מאפה אקורדיון עם אגסים, גבינת ברי ודבש! תקשיבווווווווווו איזה ביס מדהים שמשלב מלוח עם קצת מתקתק. המאפה יוצא קראנצ’י בזכות תרסיס השמן שהופך את הבצק לסופר קריספי, גבינתי ועם טעמים מלוחים מיוחדים בזכות גבינת ברי וגם מלא עסיס בזכות האגסים. מסוג המאפים שנגמרים ראשונים בשולחן החג.
לעמוד האינסטגרם שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו
מאפה פילו אקורדיון עם אגסים, גבינת ברי ודבש
מצרכים:
1 חבילה (300 גרם) בצק פילו מופשר
תרסיס פאם שמן קנולה או זית
2 אגסים אדומים או ירוקים (עם הקליפה)
1 חבילה (125 גרם) גבינת ברי
3-4 ענפי טימין
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2 ביצים L
1/2 כפית מלח
2 כפות דבש
אופן הכנה:
– מתיזים תרסיס שמן על התבנית.
– מקפלים דף פילו ל-2 כך שיתאים לרוחב התבנית. מכווצים אותו למעין אקורדיון בגובה של 2 ס”מ ומניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם יתרת דפי הפילו עד שכל התבנית מלאה בדפי פילו מכווצים וצפופים יחד.
– מתיזים תרסיס שמן על כל הבצק, מקפידים שיגיע לכל חלק בבצק.
– חותכים את האגסים והגבינה לפרוסות דקות ואת הפרוסות חותכים לחצי כך שהגובה שלהם יתאים לגובה התבנית. זה בסדר אם פרוסות האגסים גבוהות במקצת מגובה הפילו.
– דוחפים את פרוסות האגסים והברי בין כיווצי בצק הפילו.
– בקערה קטנה טורפים יחד ביצים ומלח ושופכים על המאפה. יהיו חלקים ללא ביצים וזה בסדר. הם יהפכו קריספיים בזכות תרסיס השמן.
– מפזרים פלפל שחור ועלי טימין ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30 דקות או עד הזהבה.
– מגישים עם זילוף עדין של דבש מעל.
הערות ושדרוגים
– במקום אגסים אפשר להשתמש באפרסקים או נקטרינות.
– במקום ברי אפשר להשתמש בחמד או קממבר
– אין בעיה להכין את המאפה גם יום קודם ולחמם בתנור לפני הגשה.
– המתכון בשיתוף פאם.
0 תגובות