בשנתיים האחרונות, כמעט כל מתכון שאני מעלה שיש בו קמח, אנשים שואלים אם אפשר להמיר לכוסמין. שזה מדהים, כי עד לפני כמה שנים מעטים הכירו אותו. בטח ביחס לאלה שמכירים ועושים בו שימוש היום.
והאמת היא, שכבר חודשים ארוכים אני רוצה לפרסם כאן מתכון ללחם או לחמניות כוסמין אבל איכשהו תמיד המאפים יצאו דחוסים מדי, כאלה שמתייבשים כבר ביום שאחרי.
עד שהגיעו הלחמניות האלה, שהמתכון שלהם מתבסס על המתכון הקלאסי שלי לחלה.
מדובר בלחמניות (אפשר לקלוע מהן גם חלה) אקסטרה רכות, כאלה שנשמרות נהדר גם ביום שאחרי. כאלה שאפשר מהן כריך או לטבול בתוך רוטב.
הן ממש ממש פשוטות להכנה – לישה, התפחה ואפייה, ואפשר גם להקפיא אותן אחרי האפייה ולחמם כשרוצים לחמנייה טרייה.
והנה גם כמה הערות חשובות:
– ניתן להשתמש כאן בקמח כוסמין לבן או מלא (ואפשר גם שילוב). אם משתמשים במלא צריך להוסיף עוד רבע כוס מים ולהקפיד על זמן תפיחה מספק – עד הכפלת נפח.
– לא, אין כאן טעות, הכמות של הקמח היא 910 גרם (6 ו-1/2 כוסות). הסיבה היא, שאני רוצה שלמיקסר שלכם יהיה קצת יותר קל בלישה והבצק לא יעלה מעל הוו. ככה תוכלו להכין מצד אחד כמות גדולה של בצק ומצד שלי לאפשר למיקסר לעשות את עבודתו. ובכל מקרה, בבצקי שמרים, בטח כאלה עם כוסמין, תקפידו על לישה במהירות איטית. אלא אם יש לכם מיקסר ממש מקצועי כמו בקונדיטוריות ואז אפשר גם יותר מזה.
– אני חייבת רגע להדגיש בנוגע למתכון הזה כי לחלק מכן הלחמניות צנחו אחרי האפייה – אל תשימו יותר שמרים ממה שכתוב כי גם ככה יש פה יותר מבדרך כלל כדי שיצא רך. ולא להתפיח יותר מדי לפני התנור. אם תקפידו על זה יצא מושלם.
- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
- רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- אל תפספסו: מתכון לצ’ימיצ’ורי אסיאתי מדהים.
לחמניות כוסמין במרקם של כריות פוך
מצרכים (ל-16 לחמניות):
910 גרם (6 ו-1/2 כוסות) קמח כוסמין לבן או מלא
20 גרם שמרים יבשים (ולא גרם יותר) או 50 גרם שמרים טריים
4 כפות סילאן או מייפל
2 ו-1/2 כוסות (600 מ”ל) מים
6 כפות שמן זית
1 כפית מלח
להברשה ועיטור:
1 חלמון (הצהוב) – גרסה טבעונית בהערות
1 כף סילאן או מייפל
1/2 כפית מלח
גרעינים שאוהבים
אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים, לפי הסדר ברשימה, פרט למלח.
– לשים על מהירות איטית (מספר 1) במשך 3 דקות וכשהבצק מתאחד מוסיפים את המלח. לשים עוד 7 דקות על מהירות איטית. לא לקצר את הזמן הזה ושימו לב שהבצק צריך לצאת מעט דביק ורך.
– מוציאים את הבצק למשטח עבודה ולשים אותו עם הידיים במשך 2 דקות. בינתיים משמנים את הקערה של הבצק עם ספריי שמן או מעט שמן זית.
– מחזירים את הבצק לקערה, משמנים אותו מעט למעלה ומכסים עם מגבת או ניילון.
– מתפיחים בחוץ עד להכפלת הנפח (30 דקות בקיץ או 60 דקות בחורף). אפשר להתפיח גם לילה במקרר.
– מחלקים את הבצק ל-16 חתיכות במשקל 100 גרם (מומלץ להיעזר במשקל כדי שהלחמניות תצאנה זהות בגודלן ולא ייווצר מצב שאחת שחומה בעוד השנייה טרם נאפתה מספיק).
– יוצרים מכל חתיכת בצק כדור עגול, על ידי משיכת כל הקצוות כלפי מעלה ואז גלגול של הבצק על השיש ליצירת עיגול שחלקו העליון חלק. אם הבצק רך ודביק נעזרים בקמח או משמנים את הידיים מעט.
– מניחים את כל הלחמניות העגולות על תבנית תנור עם נייר אפייה (נכנסות 16 בתנור סטנדרטי) ומקפידים שיהיה רווח בינהן כי הן תופחות. מכסים במגבת או ניילון.
– מתפיחים במשך 30 דקות (בימים סופר חמים גם 20 דקות מספיקות) או עד שהלחמניות תופחות אבל לא בטירוף. שימו לב שהפעם לא צריך שהן תכפלנה את הגודל לגמרי אלא רק 2/3 כזה אחרת הן תצנחנה באפייה.
– בינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות.
– טורפים בקערה קטנה חלמון, סילאן ומלח ומברישים את הלחמניות. לגרסה טבעונית ממירים את החלמון ב-3 כפות שמן זית ושמים 2 כפות סילאן/מייפל במקום אחת.
– מפזרים מעל את התוספות שאוהבים ואופים במשך 20-25 דקות או עד שהלחמניות זהובות.
– מצננים היטב לפני שזוללים.
הערות ושדרוגים
– הלחמניות נשמרות מעולה במקפיא (לאחר האפייה), רק חשוב לסגור אותן בקופסה או שקית.
– לגרסה טבעונית ממירים את החלמון ב-3 כפות שמן זית ושמים 2 כפות סילאן/מייפל במקום כף אחת.
– רוצים להוסיף ללחמניות תוספות? ניתן להוסיף אורגנו, עגבניות מיובשות קצוצות, זיתים, אגוזים קצוצים או כל תוספת שרוצים רק חשוב להוסיף את התוספת בדקה האחרונה של הלישה (או במיקסר או בזמן הלישה הידנית).
– ניתן להמיר את הקמח בקמח שיפון.
– אם הבצק דביק מאוד אפשר להוסיף, בזמן הרידוד על השיש, עוד רבע כוס קמח ולא יותר.
נראה מושלם!!
אם רוצים לאכול אותם יום אחרי.. איך הכי נכון לשמור אותם?
תודה רבה רבה!
שומרים בשקית מחוץ למקרר. בדיוק זללתי אחת והיא רכה בדיוק כמו אתמול 🙂
עשיתי מקמח כוסמין מלא ויצא לי בצק מעולה ונוח לעבודה, הבעיה היא שאחרי שחילקתי לכדורים והתפחתי שוב הכדורים כאילו נמרחו וזה נראה יותר כמו פיתות מאשר לחמניות עגולות…
מה אפשר לעשות?
גם לי זה תפח יותר מדי ומהר מדי. כמות השמרים כפולה מבצק חלות שלי על ק”ג קמח לבן. הבצק יצא דביק מדי וממש נאבקתי להעביר אותו לכדורים.
בפעם הבאה אוסיף פחות מים ואולי אשתמש בכף וחצי שמרים.
הי, המתכון נראה נהדר! האם אפשר להכין מקמח כוסמת?
זה תופח מהר מדי כי חם וכי כמות השמרים פה קצת יותר גדולה מהרגיל בגלל שמדובר בקמח כוסמין שאני רוצה שיצאו ממנו לחמניות אווריריות ולא משהו דחוס כפי שקורה לעיתים עם כוסמין. פשוט מה שצריך זה להתפיח פחות זמן וזה יוצא מושלם.
לגבי בצק קצת דביק – אכן יותר טריקי לעבוד איתו ולכן משמנים את הקערה ו/או מקמחים את הידיים.
עשיתי בדיוק לפי ההוראות ויצא בצק דביק כל כך שאי אפשר ללוש בידיים. אפילו שהוספתי עוד קצת קמח. .
יש לך טיפ ללישה אחר כך?
בדיוק אותו הדבר.
הכנתי מכוסמין מלא הבנק היה מעולה התלהבתי..
אחרי האפייה נמרחו לי וניהיו כמו פיתה… וגם המרקם לא היה משו בכלל..
מה קרה?
כנל
אני ממליצה לך לא להוסיף את כל כמות המים בבת אחת, שימי את החצי מים מהתחלה ופשוט תראי לפי הצורך כמה להוסיף עוד מים לבצק
קשה לעבוד עם הבצק תופח מהר מדיואחרי שהכנתי כדורים נהיו כמו פיתות עוד לא אפיתי
כנ”ל..:(
היי, המתכונים שלך מעולים בדכ! 🙂 המתכון הזה יצא לי פשוט נורא… זרקתי הכל לפח. בצק דביק במרקם דייסה, כנראה הרבה יותר מדי מים
גם לי זה קרה עם קמח שיפון מלא. יצאו לי לחמניות גדולות ונמוכות☹️ ממש לא יפות כמו בתמונה
סליחה, קמח כוסמין מלא
בול מה שקרה לי ועשיתי אחד לאחד את המתכון
מתכון בעייתי מאד. כמות שמרים לא הגיונית והידרציה גבוהה מידי לבצק כוסמין. חבל על מפח הנפש שיקרה לאחרים כמו שקרה לי. הבצק בילתי אפשרי לעבודה, תופח בצןרה פלצתית ונופל מהר הרבה לפני הכניסה לתנור. לא כדאי לנסות. הייתי ממליץ לך להוריד את המתכון הזה מהבלוג כי הוא הורס את התדמית המעולה שלך ואת שאר המתכונים המצוינים שאת מרפסת.
הי, יצא לי אחלה. כמה שאלות:
1. האם אמור להיות להן קראסט?
2. איך גורמים להן לא להתבקע ולהשאר חלקות
תודה
הי,
הבצק יצא כל כך דביק שמצאתי עצמי מוסיפה שמן וקמח (לסירוגין) בנסיון נואש להפוך אותו לבצק שאפשר לעבוד איתו… אולי יש יותר מדי מים במתכון? מה יכולה להיות הסיבה?
תודה רבה!
יצא מושלם מושלם מושלם!!!! בצק נוח לעבודה במיוחד לאחר ההתפחה במקרר כל הלילה
מדהים!!!
יצא מושלם
היי רחלי כמה קלוריות בלחמנייה?
כשכתוב כוסות, כוסות חד פעמי רגילות?
מה המידה
מתייחס בשאלה כאן למים
עשיתי את המתכון שלך המון המון פעמים בזמן האחרון (כמעט כל שבוע כבר מעל חודש לדעתי), לחם מהסופר הפך ללא טעים עבורי אחרי שטעמתי את הלחם הזה. הוא כל כך טעים ובכלל לא קשה להכנה! אני שמה חצי מכמות הקמח כוסמין לבן וחצי מכמות הקמח כוסמין מלא. ו3 כפות מייפל במקום 4. לא מוסיפה מים מעבר לרשום (600 מ”ל). מוסיפה בדקה האחרונה של הלישה אגוזי מלך/גרעיני חמניה/גרעיני דלעת. אני לשה ביד כי אין לי מיקסר ועדיין יוצא טעים ורך. המון תודה =)
ואני לא עושה מזה לחמניות אלא 2 ככרות לחם, נותנת להם להתקרר לחלוטין ורק אחרי זה פורסת ומקפיאה.
אם רוצים לנסות תוספות שונות על חלק מהלחמניות, האם אפשר ומתי כדאי להוסיף? הכוונה לחלק עם תוספת וחלק בלי…..
אחרי המריחה של הביצה אפשר לפזר איזה תוספות שתרצי.
אם רוצים תוספות בפנים מחלקים את הבצק ל-3 (למשל) – אחרי הלישה, ועכשיו מוסיפים תוספות ולשים קצת.
התוספות נכנסות בזמן הלישה על השיש.
אם אני אעשה מקנחמקמח מלא לא כוסמין גם יצא טוב וטעים?
מצטערת אבל המתכון על הפנים. הקפדתי על כמויות ועל זמנים. הבצק יצא דביק ברמה בלתי נסבלת והלחמניות שטוחות.
יצא מעולה. מכינה אותן קבוע שמה במקפיא. הן לא ככ רכות כי מכינה רק מכוסמין מלא אבל טבעיות וטעימות. כולנו אוהבים, הילדים מוציאים, מפשירים ואוכלים. תודה רבה!
יאווווווווווו מושלםםםםם ררךךךךךךךךךך וטובבב והכי חשוב בריא וטעיםםםם
איך היית ממליצה לעבוד במידה ואין לי מיקסר? אפשרי?
בהחלט. ללוש עם הידיים, בהתחלה בתוך הקערה עד שהבצק מתאחד, ואז להעביר לשיש וללוש במשך 15 דקות או עד שהבצק רך וגמיש. חשוב שיהיה חלק וללא גושים.
תודה רבה! (:
יצא מעולה תודה על המתכון
עשיתי ללא לישה , יצא wow
ממש ממש שמחה לשמוע! תודה שחזרת לשתף.
ללוש ביד ככה מרגישים את המרקם ויודעים אם להוסיף מים או לא
נראה מעולה ממש.
מהו המטבח הירוק שמרחת על הלחמניות בתמונה האחרונה?
נראה מלא בטעמים.
מטבל/ממרח
לגבי אפייה, רגיל או טורבו?
תודה!
רגיל
סוג של צ’ימיצ’ורי אסיאתי. אני אעלה את המתכון שלו לבלוג היום בערב ♥
נראה מושלם. אין לי מיקסר, אפשר ללוש הכל ביד?
בהחלט. רק ללוש רבע שעה עד שהבצק רך וגמיש. אם הוא דביק תוסיפי רבע כוס קמח
היי, נראה מעולה!
במידה ועושים שילוב של קמח כוסמין לבן וקמח כוסמין מלא, יש צורך להוסיף עוד רבע כוס מים/פחות?
תודה:)
לא, אין צורך
היי. תודה על המתכון! עשיתי עם 1/3 קמח כוסמין מלא והשאר כוסמין רגיל, והלחמניות יצאו שטוחות קצת ממש לא כמו שבתמונה שלך… הן יצאו רכות מאוד וטעימות מאוד אבל היה ממש קשה לעצב אותן כי הבצק היה דביק גם אחרי הוספה דל קצת קמח. יכול להיות שעם קמח מלא צריך פחות נוזלים?? (לא נשמע הגיוני אבל אחרי 2 ניסיונות כאלו קרה אותו הדבר) תודה!
היי אפשר ללוש בידיים במקום במיקסר ?
היי חייב סיאלן או מיפל? מה עוד אפשר במקום?
שלום רחלי. תודה רבה על המתכון! אם אני רוצה להמיר את השמרים למחמצת, כמה היית ממליצה להוסיף?
מצטרפת לשאלה 🙂
שאלה טובה. אני פחות חזקה במחמצות אז לא יודעת להגיד לך.
את הלחמניות האלה כבר הכנתי כמה פעמים גם עם 3 כפות מחמצת וכף שמרים יבשים ויוצא חלום. אבל רק מחמצת אני לא יודעת.
תודה. ננסה:)
היי אפשרי לעשות עם פחות קמח כמות קטנה יותר??
ניסיתי עם קמח כוסמין והן יצאו מדהימות ורכות כמו עננים! ניתן להמיר לקמח שיפון??
איזה משמח לשמוע! בהחלט אפשר.
היי, הלחמניות יצאו ממש מעוכות ושטוחות. לא יודעת למה..ולא ככ רכות..את יודעת איך יכולתי לעשות אחרת?
מושלם! מכינה כבר כמה פעמים.
הפעם מתפיחה לילה במקרר
מתכנון אששש
הבצק יצא דביק קלות והמיקסר שלי (קיטשןאייד) לא הצליח ללוש אותו 🙁 גם לישה ביד היתה לא קלה אז שמנתי איתו מעט כדי שאצליח ללוש (יחד עם קלף). פחדתי להוסיף קמח.
האם זה בסדר? איזה מיקסר יש לך?
כי נורא נורא חם היום 🙁 הלחות גורמת לבצק להשתולל. זה מעולה לשמן ובימים כאלה אפשר בשמחה גם לקמח כדי שיהיה נוח.
הכי חשוב, אחרי שאת יוצרת כדורים ושמה בתבנית לתת להם (רק בימים כאלה חמים) 20 דקות ולתנור. לא לחכות לתיפהח ממש גדולה אחרת הבצק ישתגע ויגדל מדי.
הלחמניות יצאו טעימות ממש!!!
אבל, שטוחות כמו פיתה 😮
מה עשיתי לא בסדר? זמן לישה? התפחה?
ממש נצמדתי למתכון למרות שהבצק יצא לי ממש דביק וקצת קשה לעבודה.. אולי היה חסר קמח?
גם לי קרה אותו הדבר..
בגלל שמאוד חם עכשיו השמרים משתוללים ואז הבצק רך מדי. פשוט להתיפח פחות זמן בפעם הבאה ♥ ושמחה לשמוע שיצאו טעימות
מכינה בפעם השניה, יוצאות מושלמות ועגלגלות! תודה:)
היי,
כמה כוסות קמח בכוס חד פעמי חם?
אין לי משקל.
תודה
במקום להרוס את הסביבה תקני משקל
כוסות חד”פ לא זה מה שיהרוס את העולם שלנו, אולי תפסיק להשתמש באוטו ובמטוס, זה הרבה יותר מזהם!
הייי וואו נראה מעולה.. ממש עננים של לחמניות…
לגבי שימוש בקמח שיפון האם היחסים של שאר המרכיבים נשארים אותו דבר?
תודה רבה❤
כן, יחסים זהים
היי רחלי
אם אני בכל זאת רוצה להכין מקילו קמח איך אני משנה את כמויות המתכון ?( גם למלא וגם לא למלא)
מצטרפת לשאלה
בקיץ את יכולה עכשיו להשאיר את כל הכמויות זהות וקילו קמח. בחורף קילו קמח ועוד רבע כוס מים
וואוו וואוו וואוו וואוו
איזה בצק סופני, פתח מהר ומעולה, לחמניות בומבות ורכות רכות.
ואפילו אופציה טבעונית.
תודה רבה על מתכון מושלם, אני מצאתי את הלוחמניות שלי😊
מחר רוצה להכין עם שיפון, מה היחס של המים? צריך להפחית?
נראה מעולה.
מזכיר בית אמא, כולל ניחוחות מאפה שמרים טרי.
בכלל אוהבת את השם והמתכונים שלך
תודה רבה רבה
היי רחלי! אשמח לעזרה
יצאו לי פיתות במקום לחמניות 🙁
השתמשתי בקמח כוסמין בהיר 80% של נפלאות
וכל השאר פעלתי לפי המתכון..
חשוב לציין שהיה קשה להן לתפוח לגובה עוד לפני האפייה..
תודה רבה!
היי, למה יש כוכבית לצד הכוסמין מלא?
כמו כן, האם את יודעת לכמה לחמניות עלי לחלק את הכמות הזו על מנת שכל לחמניה תצא שוות ערך קלורית לבערך 2 פרוסות לחם מלא?
תודה רבה
במידה ואני רוצה להחליף את השמרים במחמצת?
כמה מחמצת לשים?
אין לי מושג 🙂 אני כמעט ולא עובדת עם מחמצות
היי
אין צורך בקערת מים מתחת בסמן האפיה ?
לא. גם ככה הן תופחות יותר מדי 🙂
אם רוצים להוריד לגמרי שמרים, אבקת אפיה במקום יעבוד? משהו אחר? תודה!
לצערי רק שמרים. אף חומר התפחה לא מייצר גלוטן כזה והתפחה כזאת.
את השתמשת בכוסמין בהיר או מלא?
נראה נהדר
בהיר. בגלל זה הן יצאו לבנות
הכנתי היום עם כוסמין לבן ובערך 140 גרם כוסמין מלא (סהכ 910 כמו שרשמת) הבצק יצא די דביק. לחמניה של 100 גרם יצא עצומה. זה ממש תפח מלא ולא נשאר עגול כמו אצלך, אלא שטוח. ומזל שלא שמתי 16 בתבנית. 9 מלאו את כל התבנית… מתחילה להתייאש מקמח כוסמין. יש לך מושג למה יצא ככה?
גם לי יצא ככה! אני מכינה לחמניות מקמח כוסמין לבן לא מעט, פעם ראשונה שזה קורה לי. בדרך כלל הן יוצאות טובות, מעניין מה עשיתי לא בסדר 🤔
גם לי זה קרה. הבצק דביק אבל הצלחתי לעבד אותו, אבל הלחמניות יצאו גדולות. גם 9 בתבנית.אולי התפחתי מלכתחילה יותר מידי?
כן כן יש עכשיו התפחות יתר בגלל החום והלחות. פשוט להתפיח פחות זמן ולא לחכות להתפחה מלאה
כי חם בטירוף ויש לחות ואז השמרים משתוללים. 2 אופציות בקיץ: להתפיח פחות או להפחית קצת בשמרים. יש נטייה לאנשים גם לשים קצת יותר שמרים כי המחשבה היא שיצא יותר אוורירי וזה פשוט משטח את הבצק והופך אותו לפיתה.אז פחות התפחה או טיפל’ה להוריד שמרים.
מה ישים סכרתי במקום הסילן ,מייפל האם חובה לשים ?
לא חובה לשים אפשר לוותר לסכרתיים
במקום סילאן ומייפל אפשר לשים משהו אחר??
תחליף סוכר אריתריתול. כיוון שפחות מתוק מסוכר,להגדיל את כמות הסוכר בשליש.טעים ואף אחד לא מרגיש . אצלי הלחמניות טבעוניות ולכן מורחת בשמן+דבש, מה שמוסיף מעט פחמימות וארומה של דבש
למה 900 ולא קילו? האם המתכון מצאים גם חקמח לבן? איזה קמח יתאים למי שיש לו בעיה עם גלוטן והאם הקמחים האלה יתאימו כאן?
אין לי מושג לגבי קמחים ללא גלוטן כי אני לא משתמשת בהם ולא ניסיתי. כי 900 קל יותר למיקסר. ומתאים לקמח לבן אבל אז עדיף טיפל’ה יותר קמח
אפשר להשתמש בקמח לבן רגיל?
כן. אין בעיה. במקרה הזה אפשר לשים אפילו קילו קמח
[…] Previous Post לחמניות כוסמין רכות גם ביום שאחרי […]
הלחמניות מעולות אבל חסר הצ’ימיצ’ורי.. אם רק היה מתכון (:
חחח הוא עלה 🙂
אז המתכון באמת סוף. עשיתי לא מזמן ויצא נפלא – כמו עננים!
אומנם מאוד דביק בהתחלה (כנראה בגלל מזג האוויר וכמות המים) אבל לא להתפתות להוסיף הרבה קמח.
רק סבלנות ויוצא נפלא. תודה
מהממת. בול מה שכתבת ♥
[…] לחמניות כוסמין רכות גם ביום שאחרי […]
היי רחלי, איך אפשר להמיר את המתכון לשימוש ב 500 גרם קמח? (לבעלות מיקסר לא חזר במיוחד) 😎
ממש אשמח לנסות את המתכון
פשוט להוריד בחצי את כל המצרכים ואת הקמח ל-500 גרם. יצא מצוין
הלחמניות נהדרות, תודה רבה!
לכל מי שיוצאת פיתה – זה קורה לרוב כשמורחים את הביצה אחרי התפיחה על התבנית. הכובד של המריחה מפנצ’ר ומוציא את האוויר.. אני מציעה למרוח ביצה לפני התפיחה , כשמסדרים את הצורות.
בהצלחה!
האם אפשר להימנע מתוספת סילאן או מייפל לסוכרתיים?
אפשר
הכנתי מקמח כוסמין מלא והן יצאו לי שטוחות יחסית (למרות שהבצק הרגיש מעולה) מה אפשר לעשות בפעם הבאה כדי שיצאו יותר עגולות?
להתפיח 10 דקות פחות
הכנתי את הלחמניות מקמח כוסמין 70% מלא , יצאו נהדר. יחד עם זאת מעט נפתחו/נקרעו, אשמח לדעת למה
שמחה לשמוע שיצאו נהדר! להתפיח 10 דקות פחות ובכל מקרה הן מעט נפתחות בתחתית וזה בסדר. זה המחיר על האווריריות 🙂
היי רחלי!
האם אפשר להכין את הבצק במגימיקס 4200? אם כן, באיזה סדר להכניס את החומרים ולכמה זמן?
אני לא חזקה בלישה בידיים… אף פעם לא יוצא לי טוב וגם חדשה עם המגימיקס… 😅
תודה!! 🌸
בהחלט. רק חשוב ללוש בפולסים ולפי הסדר במתכון.
תודה רבה! 🌸
זה נוסה גם עם קמח כוסמין מלא?
כי יצאו פשוט פיתות ענקיות…וזה אחרי שקראתי את התגובות וניסיתי ליישם את כל הטיפים. חבל 🙁
בהחלט. זאת הלחות. את יכולה להציץ אצלי בסטורי הגיעו מאות תמונות שיצא מעולה, אכן החום אצל חלק מהאנשים משפיע מאוד על השמרים והם יוצאים משליטה. או להתפיח פחות זמן או להוסיף קצת קמח.
היי רחלי! אם אני משתמשת בכוסמין 80 אחוז ההוראות כרגיל?
תודה רבה על המתכונים הנהדרים! על איזה תוכנית בתנור את אופה?
הלחמניות צנחו אחרי שמרחתי עליהם את החלמון ובתנור לא תפחו במהלך האפייה. ההתפחה של הבצק היתה טובה כלומר תפח פעמיים .
היי, עשיתי את הלחמניות בסופש, הטעם והטריות היו מעולים.
אבל הלחמניות נשפכו לצדדים, לא הצליחו להשאר בצורתם היפה.
זה קרה בזמן ההתפחה אחרי שיצרתי כדורים וסידרתי בתבנית, גם באפיה הם נמרחו, כאילו טפחו לרוחב ולא לגובה.
יודעת למה זה קורה?
תודה רבה
היי שלום לך,
במידה והקמח לא מנופה. האם יש צורך לנפות את הקמח?
(כמעט בטוח שזאת שאלה טיפשית.. אבל עוד לא מצאתי את עצמי מנפה קמח, למרות שאני אופה חלות וכו’)
היי. תודה על המתכון! עשיתי עם 1/3 קמח כוסמין מלא והשאר כוסמין רגיל, והלחמניות יצאו שטוחות קצת ממש לא כמו שבתמונה שלך… הן יצאו רכות מאוד וטעימות מאוד אבל היה ממש קשה לעצב אותן כי הבצק היה דביק גם אחרי הוספה דל קצת קמח. יכול להיות שעם קמח מלא צריך פחות נוזלים?? (לא נשמע הגיוני אבל אחרי 2 ניסיונות כאלו קרה אותו הדבר) תודה!
השתמשתי בכוסמין מלא, יישמתי טיפים והתפחתי קצת פחות בגלל החום. יצאו לצערי לחמניות פיתות שטוחות לגמרי. כדאי לשים פחות שמרים פעם הבאה?
נראה מעולה.
אפשר להמיר את הסילאן בסוכר (לבן/חום)?
תודה
רחלי, יש לי רק לומר לך תודה ענקית על מתכון מושלם!!!
הכנתי אותו פעם שלישית בתוך שבוע…
יצא לי סוף הדרך !!
ידוע לך מה הערך הקלורי של כל לחמניה ?
מתכון מהמם, זה כבר השבוע החמישי שאני עושה אתן. היום אחרי שמרחתי את הביצה והסילאן – והתפיחה שלהם מיד ירדה והן חצי מהגובה-(הברשתי ממש בעדינות) מה הסיבה?
הכנו את המתכון ויצא מעולה!!! נחטף בשניות
אשמח לדעת אם אפשר להחליף את הקמח כוסמין מלא בקמח ללא גלוטן?
הי,
האם אני יכולה לעשות את צורת הלחמניות ארוכה וליצור לחמניות אצבע? האם האווריריות תישאר.?
עשיתי פעם ראשונה, יצא נפלא. רך, אוורירי וריחני. בני הבית מאשרים להפוך למתכון הבית ללחמניות.
מהמם!!! חבל שאי אפשר להעלות תמונה
מתכון מדוייק כל כך!
תודה רבה
אשמח לקבל מתכון לחצי מהכמות מכוסמין 70%
הכנתי מחצית מהכמות עם 2 ורבע קמח כוסמין מלא וכוס אחת קמח רגיל וכף די שטוחה של שמרים יבשים ויצאו לחמניות מעולות , תפוחות בדומה לתמונה שלך, רק היה חסר קצת מלח. הקפדתי על ההנחיות שלך😊 הבצק היה מאוד נוח לעבודה ולא דביק בכלל. חילקתי את הבצק לכדורים על שיש משומן בקצת שמן זית. מעליהן מרחתי את האופציה הטבעונית ( שמן זית ומייפל) עם שומשום. תודה על המתכון!
הייוש,
הרגע יצא מהתנור והייתי חייבת לשתף, אחד המתכונים הפצצות שלך,
באמת!!!!
זה די קלישאתי לומר כזה דבר ,
אבל אני מתכוונת לכך ממש!!!!
אוהבת ומעריכה אותך,
את והמתכונים שלך , גורמים לי לסיפוק ואושר……
תודה!!
קודם כל הלחמניות מעולות. רכות ובמרקם מצויין.
אפיתי אותן בשתי נגלות, וכנראה שההתפחה של הנגלה השניה היתה קצת טו מאץ’ (חצי שעה בערך) והן צנחו קצת ויצאו שטוחות, אבל זה ממש לא נורא. באמת ראיתי הרבה מתכונים ללחם כוסמין שאופים בתוך אינגליש קייק, כנראה בגלל זה. תודה, אהבתי מאד.
היי☺️ הכנתי את הלחמניות והן יצאו מאוד דחוסות ולא אווריריות ורכות בכלל.. השתמשתי רק בקמח כוסמין מלא כי אני סוכרתית וזה מה שמותר.. יש לך רעיון למה זה יצא ככה ואיך אפשר לשדרג?
האמת, ממליצה להסיר את המתכון מהבלוג
עשינו בדיוק בדיוק מה שכתוב ויצאה עיסה דביקה נוזלית ופיתות לא אפויות. ואנחנו אנשים שאופים לחמי מחמצת ומנוסים מאוד. אני באמת חושבת שראוי להסיר את המתכון הזה. זה לא פייר כלפי מי שמנסים. ראי את רוב התגובות – הרוב לא הצליחו. וזאת בניוגד ליתר המתכונים הטובים שלך.
היי המתכון מושלם והלחמניות טעימות מאוד
הבעיה היחידה היא מבחינת מראה
משום מה יוצא לי כמו פיתה 🤷🏻♀️🤷🏻♀️
יש סיכוי לסרטון הכנה? אני לא מצליחה להבין איפה חטאתי
אפילו השתמשתי במשקל ודייקתי בכל הכמויות
הכנתי מקמח כוסמין מלא ויצא מושלם!!!
הכנתי מכוסמין מלא ויצא קצת מריר…
שלום רחלי
מאחר שראיתי את התגובות של חלק מאלה שהכינו והבצק נפל או לא ניתן היה להכין ממנו לחמניה,הכנתי האת הבצק ידני ומלכתחילה שמתי רק 2 כוסות מים, העיסה היתה מעט דביקה נעזרתי בשמן והנחתי להטפחה.
יצא רך, עדיין לא טעמתי, אנסה לצרף תמונה.
תודה
וואוווווו אחד הלחמניות !!!!
יצא מעולה אני פה רק לומר תודה עשיתי לפי המתכון על חצי כמות יצא מ ע ל ף אז תודה תודה תודה !!!!
הכנתי כבר מספר פעמים, יצא מעולה, זה להיט אלי בבית, גם בקרב הילדים…
אם אני רוצה לעשות מהבצק חלו, כמה חלות יוצאות? לכמה חלקים לחלק?
תודה רבה
הכנתי מקמח כוסמין מלא, לא יצא בצק אלה פשוט נוזל, ניסיתי להוסיף עוד קמח אבל זה לא עזר לבצק, התפחתי פחות ממה שרשום שמתכון וזה לא שינה דבר אי אפשר היה לעבוד איתו בשום צורה הוא פשוט נשפך ויצאו פיתות/עוגיות ענקיות. עבדתי הרבה עם בצקים של לחמי מחמצת שהם דביקים מאוד ולא נתקלתי במצב כזה. נזרק לפח
ממש מצטערת שלא קראתי את התגובות לפני שהכנתי. אופה מנוסה וותיקה של מחמצת ושמרים כמובן אז אין כאן עיניין של טכניקה. כבר לא חם אז תפיחת יתר לא נובעת מחום…
הבצק יצא מאוד דביק למרות שהשתמשתי בחצי כוסמין מלא ולא העלתי את כמות הנוזלים. לא הצלחתי לעבוד איתו בכלל, השתטח מיד שיצאתי לחמניות. לשתי שוב והוספתי קמח והתפחתי שוב ואז יכולתי לעבוד איתו אבל עדיין הלחמניות השתטחו באפייה.
מהנסיון שלי סביר שכמות השמרים והנוזלים גבוהה מדי, במחמצת למשל ככל שיש יותר נוזלים התפיחה מהירה יותר.
לדעתי צריך לעבוד קצת על המתכון כי לא קרה לי דבר כזה עם מתכונים שלך שאני מאוד אוהבת.
לחמניות פצצה.
חייבת להגיד שהוספתי מלא קמח בפעם הראשונה ובפעם השניה למדתי לשים פחות מים. עשיתי עם כוסמין 80 אחוז. יצא מעולה. לא יאומן גם הילדים טרפו
מתכון זוועה
הכל צנח ואי אפשר לעבוד עם זה
סתם בזבזתי קילו קמח כוסמין
מתכון מעולה ! השתמשתי בקמח כוסמין לבן , ניפיתי לפני כדי לאוורר אותו , השתמשתי במשקל והקפדתי על הכמויות , הפחתתי מעט מים וכל השאר כמו במתכון , לישה בקנווד ויצא בצק מהממממם , התפחתי כשעה ויצרתי לחמניות , התפחתי שוב והן ממש כמו עננים , טעיםםםם.
וואו איזה לחמניות רכות ואווריריות!
מעולם לא טעמתי לחמניות כאלה מקמח כוסמין.
רק שאלה, מה אפשר להוסיף ללחמניות שיהיה יותר טעם?
היי רחלי,
אם אני רוצה לעשות את המתכון אבל מ1 ק”ג של קמח כוסמין מלא, כמה אני צריכה להגדיל את הכמויות של שאר המרכיבים?
למה בהתפחה השנייה הן הפכו לפיתות שטוחות?
גם לי זה קרה ועכשיו כבר אין חום ולחות, מה גם שהתפחתי במקרר חמש שעות. עקבתי אחרי המתכון בדיוק. למה זה קורה?
הכנתי מקמח כוסמין מלא בלבד ויצא מושלם.
שני טיפים ממני:
1) הפחיתו מכמות המים. ממליצה להתחיל בחצי כמות ולהוסיף.
2) אני הוספתי כפית אבקת אפייה.
3) אפייה-לא יותר מ13-14 דקות.תלוי תנור.
תודה על מתכון מוצלח
מושלם!!! תפח יפה ויצאו לחמניות מהממות וטעימות בטירוף.
עשיתי מקמח קוסמין מלא,
עבדתי עם ידיים משומנות ורטובות וככה קרצתי לחמניות
תודה לך!!
הכנתי מקמח כוסמין מלא , בדיוק לפי ההוראות (קראתי בתגובות שכתבת להתפיח קצת פחות) ויצא מעולה !! כולנו זללנו מהלחמניות , תודה לך!
אז הכנתי את הלחמניות.. תפח נהדר בתפיחה ראשונה
אחרי שהכנתי את הכדורים והשארתי להתפחה שניה… כולם הפכו לפיתות 😕
במה טעיתי?
הי 🙂 אז הכנתי מקמח כוסמין מלא ויצא דחוס ולא טעים. הבצק בהכנה לא היה דביק בכלל אלא להיפך, יבש והיה צריך להוסיף עוד מים. בהתפחה זה נראה היה מבטיח אולם כאמור הן יצאו דחוסות וכבדות והלכו אחר כבוד לפח. יש רעיון מדוע? מה לא עשיתי נכון? תודה!
בוקר טוב:)
600 מ”ל מים זה המון אפשר פחות?
זה לא יצא דביק בטירוף?
יצא מדהים!!, תודה רבה
יאווווווווווו מושלםםםםם ררךךךךךךךךךך וטובבב והכי חשוב בריא וטעיםםםם
היי,
הכנתי את הלחמניות הכול יצא ממש כמו שצריך
אבל הבאסה הכי גדולה שהיה חסר מלח. שמתי כפית מלח כמו שרשום וזה יצא תפל ללא טעם. הייתי שמה כף מלח.
הכנתי את הלחמניות……והבצק יצא דביק מאד רך. וכשיצרתי צורתו הם מיד ישתטחו…… ונהיו כמו פיתה……
וגם אחרי האפייה הלחמניות לא היו רכות ואווריריות אלא היו כמו הרבה בועות ודי יבש מה הסיבה???
אשמח מאד בתשובה !
תודה חני.
הכנתי את הלחמניות……והבצק יצא דביק מאד רך. וכשיצרתי צורתו הם מיד ישתטחו…… ונהיו כמו פיתה……
וגם אחרי האפייה הלחמניות לא היו רכות ואווריריות אלא היו כמו הרבה בועות ודי יבש מה הסיבה???
אשמח מאד בתשובה !
תודה חני.
לגבי השמרים שמתי כף שמרים יבשים. זה מדי הרבה? אין לי משקל. וחשבתי שזאת האמות אולי בגלל זה נוצרו לי בועות ?ולא הי רך כמו בתמונה?
אשמח מאש בתשובה סומכת על המקצועיות והניסיון שלך.
הכנתי מקמח כוסמין לבן בדיוק על פי ההוראות ויצא נפלא. יצאו רק 15 ובתבנית הן התחברו למעין חלה יפיפיה. זוגתי חולת הקרוהן התענגה עליהן מאד.
יצא מושלם נכנסו לי רק 9 לתבנית אבל בנגלה השנייה שמתי שמן זית ושום כתוש והריח שלמות תודה רבה על המתכון המדויק
והבת שלי אמרה שיצא נדיר
היי רחלי! הכנתי כבר פעמיים החורף, והן תמיד יוצאות כמו פיתות. השתמשתי בקמח כוסמין מלא. התפחתי התפחה ראשונה של 45 דקות (בניסיון השני) – ועדיין אחרי יצירת הכדורים הם פשוט משתטחים אחרי כמה דקות… לא ממש מבין למה
היי, אני מכורה ללחמניות האלה ומאז שגיליתי את המתכון, אלה הלחמניות הקבועות שלי.
אשמח לדעת מה הערכים התזונתיים עבור כל לחמניה של 100 גרם? (מס’ קלוריות, כמות פחמימה). תודה!
יצאו מעולותתת!
עשיתי מקמח כוסמין מלא.
גם הילדים (3, 10חודשים) עפו עליהן
שוב ושוב חוזרת על המתכון והוא מתחסל בין יום! תודה לך!
הי
המתכונים שלך פשוט פצצה!
כל פעם מחדש.
אני מבזבזת מלא זמן בשיטוט בבלוג.
רציתי לשאול, האם אפשר להקפיא את הלחמניות?
וגם- אפשר קמח מלא 80%?
תודה רבה רבה
הלחמניות יצאו אשש (הוספתי קצת גלוטן לבצק). תודה!
המתכון מעולה! מודה שחששתי מעט להכין בגלל חלק מהתגובות שקראתי פה, אבל ניסיתי בכל זאת ויצא מושלם!!! לחמניות מעולות! השתמשתי בחצי כוסמין לבן וחצי מלא.
כמה זה 20 גרם שמרים בכפות?
הכנתי את הלחמניות ממש מושלם
זה היה סיוט (!!) אמיתי.
אני מתנצלת על ההתבטאות החריפה, אני מעריכה את ההשקעה שלך בהסברים מפורטים ובמענה לתגובות אבל פשוט לא לגיטימי לתת כזה מתכון. אין לי שמץ של מושג איך יצאו לך הלחמניות שבתמונה אבל לא נראה לי הגיוני שהן תוצר של המתכון הזה. עקבתי אחרי ההוראות, המידות המדויקות עד לאמת הגרם ונשמעתי לכל הטיפים שנתת אבל הבצק היה ממש בלתי אפשרי! סיוט אמיתי! הוא נדבק ברמות
שלא הכרתי משום בצק ויהיה הבצק הגרוע ביותר. במקום עניין של שעה עבדתי אולי שלוש שעות וגם אז נותרתי עם ערימות נקיונות מזעזעות של גירוד הבצק ושפשופו מכל חלקה טובה. וכמובן בסוף גם יצאו פיתות ולא לחמניות. תסכול אמיתי 🤯
שלום רחלי.שנים אני אופה לחמניות כוסמין.אפיתי היום את המתכון הזה,עכשיו יצא מהתנור המגש הראישון,נראה מעולה,ובהחלט לא נראה כמו פיתה.מתכון קל ופשוט להכנה.תודה
תודה רבה על המתכון, הלחמניות יצאו מעולה!!
אני מוסיף רק 2 כוסות מים אחרת הבצק יוצא לי נוזלי לגמרי אבל מעבר לזה לא נגעתי.
שלום קרוטית. הכנתי את המתכון בדיוק לפי ההוראות. אבל ייצא ממש ממש דביק ונוזלי. אז שמתי אותו בכל זאת להתפחה של חצי שעה. וזה תפח יפה רק שזה עדיין נשאר ממש דביק ולא ניתן לעבוד איתו. אז מצאתי את עצמי שמה בערך עוד כוס שמן זית. וכמעט חבילת קמח לבן בנוסף ורק אחרי זה היה אפשר בכלל לעבוד איתו. בסופו של דבר אחרי שפורים רבים יצאו לחמניות מווושלמות!!! אני באמת לא מבינה איך יצאו לך לחמניות יציבות בתמונה כי באמת שאי אפשר היה לעבוד עם הבצק.. ועשיתי הכל בדיוק כמו שאמרת.
הכנתי את הלחמניות האלה לשבת האחרונה, פשוט מתכון מושלם!!!! תודה רבה 🥰
שלום. האם אפשר להתפיח במקרר במשך הלילה?
היי רחלי, יצא לי מושלם, אז תודה רבה על המתכון! האמת שנבהלתי פה מהתגובות שיוצא על הפנים אז שמתי לב יותר… בגלל שזה קיץ וחששתי שהזמנים יהיו לא כמו שרשמת בדיוק, את ההתפחה הראשונה עשיתי בלילה במקרר (יצא 8 שעות) ובשנייה לקח לי זמן לעשות את הכדורים אז שמתי לב שהראשונים כבר התחילו לתפוח עד שסיימתי.. אחרי 10 דקות בדקתי אותם וכבר הראשונים תפחו אז החלטתי להבריש ולהכניס לתנור כבר וכולם יצאו סבבה לגמרי. אגב, ממש אהבתי את הקטע של מהירות יותר איטית עד שהחומרים מתאחדים לבצק ויישמתי גם למתכון של הלחם כוסמין ויצא אחלה:)
כמה חבל שלא קראתי תגובות לפני שהתחלתי! בצק רטוב ודביק, בלתי ניתן לעבד אותו כמו שהרבה רשמו כאן, הופך למעין פיתה ולא ממש תופח בטח לא כמו בתמונות. לא ראיתי תשובות של כותבת המתכון לאלה שכמוני לא הצליחו וזה מאוד מאכזב. חבל על הזמן שלי ועל חומרי הגלם. לפחות למדתי שתמיד כדאי לעיין בתגובות.
הכנתי בלי לראות את הבצק בלי לראות את התגובות הלא מחמיאות לפני וכשהבצק היה מוכן עיינתי בתגובות.
הבצק שלי היה די דביק והוספתי הרבה קמח אבל אחר כך הבנתי שהשתמשתי בכוסות הרבה יותר קטנות ממה שצריך. במתכון מתכונים כנראה לכוסות מדידה כך שהיה הפרש של כוס ומשהו שלא שמתי מלכתחילה והוספתי תוך כדי לישה.
אחרי שראיתי את התגובות הבנתי שכנראה היו אנשים שהתפיחו יותר מידי או ששמו יותר מידי שמרים ולכן נתתי התפחה קצרה אחרי העיצוב ללחמניות בתנור לא קר לגמרי והלחמניות תפחו מעט ולא לגובה.
אפיתי בחום גבוה והן כן תפחו יפה לגובה במהלך האפיה.
תכלס יצאו לחמניות נהדרות! משביעות! יפות ומגרות!
ולכל מי שלא יצא לו טוב כנראה שהתפיח יותר מידי או לא שקל את המוצרים.
אני חושבת שפעם הבאה אני לא אשים סילאן אלא מייפל כי הטעם של הסילאן היה לי קצת מודגש. בעלי והבת שלי כן אהבו את הטעם המודגש.
תודה גדולה לך!
המתכונים שלך תמיד עובדים לי…. הפעם ממש לא. הלחנחות הפכו לפיתות. באיזה קמח כוסמין השתמשת? אולי הסוג משנה? בכל אופן חייבת להמשיך לנסות עד שאצליח….
הלחמניות יצאו מעולה עם שמרים טריים של שמרית. יום קודם ניסיתי עם שמרים יבשים וזה לא תפח. אולי השמרים לא היו כבר פעילים
יצא מושלם!
יצא לי בצק כמעט נוזלי
במקום ליצור עיגולים מלאתי בתבנית סיליקון עם שקעים עגולים…
יצא אורירי מאד וטעים!
הכנתי מקמח כוסמין מלא
יצאו מעט שטוחות אבל כן אווריריות
מה שכן – יכול להיות שכפית מלח רק? בטעם זה מרגיש מעט מידי
יצא מעולללהה!! בפעם הראשונה עשיתי בול לפי הכמות עם כוסמין לבן יצא מעולההה!!
אח”כ עשיתי עם כוסמין חום קצת יותר דביק ויצא לחמניות רכות רכות כנראה הוספתי מידי הרבה מים.
בכל אופן תודה רבה מתכון מצויןןן!!!!
היי הכנתי אתמול את הלחמניות הבצק יצא טוב ונוח אבל כשהנחתי על התבנית tאת הכדורים שיצרתי עוד לפני ההתפחה של ה 20 דקות הן כבר השתטחו על התבנית ובאפיה פשוט יצאו כמו ריבועים ולא כמו כדורים.
עשתי הכל לפי ההוראות למה הן התפשטו??
כי ממש ממש חם עכשיו והבצקים יוצאים משליטה. פשוט להוסיף קצת קמח בזמן הלישה.
היי רחלי, נצמדתי לכל ההוראות! השתמשתי בכוסמין מלא והקפדתי לדייק בשקילה. אין הנחתום מעיד על עיסתו… אבל עיסתך יצאה פגז… תודה על מתכון נהדר.
מה זה המתכון המושלם הזה???
רחלי תודה ענקית!!! סופסוך מצאתי את השילוב המושלם בין לחמניות מקמח כוסמין לרכות בלתי מתפשרת
בחצי שנה האחרונה הוא הפך למתכון הקבוע שלנו ללחמניות/חלות לשבת. בצק כל כך קל להכנה הרכות בלתי נתפסת ואין! אין! אצלינו שבת בלי הלחמניות האלה.
אחרי עשרות (!) פעמים שהכנתי את המתכון . יש לי כמה טיפים שהקפיצו לי אותו אפילו יותר.
א. אני לשה עם הידיים וזה יוצא מושלם
ב. אני מחלקת את הלישה ל3 חלקים ולא לשתיים. בהתחלה מכניסה את כל החומרים פרט למלח ולשמן. כך הגלוטן מתפתח טוב יותר ורק אחרי שנוצר לי עיסה חלקה אני מכניסה את השמן בתחילה זה לא הכי נח אבל אחרי עיבוד של כמה דקות השמן נתמע לחלוטין רק אחר כך אני מוסיפה את המלח ומעבדת עוד קצת.
ג. במקום סילאן או מייפל אני שמה סוכרלוז נוזלי יוצא מעולה!!! (וזה יכול להתאים גם לסוכרתיים)
החלפתי 30% במניטובה מלא כדי להוסיף יציבות לבצק והפחתתי ל 15ג’ שמרים. יצא שלמות!
תודה רבה!
כיף לשמוע!
היי יקרה, יצא ממש ממש טוב! פעם הבאה אוסיף עוד מעט מלח אבל חייבת לציין שניסיתי המון מתכונים של כוסמין וזה הכי מוצלח. שקלתי את הקמח. שמתי כ- 700 גרם כוסמין מלא והשאר השלמתי עם כוסמין לבן. מעולה !!! תודה רבה !!!
איזה כיף!
הורדתי את כמות המים ל400 ויצא בצק נוח ולא דביק ולחמניות מעולות
שמחה לשמוע ♥
שלום רחל קודם כל תודה
אני לא יודעת מה להגיד פשוט נהפך לי לפיתות במקופ לתפוח ללמעלה זזה לצדדים ונהיה דחוס כמו מין פיתה
מה עושים?
שלום רחל קודם כל תודה
אני לא יודעת מה להגיד פשוט נהפך לי לפיתות במקום לתפוח ללמעלה זז לצדדים ונהיה דחוס כמו מין פיתה
מה עושים?ממש לא כמו בתמונה
כמה זה בכף 20 גרם שמרים???חשוב לי לדעת כדי לדייק!!!!!
תודה על התמכנים הכי מוצלחים ברורים ומושקעים ומקוריים!!
תודה!!!
יצאו לחמניות מושלמות! עשיתי הכל לפי הכמויות, קמח כוסמין לבן ושקית שמרים טריים של שמרית
לא רגילה לאפות, אבל ההסברים פשוט מדוייקים וברורים כך שהיה ממש כיף להכין:)
הלכנו על כוסמין מלא חצי כמות מהמתכון התפתחתי רק חצי שעה ועוד חצי שעה אחרי העיצוב עשינו חליות קטנות אומנם יצאו שטוחות אבל טעים מאוד
הצד דביק מאוד הוספתי קצת קמח בזמן העיצוב מחצי בסילון ושמן בלי ביצה
הכנתי היום עם חצי קמח כוסמין מלא וחצי קמח חיטה מלא עם תוספת של רבע כוס מים כמו שכתבת בהערות, יצא מושלם!!! תודה.
הכנתי היום בפעם השלישית , הצלחה מסחרררררת , עם קמח כוסמין מלא ולפי ההוראות במדוייק. נפלא !!
ממש ממש שמחה לשמוע ♥
סוף סוף מתכון עם קמח כוסמין שיוצא לי כמו סופגניה כמה שרך ואוורירי
הילדים טרפו. תודה
היי הכנתי מקמח כוסמין מלא, יצא טעים אבל יש after taste קצת מריר. ממה זה? איך אפשר להימנע מהטעם המר?
וואו יצא בדיוק כמו בתמונה. רק מעט יותר גדולות. תודה תודה על המתכון המדויק.
שאפו ענק.( עד כה פחדתי מקמח כוסמין)
יצא מהמם!!!
וואו.
רק הצבע של הלחמניות שלי יצא יותר חום ולא לבן כמו בתמונה.
חבל שאי אפשר לצלם תמונה פה.
היי רחלי
יצא לי מושלם
שאלה: ניתן לייצר להן גם צורה אחרת? לא עיגול? מבחינת ההתפחה והאפייה ייצא טוב? רוצה לחמניות מאורכות שיתאימו לבית ספר
הכנתי עכשיו בשביל משלוחי המנות, ולמרות שלרוב עם לחמניות וחלות יש לי קושי, הבצק יצא אחלה! חורף (ואצלנו עוד היה שלג היום) אז לא תפח מהר מדי, אפילו חיכיתי יותר משעה. יש עכשיו ריח נהדר בבית ואני מחכה שיצאו כבר…
מתכון לא עובד בצק נוראי
הכנתי היום ויצאו מעולות.
כמה הערות: הכנתי מקמח כוסמין מלא. בהתחלה 600 ולא יותר (כפי שרשום במתכון). אני לשה ביד אז זה כאילו אין מספיק נוזלים ונשאר מלא קמח אבל אחרי כמה דקות הכל כבר נספג. ואז הוספתי טיפטיפה מים ויצא רטוב בדיוק במידה.
את השמן הוספתי כל פעם כף, ככה אפשר להמשיך ללוש בלי שנדבק לידיים עד שמגיע למרקם הרצוי.
חוץ מזה עלו מהמם. תפיחה ראשונה מהירה מאוד, ואז הייתי חייבת לצאת אז קיבלו התפחה שניה במקרר. חשבתי שיפלו אחרי אפיה אבל הם עגולות ושמנמנות.
היי,
כמה זה 20 גר’ שמרים בכפות?
ראיתי ששאלו פה כבר כמה פעמים, ולא הייתה תגובה.
אשמח לכמות מדויקת, תודה.
כף וחצי
אתמול הכנתי ושקלתי – בדיוק 2 כפות שטוחות
הכנתי את המתכון היום, עם הכמויות המדויקות.
יצא מוווושלללם , אוורירי, טעים ורך רך….
תודה על המתכון המושלם!
הכנתי *בדיוק* לפי ההוראות, כולל האזהרות, יצא מושששלםםםםםםם. פיזרתי קצח מעל. הלחמניות יפהפיות, אווריריות וטעימות במיוחד. תודה, רחלי.
הכנתי אתמול (עשיתי 2 לחמים במקום לחמניות) ויצאו מושלם – כולם עפו על הלחמים!
נכון, הבצק יוצא מאד דביק, אבל זה מה שהופך אותו אחר-כך לרך ומושלם.
למרות התגובות הרעות החלטתי לנסות להכין. הבצק אכןן היה דביקק וקשה ללישה אבל שמחה שהתמודדתי עם זה בהצלחה! הוספתי 2 כוסות מים ולא השתמשתי ביותר, לא היה צורך. מדי פעם הוספתי קמח כפי שהיה רשום כדי להוריד מהדביקות נתתי לו תפיחה של חצי שעה בחום של אוגוסט ולאחר מכן היה כיף לעבוד איתו. לא דביק כלל. אוורירי. הוספתי שמן לידיים והיה כיף לכדרר אותם. מחכה לנגלה הראשונה שתצר מהתנור ואעלה לאינסטוש עם תיוג. השתמשתי בקמח כוסמין לבן. תודה רבה על המתכון (;
נראה שיצא מושלם, לחמניות יפות, האמת עוד לא טעמתי….
הבצק אכן מעט דביק, אך עם ידיים משומנות זה מעולה וקל ליצור לחמניות.
יצא מושלם!!! תודה על המתכון!
הכנתי את הלחמניות ויצא לי פשוט מושלם וזה מתכון מאוד טוב וקל ורציתי לומר שצריך לשים את המים בהדרגה כי אני לא השתמשתי בהכול בקיצור תודה ענקית על המתכון
יצא מהמם וטעים , הבצק יצא לי קצת דביק הוספתי קצת קמח המשכתי ללוש ואז שימנתי את הידיים שלי עם שמן זית ויכולתי לעבוד איתו בקלות .
הכנתי לחג סוכות וחייבת לציין שהלחמניות יצאו מעולות וכולם עפו עלייהם ועד כמה רכות הן ! עשיתי מקמח כוסמין מלא ולא התפתחתי הרבה זמן ויצא להם גובה יפה , לעומת התבנית השניה שקצת לקח יותר זמן והן טיפה תפחו יתר על המידה ואז הפכו לפיתות אבל באפיה הן עלו והיו סבבה לגמריי כך שכך הן יצאו מהממות . מתכון מושלם תודה !!
שאלה – כשאני מכינה לחמניות קטנות הן עולות יפה ללמעלה. אבל ברגע שאני מגדילה מעט את הגודל – הן תופחות לרוחב במקום לגובה. יוצאות לחמניות שטוחות יחסית. מה אני עושה לא נכון? האם עלי לצופף אותן יוצר על המגש כדי שלא יהיה להן מקום להתפרש לרוחב?
פשוט לקלוע כלפי מעלה יותר. ולקמח מעט את הרצועות.
לחמניות מדהימות. הוספתי זיתים ובפעם אחרת עגבניות וויצא מדהים. כבר לא יכולה לאכול לחם לבן
יצא מושלם!!! רכות ותפוחות בדיוק כמו בתיאורים ובתמונות.
תודה!
מושלמות. אין מילים לתאר. אני ממלאת אותם בבשר והילדים עפים על זה. תודה רבה
לחמניות מעולות! צריך מאוד לדייק בהכנה, בדיוק לפי המתכון ואז זה יוצא נפלא
תודה רבה על המתכון
מתכון מושלם. אני מכינה אותו כל פעם מחדש ,תודה
משתמשים בכוס מדידה?
מצטרפת לשאלה👆
מתכון על הפנים, יצאו סתם תפלות ומוזרות
זה המתכון המנצח- רק אותו מעכשיו
אני מכינה מכוסמין כבר שנים ובחיים לא יצאתי עם כזאת תוצאה
מושלם
מתכון מצוין. אני אוהבת שהוא טבעוני. עשיתי חצי לבן חצי מלא והיה צריך להוסיף טיפה קמח שלא יהיה דביק מדי. הבנות שלי טורפות את הלחמניות.
היי, הכנתי לפני כשבועיים ויצא נהדר. הבוקר הכנתי שוב, בודאות לא היה להן יותר מ 20 דק לתפוח כלחמניות, כי הייתי חייבת לאוץ. בפועל לא רק שהן לא נאפו, הן היו בסוף כמעט שעה בתנור ועדיין הבצק לא נאפה והן הפכו שלולית של לחמניות. יודעת לומר מה יכול לגרום לכך? 😞
אלו הלחמניות האהובות עלי! אני חוזרת להכין אותן שוב ושוב. תודה על המתכון
כמה זה 20 גרם שמרים ( אין לי משקל כמה זה בכפות?)
ווואי!!!!! איזה לחמניות
האורחים התעלפו מזה
אווריריות ורכות בקטע הזוי!!!
תודה אלופה!!
אין על המתכונים שלך…:)
שלום רחלי
הכנתי את לחמניות הכוסמין יצאו מופלאות מושלמות וטעימות.
תודה אלופה
הי הכנתי יצאו מעולות!! כם הפחתתי מים מראש לפי התגובות פה. וזה יצא מושלם! תודה רבה
יצאו לי לחמניות מהממות וטעימותתתתתתתת!!
תודה על ההדרכה המפורטת🙏🏻🙏🏻
פעם ראשונה שאפיתי עם קמח כוסמין, פחדתי שיצא דחוס ולא טעים, אבל יצא לי רך רך ומושלללםםםםםם!
אגב – אני נתתי התפחה ממש קצרה אחרי הכדרור.
יצא פשוט מושלםםםםםםםםם
יצא מעולההה
שלום הלחמניות יצאו מדהימות . ההנחיות שלך המאוד ברורות ומדויקות תרמו רבות לזה . תודה רבה
יצאו יפות ולא טעימות. זרקתי הכל
לחמניות פצצה.
חייבת להגיד שהוספתי מלא קמח בפעם הראשונה ובפעם השניה למדתי לשים פחות מים. עשיתי עם כוסמין 80 אחוז. יצא מעולה. לא יאומן גם הילדים טרפו
בימים קשים אלה קיים מחסור בלחם כוסמין ושיפון אז החלטתי להכין את הלחמניות המעולות שלך מקמח כוסמין מלא ויצא פשוט מושלם. זה נכון שהבצק קצת דביק בסיום הלישה, ממליצה להתחיל עם 500 מל נוזלים ולהוסיף מעט במידת הצורך. אני לשתי קצת יותר זמן עד שהבצק התאחד לגמרי והוספתי קמח עד שהבצק לא דביק מידי אך עדיין אוורירי. ממליצה לשלב עם 10/20% קמח לבן שלא יצאו דחוס מידי. כדאי להוריד מעט מכמות השמרים ל15 גרם שלא יצנחו אחרי התפיחה. תודה רחלי יקרה על לחמניות פשוט מופלאות !
פעם שנייה שאני מכינה את המתכון והלחמניות יוצאות פשוט מושלמות!
מתכון מנצח! חוזר להכין אותו עכשיו פעם שנייה תודה רבה:)
טעימות ומושלמות!!
תודה .
הכנתי השבוע פעמיים.
נצמדתי להוראות, השתמשתי בשמרים טריים, שקלתי את הקמח ומדדתי מים במ”ל.
כדאי להכין.
ניסינו את הלחמניות, יצא רך, טעים, מושלם.
יצא נהדר.
עשיתי כמה דברים כדי שיהיה יותר בריא:
קמח כוסמין מלא
שמתי 2 כפות סוכר קנים חום שיחד עם הכוס מים הראשונה המסתי אותו ורק אז הוספתי את הקמח
שמתי כף ורבע שמרים יבשים
שמתי סה”כ שתי כוסות חמימים
את הלישה עשיתי ידנית במשך 10 דקות.
יצא נדיר!!! אבל באמת הוספתי פחות 100 מ”ל ממה שרשום הסתכלתי בתגובות
וואוו!! זה המתכון הכי טוב והכי מוצלח שנתקלתי בו בכל חיי (ונתקלתי בהמון מתכונים…).
את אלופה!! תודה רבה! לא מפסיקה לברך אותך!
יצאו מושלמות. הקפדתי על כל הוראה באדיקות מוחלטת, רק שאת המים הזרמתי באיטיות תוך כדי ערבוב ולא את כל הכמות בבת אחת. כל פעם שראיתי שהמים נספגים, הזלפתי עוד מים..ובסוף בסוף הוספתי ממש ממש מעט קמח על דפנות הקערה כדי לעזור למיקסר להפריד את הבצק מהדפנות שלה.. אין ספק שזו התעסקות שונה מקמח לבן..ושווה את המאמץ. תודה רבה רבה🥰🙏
מלכה. עשית בשכל ושמחה שיצא מוצלח.
אין מצב ל600 מ”ל מים על 910 ג’ קמח. יצא דביק מידי ובלתי אפשרי לעבודה.
אכזבה גדולה.
הכנתי היום
יצא נדיייייר
מתכון פשוט מעולה
הייתי מוסיפה עוד קצת מלח
לחמניות מעולות
יצאו ממש כמו בתמונה 🙂
בצק נח ונעים לעבודה
עושות ריח מושלם בבית
תודה רבה
היי.
הכנתי את הלחמניות כמה פעמים. לחמניות ממש מעולות. אצלי הההבדל באיך שיצאו היה קשור בסוג הקמח ובסוג השמרים. עם קמח כוסמין לבן + שמרים טריים עם שתיים וחצי כוסות מים הבצק היה נוזלי מדי ואי אפשר היה לעבוד איתו. אחרי שהוספתי בערך 3/4 כוסקמח נוספת יצא מעולה. קמח כוסמין מלא עם שמרים יבשים ושתיים ורבע כוסות מים יצא גם מעולה. הכי טוב להוסיף את חצי כוס המים הנוספת בהדרגה.
הכנתי והבצק יצא הפוך מרך ודביק – קשיח ממש!!
מה עשיתי לא טוב?
יצא מעולה, תודה רבה!