המון סוגים.

      1. לינוי says:

        אפשר אולי לשים ביצים במקום? אם אני רוצה ללא גבינות

  6. מירב says:

    אם ארצה להכין חצי מהכמות..אוכל בבקשה לקבל התאמה של המרכיבים?
    ואני ממש שגיליתי אותך 🙂

  7. ענת says:

    האם ניתן להכין ערב לפני את הבלילה ולאפות רק למחרת? תודה רבה

  8. Minty says:

    מה אפשר במקום קוטג’

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend