מאפה פיצה שמש

Posted on
מאפה פיצה שמש

את המאפה הזה אני זוממת להכין כבר שנים אחרי שהתאהבתי במראה המיוחד שלו, והנה לפני כמה שבועות עדי קלינגהופר המדהימה הכינה אותו בגרסת השוקולד וידעתי שזה סימן שהגיע הזמן להכין גם מאפה שמש מלוח.

ואם כבר מלוח אז ברור שפיצה.

דמיינו שכבות של בצק רך ומפנק (אגב, מדובר בבצק האהוב עלי בעולם) מנוקד בתבלינים וטעמים ובין בין מציצות שכבות של רוטב עגבניות ומוצרלה שנמסה באפייה. הכי מושלם.

ויש גם סרטון הכנה!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

מקבלים גם קערה מעוצבת במתנה!

____

ועכשיו – עזבו הכל ולכו להכין מאפה פיצה שמש שאין כדוגמתו.

מאפה פיצה שמש
תראו כמה יפה עוד לפני האפייה
מאפה פיצה שמש
ואחרי בכלל יצירת אמנות

מאפה פיצה שמש

מצרכים:
500 גרם קמח לבן
1 כף (10 גרם) שמרים יבשים או 3 כפות שמרים טריים
2 כפות סוכר
1 מיכל (200 מ”ל) שמנת חמוצה
2 ביצים L
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית אורגנו מיובש

למילוי:
10-12 כפות רסק עגבניות
1 כפית אורגנו מיובש או עלי בזיליקום
2 כפות סילאן
1/2 כפית צ’ילי גרוס – לא חובה
300 גרם מוצרלה מגורדת
1 ביצה טרופה

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק ולשים על מהירות 1 במשך 10 דקות. מגבירים למהירות 2 ולשים עוד 5-7 דקות. מכסים ומתפיחים במשך שעה בחוץ או במשך הלילה במקרר.
– מחלקים את הבצק ל-5 חתיכות שוות במשקלן ויוצרים מכל בצק כדור עגול. מניחים על שיש מעט משומן, מכסים ומאפשרים לבצק לנוח במשך 15 דקות.
– בינתיים מערבבים בקערה רסק עגבניות, סילאן, צ’ילי ומעט מלח.
– מרדדים כל בצק לעיגול דק בעובי 1/2 ס”מ
– מניחים עיגול בצק על נייר אפייה (עדיף על תבנית תנור) ומורחים שכבה אחידה של עגבניות.
– מפזרים מעל 1/4 מכמות המוצרלה ומעליה מפזרים מעט אורגנו.
– מניחים מעל עיגול בצק נוסף ומקפידים שיהיה באותו גודל של הבצק מלמטה. אם זה לא מגיע עד לקצה פשוט מותחים קצת את הבצק.
– מורחים עגבניות, מפזרים מוצרלה ומעליה אורגנו.
– חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמילוי ומסיימים כשלמעלה יש עיגול בצק.
– מניחים במרכז ערימת הבצקים כוס הפוכה או רינג וחותכים מהפנים החוצה כמו שמש כך שיווצרו לכם 16 חיתוכים (ראו סרטון למעלה).
– מסובבים כל 2 רצועות כלפי חוץ פעמיים ומצמידים אותם בקצה ביחד. הכי קל להסתכל על הסרטון.
– מכסים את המאפה ומתפיחים 30-40 דקות.
– בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
– כשהמאפה תפוחה מברישים אותו בביצה ומפזרים שומשום במרכז.
– אופים במשך 35-45 דקות או עד שהמאפה זהוב.

מאפה פיצה שמש
תולשים ומתענגים

הערות ושדרוגים
– מומלץ לא להשתמש כאן ברוטב עגבניות כי הוא מימי מדי ויזלוג החוצה. אם אין לכם בעיה עם הזליגות אז לגמרי אפשרי.
– תרגישו חופשי להניח מעל המוצרלה בשכבות גם תירס, זיתים פטריות וכדומה.
– כן, אפשר גם מקמח כוסמין.

17 תגובות

  1. בטי says:

    נראה מושלם. איפה הסרטון?..

  2. אירית says:

    אין סרטון. תודה על המתכון. לא ברור כיצד ליצור את הצורה היפה.

  3. עמוס says:

    אין סרטון !!! ובבקשה אל תשלחי אותי לאינסטגרם קשה למצוא שם את הסירטונים.
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      הסרטון תקוע וטרם עלה. מנסה לסדר את זה ומקווה שיעלה בשעה הקרובה 🙁 ואל דאגה זה יהיה פה.

  4. אורית says:

    לצערי לא מצורף הסירטון. רציתי להכין לשבת אשמח אם תוכלי לצרף את הסירטון
    תודה מראש

    1. רחלי קרוט says:

      צודקת. הסרטון תקוע וטרם עלה. מנסה לסדר את זה ומקווה שיעלה בשעה הקרובה 🙁

  5. מיכל says:

    היי רחלי נראה מעולה!
    המיקסר הזה קיים גם בגרסה גדולה יותר?
    אני רגילה ללוש 3 קג קמח (בצק זה בטח הרבה יותר)
    בסוף עושה את זה ביד כי לא מצאתי מיקסר שעומד בזה בגבורה אולי יש לך המלצה בשבילי?

    1. עמוס says:

      מיקסר מקצועי DAVO PRO 5750 דאבו פרו
      מיקסר חזק, יציב ועוצמתי בעל מנוע DC בהספק של 1800W
      המיקסר מיועד לבצקי לחמים, עוגות והקצפות.
      מגיע עם תצוגת לד דיגיטלית ו-11 מהירויות ייעודיות לתוכנית
      4 תוכניות: לישה, הקצפה, בחישה ומרנג .
      קערת נירוסטה בנפח 7 ליטרים עם ידיות סיליקון
      מתאים לעבודה של עד 3 ק”ג בצק , פעולת הלישה והערבול אפקטיבית ואחידה.
      וו לישה מנירוסטה מעוצב בצורה ספירלית כפולה ומדויקת ללישה מקצועית
      אביזר הקצפה עם פטנט 24 חוטים לפעולת הקצפה פלנטרית
      אביזר גיטרה לישה לבצק פריך מנירוסטה
      אביזר גיטרה עם סיליקון לאיסוף מושלם מהדפנות
      תצוגה דיגיטלית המראה זמן עבודה, מהירות והשהייה
      גוף המיקסר בציפוי אלומיניום
      משקל המיקסר 12 ק”ג
      מתאים לעבודה של עד 60 דק’ רצופות עם מערכת קירור מובנית

      יש לי כזה פשוט אליפות ואני עברתי כמה מיקסרים ואף אחד לא מתקרב אליו!!!

  6. רותם says:

    מה אפשר לשים במקום הביצים?

  7. דנה says:

    היי רחלי
    אני רוצה להכין את המאפה
    מה את ממליצה לי לשים במקום השמנת החמוצה?
    תודה

  8. דנה says:

    היי רחלי
    אני רוצה להכין את המאפה
    מה את ממליצה לי לשים במקום השמנת?
    תודה

  9. עינת says:

    האם אפשר להקפיא את המאפה (לפני או אחרי האפייה)?

  10. חן says:

    האם אפשר להחליף את החמאה והשמנת חמוצה?

  11. עדי says:

    היי! נראה נפלא:) האם הבצק מתאים גם לגלגל כרולדה פשוטה ולחתוך לשושנים?

  12. עדי says:

    היי! האם הבצק מתאים גם לגלגל כרולדה פשוטה ולחתוך לשושנים? נראה נפלא ומורכב כאחד:)

  13. דנה says:

    היי רחלי , עשיתי כמה פעמים והמתכון מעולה!
    עכשיו אני צריכה להכין טת זה לאירוח טבעוני. מה את ממליצה לי לשים במקום הביצים?
    את מקסימה!!
    תודה

  14. אלומה says:

    הכנתי ויצא נפלא! בצק מדהיםםםם! תודה!

    מה עוד אפשר לעשות עם הבצק הזה? הוא פשוט כייפי וטעים!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend