לחמניות גבינה הכי רכות בעולם

Posted on
לחמניות גבינה

לחמניות גבינה הכי רכות בעולם. כאלה שמקבלות את הרכות שלהן מגבינה לבנה (או קוטג’). כאלה שהילדים הכי אוהבים. וכן, אפשר בהחלט להקפיא בקופסה סגורה או בשקית ולהוציא כשרוצים לחמנייה ממש כמו טרייה.

אל תפספסו: עשרות מתכונים ללחמניות ולחמים

לחמניות גבינה
לחמניות גבינה

לחמניות גבינה

מצרכים:
500 גרם קמח רגיל
180 מ”ל (3/4 כוס) חלב או מים
10 גרם (כף) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה או קוטג’ תנובה
4 כפות מייפל או סוכר
3 כפות שמן זית
1 כפית גדושה מלח

להברשה ועיטור:
1 ביצה טרופה
שומשום

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים פרט למלח ולשים במשך 5 דקות על מהירות איטית.
– מוסיפים את המלח ולשים עוד 15 דקות עד שהבצק חלק וגמיש. מכסים ומתפיחים בחוץ שעה או במשך הלילה במקרר.
– מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 100 גרם ויוצרים מכל בצק כדור חלק. מכסים ומתפיחים במשך 15 דקות.
– מרדדים כל כדור למעין אליפסה בעובי 1 ס”מ ומגלגלים לרצועה הדוקה. מניחים לרצועות הבצק לנוח 10 דקות.
– מאריכים את רצועות הבצק לאורך של 20-30 ס”מ וקושרים כל רצועת בצק לקשר רגיל. אפשר גם לקלוע לצורת שמינייה או פשוט להשאיר בצורת כדור עגול.
– מניחים את כל הלחמניות על תבנית תנור עם נייר אפייה, עם רווח של 5 ס”מ, ומכסים. מתפיחים במשך 40 דקות בחוץ או כמעט עד הכפלת הנפח.
– מברישים בביצה ומפזרים שומשום.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15-25 דקות או עד הזהבה יפה.

לחמניות גבינה
לחמניות גבינה

הערות ושדרוגים
– אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן או מלא או 80% מלא. כמות המים/חלב נשארת זהה.
– במקום מייפל או סוכר אפשר לשים כל ממתיק שרוצים כמו סילאן, תחליף סוכר וכו. הסוכר פה חשוב גם עבור הטעם אבל גם כי הגבינה חמצמצה. אם שמים קוטג’ אפשר להפחית את כמות הסוכר בחצי.
– במקום שמן זית אפשר כל שמן שאוהבים. גם חמאה מומסת תעבוד נפלא.
– אפשר להשתמש גם בגבינת שמנת 5%.
– המתכון בשיתוף תנובה.

  • לשתף זה כיף

10 תגובות

  1. ענת says:

    נראה נפלא ועושה לי מוטיבציה להכין:) תודה!

  2. מורן says:

    היי, לא צריך ביצים בבצק?
    תודה

  3. אבשי says:

    חמור מאוד אסור על פי ההלכה לעשות את זה ההלכה קובעת שאסור לאפות לחם חלבי וזה לא משנה זה גם עם הלחמניות כמו שפה

    1. מישי says:

      לידיעתך אבשי, מותר לאפות לחם חלבי בתנאי שיש לו סימן היכר, כדי שלא יבוא מישו ויאכל אותו עם בשר. (בגלל זה נהוג להכין בורקס חלבי בצורת משולש). וגם כאן מדובר בכמות קטנה – שרוב הסיכויים שתאכל באותו היום.
      ואגב, ויש עוד הלכות בענין, שווה לברר לפני שפוסקים לכולם…
      בקיצור, למי שמתעניין, ניתן להציץ כאן:
      https://din.org.il/2020/03/13/%D7%9C%D7%97%D7%9D-%D7%97%D7%9C%D7%91%D7%99-%D7%94%D7%90%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%A8-%D7%95%D7%94%D7%99%D7%AA%D7%A8%D7%99%D7%95/

    2. פרופורציה בחיים says:

      לא רוצה אל תכין. גם בתנ”ך אברהם אבינו הגיש למלאכים בשר וחמאה. קצת ידע במקרא יעזור לך.

      1. מישי says:

        זה היה לפני קבלת התורה… קצת אינטלגנציה לא תזיק 😉

    3. דודו says:

      חפרת.
      למי שמעוניין אותו כשרות שיבושם לו ויחפש בספרי ספרים,
      לנו בא לאכול אוכל פחמימתי טעים 😋

  4. שולמית says:

    אחד המתכונים הכי מוצלחים❤️

  5. שולמית says:

    טעיםםםםםםםםם

  6. ורד says:

    לחמניות מעולות, רכות וטעימות.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend