מאפינס ברוקולי וגבינות ב-5 דקות הכנה

Posted on

מצרכים ל-16 מאפינס בינוניים:
1 קוטג’ 5%
2 כפות גבינה לבנה (או שמנת חמוצה או גבינת ריקוטה)
3 ביצים
4-5 כפות שמן זית או שמן קנולה
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת דק (קשקשבל, מוצרלה, גלבוע וכו)
1/2 כוס קמח  לבן
1/4 כוס קמח כוסמין – או קמח לבן
כפית אבקת אפייה
1 ברוקולי (או 3/4 כוס תירס או 3/4 כוס זיתים קצוצים גס) – ראש אחד
כפית שטוחה מלח

אופן הכנה:
– קוצצים את הברוקולי דק, אפשר עם הגבעול ואפשר בלי. אם רוצים עם הגבעול חשוב לקצוץ אותו ממש דק כי הברוקולי נכנס לתערובת ללא בישול מקדים.
– בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים לפי הסדר ברשימת המצרכים. בהתחלה אפשר לטרוף עם מטרפה ואחר כך עם כף.
– משמנים היטב תבנית שקעים, עדיף סיליקון אם יש לכם (ואפשר גם בתוך מנז’טים), ומעבירים את הבלילה לתוך השקעים כמעט עד לגובה השקע. אם רוצים, אפשר לפזר מעל שומשום, גרעיני חמנייה או גרעיני דלעת.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 18-25 דקות או עד שהחלק העליון מקבל צבע זהוב עדין.

מאפינס ברוקולי

הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף לתערובת עשבי תיבול קצוצים דק כמו פטרוזיליה, עירית ובצל ירוק בכמות של 1/2 כוס.
– במקום ברוקולי אפשר לשים תירס, זיתים קצוצים, זוקיני מגורד, גזר מגורד דק, קוביות גמבה, עלי תרד (אין צורך לבשל אותם קודם) ועוד.
– המאפינס נוטים להדבק לתבנית אז ממש חשוב לשמן היטב את השקעים או לשים בתוך מנז’טים. והכי טוב? בתוך תבנית סיליקון.
– ניתן לפזר מעל המאפינס, לפני האפייה, גבינה צהובה מגורדת דק (או גבינת פרמזן).
– במקום קמח ואבקת אפייה אפשר להשתמש בקמח תופח.
– ניתן להמיר את קמח הכוסמין בעוד קמח לבן רגיל.

  • לשתף זה כיף

47 תגובות

  1. מארי says:

    הכנתי ויצא טעייייים 🙂 תודה רבה על המתכון!

    1. רחלי קרוט says:

      שמחה לשמוע! תודה שחזרת לשתף

  2. מור says:

    האם אפשר במקום הקוטג’ גם גבינה לבנה?

  3. מור says:

    הכנתי ממש עכשיו את המאפינס, ויצאו מדהים!!! רכים ונימוחים, ובכלל בכלל לא נדבקו!! מושלמים(:

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף! שימחת אותי מאוד 🙂

  4. בשמת says:

    מה אפשר במקום קמח כוסמין?

  5. מיטל says:

    הכנתי לארוחת הערב חלק עם תירס וחלק ללא תוספות ( יש לי סרבנית בבית…) יצא מצויין. כמעט הכל נטרף ומה שלא יארז מחר לילדה לבית הספר. תודה !

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף <3 ממש שמחה לשמוע

      1. ליאן says:

        עננים של ברוקולי וגבינה! הכנתי לארוחת בוקר והם נטרפו בשניות, מתכון אליפות

  6. סיגל says:

    נראה מעולה אבל אין לי קמח כוסמין. אפשר להשתמש בקמח רגיל?

  7. שני says:

    היי, בלוג מקסים, כבר הכנתי כמה מתכונים ויצאו אליפות! רציתי לשאול אם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח חומוס או בקמח עדשים ואת הקמח כוסמין בכוסמין מלא? תודה!

    1. מור says:

      הי! נראה מעולה! אפשר להשתמש בברוקולי קפוא?

  8. אפרת says:

    כל מתכוו שניסיתי כולל זה יצאו מעולה איזה כיף?

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע!

  9. טל says:

    אפשר להשתמש בברוקולי קפואה משקית?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין שום בעיה. תשתדלי רק להפטר מרוב הקרח שמסביב אם נוצר כזה

      1. אריאלה says:

        חבל שאת לא מוסרת איזו כמות של ברוקולי קפוא משקית צריך לשים במתכון

  10. מיה says:

    אני חושבת שהכוונה הייתה להשתמש בגזע ברוקולי אחד ואני השתמשתי בחבילת ברוקולי שזה שלושה גזעים.. יצא יותר בכמות ומרקם של פשטידה ולא מאפינס אבל עדיין יצא מעולה.. פעם הבאה אנסה עם הכמויות הנכונות.

    1. רחלי קרוט says:

      צודקת לגמרי, דייקתי את זה עכשיו גם במצרכים. מצד שני, תראי את הצד החיובי, יצא לך הרבה יותר בריא <3

  11. יאנה says:

    וואו, זה יצא סופר טעים! לקחתי את הטיפ שלך על המרת המלח בגבינה בולגרית מפשטידת הפטריות המדהימה, ויצא מעולה!
    אחלה ארוחת ערב לילדים ובכלל. תודה רבה!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע. ממש שמחה שאהבת <3

  12. מרים says:

    רחלי מה יהיה ? אני פשוט מכורה לבלוג שלך , כל יום מכינה אינסוף של דברים מפה והריחות בבית חוגגים וכל יום יש לקטנה שלי קופסא לגן עם אוכל טעים (: תודה !

  13. סיון says:

    הי! יש אפשרות עם פטריות? ז”א נגיד לטגן עם בצל ולהוסיף לבלילה?
    תודה!!

  14. שרית says:

    היי,
    אחלה בלוג, תענוג 🙂
    שאלה לגבי המתכון- האם ניתן להשתמש רק בקמח כוסמין?
    תודה

  15. תמר says:

    מצטרפת לשאלה של שרית, אשמח לדעת אם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין.

  16. עדה says:

    אפשר רק עם גבינה לבנה במקום קוטג’?

  17. נאוה שטראוס says:

    המתכונים שלך המתוקים והמלוחים מאד טובים וכמובן טעימים

  18. מור בנימין says:

    האם אפשר להמיר את הקמח הלבן רק בכוסמין או באחר?

  19. הדס says:

    הכנתי, הוספתי קצת יותר ברוקולי מהכתוב (וקפוא חלוט), יצא יותר ממושלם!!!! תודה על מתכון מעולה!!!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף. תודה שחזרת לשתף <3

    2. שרון says:

      האם אפשר עם כרובית?
      ובתנור לשים על טורבו? תמיד לא יוצא לי טוב. יוצא לי לא מוכן מספיק טוב מבפנים אבל מבחוץ כבר מוכן.

  20. נוי ארליך says:

    היי רחלי, האם לדעתך אפשר לשים את הבלילה הזאת בתבנית מלבנית ?

    1. נגה says:

      היי
      אפר להשתמש בקמח ללא גלוטן?

  21. דבורה says:

    היי, האם נראה לך יצא טוב אחרי הקפאה. רוצה להכין לארוע מראש (מנסה ל יותר מאורגנת)

  22. שמרית says:

    הי רחלי, האם ניתן להקפיא? 🙂

  23. ליה says:

    אפשר להשתמש קמח כוסמין ושיפון??

  24. אביטל says:

    הכנתי בערב ויצא מושלם!! עשיתי כמה שינויים בהתאם למה שהיה בבית, במקום קוטג’ שמתי גביע גבינה לבנה, השתמשתי רק בקמח כוסמין מלא (ניפתי אותו), שמתי כוס וקצת של פרמזן מגורד. הילדים ואני טרפנו את זה!!!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע! איזה יופי של שדרוגים.

  25. צפנת says:

    אפשר לאפות בתבנית מלבנית/אינגליש קייק או שלא יציב מספיק?

  26. מרינה says:

    כן, גם ב-2021 זה יוצא טעים לאללה 🙂 אגב הוספתי קצת יותר ברוקולי (ראש ושליש בערך) וקצת צ’ילי גרוס. יצא מהמם, תודה רבה

  27. שיר says:

    היי רחלי, ראיתי שלא הגבת למעלה ואשמח לדעת- מה התחליף לקמח לבן פה? אפשר רק כוסמין?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר ♥

      1. הדס says:

        היי רחלי 🙂 תודה על המתכון המעולה הזה! שאלה של הריונית בשלבים מתקדמים – האם לדעתך המאפינס יעברו טוב הקפאה?
        תודה!

  28. נגה says:

    היי
    אשפר להשתמש בקמח ללא גלוטן?

  29. שירן says:

    המאפינס יוצאים כמו עננים! מושלם לאוכל לקטנטנים. תודה!

  30. אורנה says:

    האם אפשר להכין את המתכון בתבנית של פשטידה רגילה?

  31. נועה says:

    היי! הכנתי לא מזמן את המאפינס והם יצאו כל כך טעימים, בא לי שוב! הבעיה היא שאני עכשיו בסוג של שבוע ניקוי מפחמימות ורציתי לדעת האם אפשר באיזושהי דרך לוותר על הקמח ושעדיין יצא סבבה, אולי יותר ביצים?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend