לפעמים נדמה לי שאלוהים טעה כשהוא שידך פירות הדר לחורף. הרי תפוז, אשכולית, לימון ופומלה כל כך מרווים, מקררים, עסיסיים ומרעננים שהכי כיף לאכול אותם כשחם והשמש מאירה באמצע השמיים.
מזל שיש עונות מעבר. כאלה שמביאות איתן גשם ראשון ביחד עם שמש חמה.
אז נכון, הגשם עוד לא הגיע, אבל השווקים מוצפים בליים ואפילו הלימונים מתחילים לאותת שהנה, עוד רגע הם יחזרו להיות מלאים במיץ חמוץ שעושה בררר בפה.
או בקיצור: זקן סיני סיפר לי שהכי טוב להפוך לימונים ללימונדה, אז הכנתי. תכינו גם.
מצרכים:
3/4 כוס מיץ לימון או ליים (בערך 5-6 לימונים עסיסיים + לימון אחד שחותכים לפרוסות)
1/2 כוס סוכר
כוס מים
צרור עלי נענע שטופים היטב
6-7 כוסות מים קרים (או יותר תלוי כמה חזק אתם אוהבים את הלימונדה שלכם)
אופן הכנה:
– בסיר קטן מרתיחים סוכר וכוס מים עד שהסוכר נמס לגמרי. זה לוקח בערך 3-4 דקות.
– מערבבים בקערה גדולה את כל המצרכים, כולל סירופ הסוכר.
– חותכים לימון, אחד או יותר, לפרוסות דקות ומוסיפים לקערה. מערבבים היטב וטועמים אם צריך עוד מים או מיץ לימון. קחו בחשבון שהטעם של הלימונדה מתחזק עם כל שעה שעוברת כי הנענע משחררת את הארומה שלה וגם פרוסות הלימון.
– מקררים היטב ושותים.
הערות חשובות:
– ככל שהלימונדה עומדת במקרר הטעמים שלה מתחזקים (בגלל הנענע ופרוסות הלימונים שמוציאים טעם) וצריך להוסיף לה עוד מים. זה אומר שבפועל תצא לכם כמות גדולה יותר של משקה.
– במקום נענע אפשר להשתמש בלואיזה.
– אם אתם אוהבים את הלימונדה שלכם חמצמצה יותר, אפשר להשתמש גם ב-1/3 כוס סוכר, אבל זה באמת המינימום.
– אפשר להשתמש במיץ לימון סחוט שנמכר בסופרים, אבל עדיף להשתמש במיץ מלימונים טריים.
יצא מאוד נחמד למרות שעשיתי בלי נענע
תודה! יצא ממש טעים!!!
עשיתי בלי נענע והוספתי עוד מיץ לימו (בערך רבע כוס) ועוד המון סוכר… אה, וכוס מים אחת פחות…
כיף שאהבת ♥
מושלם וטעים , תודה רבה
צורם לי האמירה הזו שאלוקים טעה ברור שאין שום טעות כלפי שמיא!!! ולגבי המתכון מהממממם יצא מדהים
כל עצי ההדר גדושים בויטמין C, נודן של מחלות שבאות בחורף… לכן הקדוש ברוך הוא שידך אותם בחורף, ואת יכולה, לשמר אותם גם לקיץ! כמה טוב השם יתברך!!!
לא אהבתי את האמירה שאלוקים טעה
אלוקים אף פעם לא טועה
פירות ההדר מלאים בויטמין C שעוזרים לצינון ולשמירה על המערכת החיסונית שפגיעה יותר בחורף
תודה לה’ על הפירות הנפלאים שנתן לנו!!